Michel Mulder in finale 500 meter EK Inline-skaten

Zwolle – Alleen Michel Mulder heeft zich geplaatst voor de finale van de 500 meter op het EK Inline-skaten met de laatste vier, die vanavond wordt verreden.

04-08-2011_indoor_skating_fc_zwolle_terrein_5.jpg

Het Nederlandse kamp kreeg een fikse domper te verwerken door de val in de halve finale van titelverdediger Ronald Mulder, al in het bezit van twee gouden medailles. Mulder werd gehinderd door de Fransman Le Pivert, die werd gediskwalificeerd. Michel Mulder, die vorig jaar op deze afstand zilver won achter zijn broer Ronald, staat vanavond in de finale met de Fransman Nicolas Pelloquin, de Spanjaard Ioseba Fernandez en de Italiaan Andrea Angeletti.

Bij de vrouwen drong niemand van de Nederlanders door tot de finale. Manon Kamminga, de winnares van goud op de 1000 meter op de piste, strandde in de halve finale. Bianca Roosenboom kwam niet door haar serie met zes rijdsters. “Ik zat met hele sterke rijdsters in de serie, zoals Berg en Falcone. Ik was gewoon niet snel genoeg”, stelde Roosenboom vast. Op de piste behaalde ze nog zilver op de 500 meter.

De vrouwenfinale van vanavond wordt een strijd tussen twee Italiaanse en twee Duitse dames: titelverdedigster Erika Zanetti, de nummer drie van vorig jaar Desire Contenti, vice-kampioene Jana Gegner en Sabine Berg. De finales starten om 17.30 uur met de junioren en direct daarna de senioren. Verder wordt vanavond ook nog de spectaculaire 5 kilometer aflossingskoers verreden vanaf 20.00 uur.

Zaterdag wordt het EK afgesloten met de marathon in het centrum van Zwolle, waar Ingmar Berga zijn Europese titel verdedigt. Start en finish vinden plaats aan het Ter Pelkwijkpark. Het parcours voert onder meer via de Wilhelminasingel, Groot Wezenland, Luttenbergstraat, Wipstrikkerallee, Brink, Diezerkade en Kerkstraat. De A-junioren dames starten om 14.00 uur, de A-junioren heren om 15.30 uur, de vrouwen om 17.00 en de mannen om 18.30 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Michel Mulder in finale 500 meter EK Inline-skaten”

  1. Netjes!

    Alleen Michel Mulder heeft zich geplaatst voor de finale van de 500 meter op het EK Inline-skaten met de laatste vier, die vanavond wordt verreden

    Hoe laat, waar?

  2. Vind het trouwens raar dat parcours van de marathon voor ingang De Wezenlanden langs gaat. Hoe doen ze dat met ambulance’s??? Van 14.00 tot zeker 19.30 uur geblokkeerd.:o

Reacties zijn gesloten.