FC Zwolle verliest oefenduel van Charleroi

Foto van auteur

Charleroi / België – FC Zwolle heeft de laatste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding verloren. De Zwollenaren gingen op bezoek bij Sporting de Charleroi met 2-1 onderuit. Net als in het duel tegen FC Emmen is het resultaat minder positief dan het veldspel, want FC Zwolle speelt een uur lang vrij aardig. De ploeg van trainer Art Langeler kan de gedachten aan het aardige spel mee terugnemen naar Zwolle ter voorbereiding op het eerste competitieduel in en tegen FC Den Bosch.

De wedstrijd in Mariembourg (40 km van Charleroi) begon een kwartier later, doordat de Belgische scheidsrechter te laat was. Desondanks kon er uiteindelijk toch worden gevoetbald. In de basisopstelling van FC Zwolle was opnieuw een plek ingeruild voor testspeler Carlo Ferrario. De Italiaanse aanvaller maakte tegen FC Emmen meteen een doelpunt, maar Ferrario kon tegen Charleroi minder potten breken. Hij werd in de rust vervangen door Norair Mamedov. Hoogtepuntje vanuit Zwols oogpunt was een vrije trap van aanvoerder Arne Slot op Joey van den Berg. Tot een treffer leidde dit niet. Ook een vrije trap van Charleroi belandde niet tussen de palen, maar op de paal. Zodoende gingen de beide ploegen rusten zonder treffers.

Na de pauze veranderde dit al snel. Charleroi kwam furieus uit de startblokken en scoorde direct twee keer. Eerst was het verdediger Elvedin die de score opende, waarna testspeler Pedro niet snel daarna voor 2-0 zorgde. Een teken voor FC Zwolle om de druk in het laatste kwart van de wedstrijd op te voeren. Het leidde ook tot kansen voor onder meer invaller Furdjel Narsingh en Bram van Polen, maar die gingen er niet in. Vlak voor tijd was het toch raak voor FC Zwolle, toen Mamedov een inzet van Nassir Maachi in tweede instantie alsnog achter de keeper van Charleroi werkte. Een verdiend gelijkspel lonkte, maar een tweede Zwolse treffer kwam er niet meer.

Dinsdag speelt FC Zwolle de laatste wedstrijd van de voorbereiding. Topklasser Harkemase Boys is dan in het FC Zwolle stadion de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.

Wedstrijdstatistieken:

Scoreverloop:
47. Dzinic Elvedin 1-0
53. Pedro 2-0
82. Norair Mamedov 2-1

Basisopstelling FC Zwolle:
Ter Wielen, Bakkati, Lachman, Aafjes, Achenteh, Olijve, Van den Berg, Van Polen, Slot, Maachi. Ferrario

Bron: FC Zwolle

1 gedachte over “FC Zwolle verliest oefenduel van Charleroi”

  1. Was een leuke wedstrijd om te zien. Alleen FC Zwolle kan in de aanval nog niet veel potten breken.

    Wel leuk om te zien dat we niet de enigste Zwolle supporters waren maar dat er wel een handjevol mee waren.

    We zitten nu in een hotel in Brussel 😀

Reacties zijn gesloten.