OV-chipkaart servicebus in Zwolle

Zwolle – Speciaal voor mensen die vragen hebben over het gebruik van de OVchipkaart, of die een OV-chipkaart willen bestellen, is er een OV-chipkaart servicebus. Deze servicebus is op zaterdag 20 augustus aanstaande in de gemeente Zwolle.

De strippenkaart is sinds 30 juni 2011 niet meer geldig in het openbaar vervoer. Steeds meer mensen stappen over op de OV-chipkaart. Met dit vervoerbewijs kunt u in heel Nederland met bus, trein, tram en metro reizen. Voor reizigers met een abonnement verandert er voorlopig nog niets. De servicebus, een initiatief van de provincie Gelderland, is 20 augustus aanstaande te vinden op de markt in Zwolle van 14.00 tot 16.30 uur.

In de OV-chipkaart servicebus wordt u persoonlijk te woord gestaan en kunt u onder andere: • Hulp krijgen bij het bestellen van een persoonlijke OV chipkaart; • Een anonieme OV-chipkaart kopen; • Saldo laden op uw OV-chipkaart; • Instellen dat uw persoonlijke OVchipkaart automatisch saldo laadt als uw saldo ‘op’ is; • Het op uw OV-chipkaart zetten van reizen op saldo bij NS.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “OV-chipkaart servicebus in Zwolle”

  1. Handig zoiets te plannen midden in de vakantieperiode. En waarom alleen 21/2 uur in het centrum? Waarom ook niet wat buurtwinkelcentra af gaan, met de servicebus.

  2. Dit komt al boven op stapels heldere folders en een heldere website. Als mensen dat al negeren en niet de moeite willen nemen om even naar de stad te gaan… tsja… het houdt een keer op.

  3. @Japser… Heldere folders????????????
    Deze bus had wat mij betreft wel even een paar maanden eerder mogen komen, toen ik me verplicht zag om zo’n kaart aan te schaffen. Ik heb het nu zelf allemaal moeten uitvogelen en weet NOG NIET genoeg om niet verschrikkelijk onzeker te zijn iedere keer bij in/uitloggen van dat ding!

  4. Heb het zelf nog niet geprobeerd omdat ik nog geen ov kaart heb aangeschaft. Maar de kans is groot dat ik van Jasper de stempen ongeschikt voor het ov krijg. En dat terwijl ik me altijd zonder de ov kaart prima gered heb.:)

  5. Ik koop buiten de spits nog steeds kaartjes in de bus.
    Met mijn OV chipkaart ben ik veel duurder uit omdat de bus eerst half Stadshagen door rijdt, dus extra kilometers. Ik heb een halte voor de deur maar als ik 3 minuten loop naar de andere kant dan scheelt mij dat 35! eurocent per keer. Snel verdienen

  6. Goed idee van die bus; ik heb nog wel wat vragen over de OV (heb ‘m inmiddels) en altijd alles maar van een website te moeten halen….even “zien” en “horen” is ook wel eens fijn. Japser, een beetje inlevingsvermogen kan geen kwaad….niet iedereen is “snugger” 😉

  7. Hoe snugger moet je zijn om 1x beep: inchecken, 2de keer beep: uitchecken. Of hebben jullie ook dat je na het op slot draaien van de wc deur, dat je moet controleren of je hem op slot hebt gedaan of van het slot hebt gehaald???

    Als het nou over een voordeelurenkaart op de ov-chipkaart was, of hoe het moet met een meereiziger met korting, had ik er nog iets van begrepen. Maar we hebben het over in- en uitchecken in een bus.

    beep > in, beep > uit

    Het is geen raketchirurgie!

  8. @Japser; Je hoeft niet meteen te schelden, hoor… Je begrijpt gewoon mn punt niet….

    Ja, niets is zo makkelijk als beep in, beep uit….

    Maar…

    Het scherm is in alle gauwigheid moeilijk te lezen. Zo gebeurt het mij wel eens, dat de chauffeur zegt, dat ik het pasje nog een keer moet laten bleepen, omdat ie um niet gepakt heeft… Dat heb ik dan nog nergens op het scherm gelezen, hoor. Visueel had ik liever een groen of rood lampje gehad, of zo… Maar ik ben als de dood, dat ik een keer inbleep in plaats van uitbleep. Met alle gevolgen van dien, want dan wordt de rekening erg hoog.
    Ik ga helaas te weinig met de bus (ongeveer 1x per maand, of zo), om hier helemaal om ingeburgerd te zijn…
    En dan nog dat gedoe van steeds je pasje moeten vasthouden in de bus (hoezo ik voel me nerd) omdat je um anders vergeet uit te checken. Ondertussen mn dochtertje meesleuren, die hulp nodig heeft met uitstappen, mn boodschappen niet vergeten en ….. Ai chips, STOP!!!! DOE DIE DEUREN WEER OPEN!!!!! Ik moet nog uitchecken!!!

  9. Ik scheld niet. Ik verbaas me gewoon over hoeveel er fout kan gaan, blijkbaar, bij een zo simpele handeling. Met je uitleg, wordt mijn verbazing alleen maar groter.

  10. Laatst vergeten uit te checken. Vervolgens 2 uur later wilde ik weer terug naar het station, maarja aangezien ik was vergeten uit te checken had ik geen saldo meer….. Ik stond in de middle of nowhere, dus nergens een oplaadmogelijkheid. Gelukkig kon ik nog een los kaartje kopen. Als het goed was zou ik mijn saldo kunnen terugvragen, maar daar moest ik dan wel een 0900 nummer voor bellen. Dat gaat dus waarschijnlijk weer meer kosten dan dat ik terugkrijg. Ja, dan moet je maar niet vergeten uit te checken.
    Accepteren accepteren accepteren………

  11. Was ook vergeten uit te checken laatst, alweer de 2e keer… :'( Krijg nu van mn moeder een ovhanger, hopelijk vergeet ik het niet meer dan!!

  12. Ook daar verbaas ik me over zusenzo. Tenzij die er is voor de echt lastige gevallen (en dan heb ik het dus niet over *bleep* rijden *bleep*)

Reacties zijn gesloten.