Het weer: soms ruimte voor zon

Zwolle – Woensdag komen er vooral enkele buien voor in de noordelijke helft van het land. In het zuiden is het een goed deel van de dag droog en is er soms ruimte voor de zon. Het wordt gemiddeld 19 graden en er waait een matige wind uit het westen.

09-08-2011_weerfoto__wijde_aa_.jpg

Wijde Aa

Later op de dag kan er ook in het zuiden weer een enkele bui voorkomen. Morgenavond- en nacht trekt vanuit het westen een regengebied over het land en trekt de wind aan zee flink aan tot krachtig, windkracht 6. De minima komen uit rond een graad of 13.

Donderdag is het overal bewolkt en regenachtig. De meeste regen valt in het midden en noorden van het land. In het zuiden zijn er in de middag langere droge perioden. Het wordt een graad of 20 en er staat de hele dag een stevige zuidwestenwind. In de avond trekt een buienzone, behorende bij een koufront van west naar oost over het land. Ook de nacht naar vrijdag verloopt buiig.

Vrijdag overdag houden de buien aan. Vooral de kustgebieden maken later op de dag kans op langere droge perioden, met wat zonneschijn. Er staat minder wind dan de voorgaande dagen en het wordt tussen de buien door een graad of 21.

In het weekend blijft het wisselvallig. De kans op neerslag is groot en de zon heeft het erg moeilijk . De temperatuur gaat wel nog een graadje omhoog, doordat er iets warmere lucht vanuit het zuidwesten wordt aangevoerd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)