Het weer: bewolkt en buiig

Zwolle – Donderdag is het in de ochtend in het zuiden en zuidoosten droog en vooral in Limburg breekt de zon af en toe door. In het noorden is meer bewolking en komen enkele buien voor. In de loop van middag neemt vanuit het noordwesten de bewolking steeds verder toe en breiden de buien zich verder uit langs de westkust.

10-08-2011_weerfoto__van_ittersumstraat_.jpg

Van Ittersumstraat

In het zuidoosten blijft het vrijwel de hele middag droog. De wind zwakt wat af en is morgen meest matig uit westelijke richtingen. Het wordt ook iets warmer dan vandaag: 19 graden in het noorden tot 21, lokaal 23 in het zuiden. In de avond en nacht naar vrijdag is het overwegend bewolkt en maakt het hele land kans op buitjes. Het koelt af naar een graad of 15.

Vrijdag houdt de buiigheid aan, maar wordt het later op de dag in de kustgebieden droger en breekt de zon wat vaker door. Er staat minder wind dan de voorgaande dagen en het wordt tussen de buien door een graad of 21.

Het weekend verloopt bewolkt en buiig. Vooral in de nacht van zaterdag op zondag, maar ook zondag overdag regent het waarschijnlijk stevig door. Later op zondag is er daarbij ook een toenemende kans op onweersbuien. De aangevoerde lucht is wel iets warmer, waardoor het kwik oploopt tot gemiddeld 22 graden. Na het weekend komt Nederland geleidelijk onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog. De buiigheid neemt iets af en er is meer ruimte voor zon.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)