Supportersgeweld bij station in Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag heeft een kleine groep supporters van FC Dordrecht ruzie gehad met supporters uit Zwolle. Bij een korte confrontatie werd met stenen en fietsen gegooid. Ook werd er vuurwerk afgstoken. Er werd niemand aangehouden.

Een kleine groep van vijf supporters moest voor hun bezoek aan de wedstrijd tussen Emmen en Dordrecht overstappen op het treinstation van Zwolle toen daar ongeveer 20 FC Zwolle suppporters opdoken. Een korte schermutseling volgde tussen beide groepen. Bij aankomst van de gealarmeerde politie kozen de supporters het hazenpad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

51 gedachten over “Supportersgeweld bij station in Zwolle”

  1. En dat moet vanavond hier in Zwolle nog het stadion in >:(
    Ik verwacht een helder standpunt van de Supportersclub van FC Zwolle in ieder geval. Anders kan je de zogenaamde supporters nooit meer serieus nemen. Al is het maar 0,01 procent (dat was dus ook een fabeltje) van de supporters. Keihard laten weten dat dit niet mag en kan!! Vanaf nu mag klikken (waarom niet?).

  2. 20 man die bewust de confrontatie op zoekt. Ach Marcello, je beseft toch zelf ook wel dat dit een incident met een eenling is en dit totaal niks zegt over 99,99% van de supporters!

  3. het was heel gevaarlijk vanmiddag bij het plein. veel volk met kapuchons. ik hoiorde dat er ook jongens met knuppels waren maar die heb ik gelukkig niet zo snel gezien.

  4. Heeft met supporters van FC Zwolle niets te maken, dit zijn raddraaiers die onder de noemer van supporter herrie schoppen, de club en de Supclub zijn hiervoor natuurlijk niet verantwoordelijk.

  5. Heeft met supporters van FC Zwolle niets te maken, dit zijn raddraaiers die onder de noemer van supporter herrie schoppen, de club en de Supclub zijn hiervoor natuurlijk niet verantwoordelijk.

    Volgens mij zijn deze supporters altijd zelf verantwoordelijk voor daden. Maar blijkbaar hadden ze spullen bij zich, waardoor men denkt dat het “supporters”waren. Hoop dat ze alsnog d.m.v camerabeelden o.i.d gepakt worden.

  6. @Marcello, vind ik erg flauw want ook deze 20 man is een druppel op de gloeiende plaat. Ook mijn man en kinderen zitten op zijn minst iedere 2 weken in het stadion. En Edwin en John, zijn net zoals hier bij mij thuis erg betrokken bij hun cluppie. En ik weet zeker dat ook zij hier niet blij mee zijn.

  7. Natuurlijk begrijp ik dat er van de paar duizend zo’n 200 werkelijk kunnen gebruiken, maar ik heb John, Edwin en zelfs Natascha NIET zien schrijven dat ze geen begrip hebben voor dergelijke geweldsuitbarstingen. Als ze dat in het algemeen zeggen en het ook nog actief uit kunnen dragen, zoals een Supportersclub dat ook zou moeten doen, dan zijn we 10 stappen verder. Elke vorm van geweld valt voor mij gewoon nooit goed te praten.

  8. Gewoon vanavond Peter V. om laten roepen dat dit geweld niet kan bij FCZ, dat dit niet getolereert wordt, dat het niet stoer is en dat getuigen zich kunnen melden. Dan gaat het de goede kant uit!

  9. @Marcello,

    Elke vorm van geweld valt voor mij gewoon nooit goed te praten.

    Ben ik helemaal met je eens.

    Gewoon vanavond Peter V. om laten roepen dat dit geweld niet kan bij FCZ, dat dit niet getolereert wordt, dat het niet stoer is en dat getuigen zich kunnen melden. Dan gaat het de goede kant uit!

  10. [quoteBericht door Marcello, op 12 augustus 2011 om 17:28

    De Edwins en Johnnen van FC Zwolle zijn gelijk voor een seizoen genezen door hun achterban ][/quote]
    [quotemaar ik heb John, Edwin en zelfs Natascha NIET zien schrijven dat ze geen begrip hebben voor dergelijke geweldsuitbarstingen. Als ze dat in het algemeen zeggen en het ook nog actief uit kunnen dragen, zoals een Supportersclub dat ook zou moeten doen,][/quote]
    Heb je iets tegen ons?

    Je begint op een klein en vervelend kind te lijken wat zijn zin niet krijgt. Zelf steek je geen poot uit maar anderen veroordelen kan je wel.

  11. Ik ben ff Natascha, Marcel zei dat ik genoemd werd dus vandaar ff een reactie onder deze naam.

    Ik keur niet elke vorm van supportersgeweld af, zoals je dus weet. Wel keur ik supportersgeweld af als het op plaatsen waar onschuldige mensen of goederen gewond of kapot kunnen raken gebeurd.

    Ik keur niet alles af omdat: zoals jij dus die ervaring hebt gehad in het stadion had ik m ook, tegen Fc Utrecht 11 jaar geleden op de open dag. Mijn broertje en neefjes waren daarbij en we konden ze nergens terug vinden, ik ben ze gaan zoeken en moest dwars door de groep met Utrecht supporters heen. Waarin ik dus verbaal werd uitgedaagd waarop ik dus verbaal terug heb gereageerd maar vervolgens werd aangevallen door een persoon. Op dat moment heb ik geweld niet geschuwd en ook niet uit de weg gegaan!

    Maar op het moment dat jij daar hulpeloos met je gezin had gestaan, was ik net zo hard die groep ingelopen om jullie te verdedigen/helpen.

    Je zal je hier waarschijnlijk ook niet in kunnen vinden en dat is heel jammer maar zo ben ik. En je mag daar van vinden wat je vind maar ik weet van mezelf wat voor een persoon ik ben.

  12. @Marcel, ik pliet er zeker niet voor dat als jij “aangevallen”wordt door welke zich supporter noemdenede groepering, je dit moet tollereren. Maar ik keer dit soort actie’s van geweld zoals die hierboven beschreven worden ten alle tijden af.

    En ja ook ik heb me in de tijd dat ik pec zwolle supporter was, en je nog geen gescheiden uit/thuis vakken had me op een tribune van o.a. Utrecht, AZ en MVV wel eens bedreigd gevoeld, maar het was voor mij nog geen reden om dan te denken wanneer deze supporters in Zwolle komen dan………..

  13. dit zijn duidelijk GEEN supporters van Fc Zwolle >:(>:(>:(, iedereen kan een sjaal van Zwolle omdoen, maar dan ben je nog geen supporter, dit zijn raddraaiers die rotzooi willen trappen en Zwolle een slechte naam geven >:(>:(>:(, ik denk dat deze malloten zelfs vanavond niet bij de wedstrijd zijn.

  14. Bericht door Ans, op 12 augustus 2011 om 20:59
    dit zijn duidelijk GEEN supporters van Fc Zwolle , iedereen kan een sjaal van Zwolle omdoen, maar dan ben je nog geen supporter, dit zijn raddraaiers die rotzooi willen trappen en Zwolle een slechte naam geven , ik denk dat deze malloten zelfs vanavond niet bij de wedstrijd zijn.

    Oh, dat is wel makkelijk, de raddraaiers, ook al zouden ze elke wedstrijd, uit en thuis, er bij zitten, bestempelen als niet-supporters. Zo kom je wel op 99,99% supporters die zich gewoon gedragen…

  15. Sorry, was te druk met de wedstrijd bezig. Ik keur elke vorm van geweld af, maar als twee partijen met elkaar op de vuist willen gaan zonder dat ze onschuldigen er mee belasten dan moeten ze dat helemaal zelf weten. Dat gejank hier over welke positie ik als supporter in moet nemen komt me ook de strot uit. Ik ben niet verantwoordelijk voor alle supporters. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Wat een zielepoten die elk bericht over onze fc weer gal moeten spuwen. We hebben vandaag gewonnen en daar zie ik helemaal geen reactie staan. Interessant genoeg zeker. Ik proost op alle supporters zowel die van vanmiddag en vanavond.

  16. Ik kom zojuist van het voetbal terug en lees bovenstaande. voor me zelf heb ik iets van : moet dat nou? waar slaat dat nou weer op. We hebben hier in Zwolle ook ooit Deventer supporters gehad terwijl er in Emmen werd gevoetbald. Misschien kan iemand eens vertellen wat nou de reden was, dat 5 Dort supporters moesten worden aangevallen.
    Misschien is daar vorig jaar iets gebeurt. Want, Marcello, ook als Zwolle uit supporter, krijg je soms meer trubbels in den vreemde, na afloop van een wedstrijd dan dat je lief is. Maar dat wordt niet altijd vermeld. (bv. golfballen uit een Gae vak, autoruiten stuk in Eindhoven, en ik denk dat hier nog vele voorbeelden van zijn).
    En Marcello, jouw reactie slaat kant nog wal. waarom moet iemand, die vanavond op de tribune zat, ruim 6200 dacht ik, zich moeten verantwoorden voor een 20 tal mensen die het NS reizigers lastig maken???? Ik weet het niet, maar weet jij misschien meer, als velen van ons, wat er daadwerkelijk gebeurt is? In Coevorden was het enkele jaren geleden wel duidelijk, wat daar door Graafschap supporters uitgespookt werd.

    Ondanks dat we 5 basis spelers misten ben ik blij dat we van een van de koplopers hebben gewonnen. lange tijd geleden, van de koploper winnen. :D:D:D

  17. @John, inderdaad een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag.
    Maar deze verhalen zorgen er wel steeds meer voor dat supporters die naar een uitwedstrijd willen steeds vaker alleen met een buscombi mogen. En dat is jammer.

    @papa, vernielingen aan je auto, bekogelen van de bus met stenen, is helaas wat ik ook mee gemaakt heb. Maar ik heb gelukkig meer leuke dan verkeerde dingen mee gemaakt, en kijk met plezier terug op de tijd dat ik met alle uitwedstrijden van pec zwolle mee ging.

  18. Klopt Ingrid, maar wat ik hiermee bedoel is, maar ook jammer vindt, dat je dus soms, niet normaal naar een (uit)wedstrijd kunt gaan.
    En dat het niet alleen maar Zwolle ?? supporters zijn die rotzooi uithalen. En dat niet een ieder die in het stadion zit, zich behoeft te verantwoorden voor deze lieden. Want dat noem ik kortzichtigheid, net als bv. alle medelanders zijn ……….. enz. Belachelijk.

  19. @pappa
    Er was afgesproken met elkaar.
    Als 2 partijen willen vechten, laat ze. Het liefst op een weiland waar ze niemand tot last zijn.
    @marcello
    Ik ben tegen onnodig geweld.

    Maar tegen Dordt hoolies is alles veroorloofd!

  20. Dat gejank hier over welke positie ik als supporter in moet nemen komt me ook de strot uit. Ik ben niet verantwoordelijk voor alle supporters. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Wat een zielepoten die elk bericht over onze fc weer gal moeten spuwen. We hebben vandaag gewonnen en daar zie ik helemaal geen reactie staan. Interessant genoeg zeker. Ik proost op alle supporters zowel die van vanmiddag en vanavond.

    Wederom helemaal mee eens. Proost.

  21. Oh, dat is wel makkelijk, de raddraaiers, ook al zouden ze elke wedstrijd, uit en thuis, er bij zitten, bestempelen als niet-supporters. Zo kom je wel op 99,99% supporters die zich gewoon gedragen…

    Mensen die de voetbal gebruiken alleen om te rellen zijn geen supporters maar gewoon raddraaiers. Gisteren /stonden/zaten bijna 7000 supporters in het stadion er is helemaal niets gebeurt. Zoals bijna elke wedstrijd.
    Kap eens met dat gezeur en ga zelf eens kijken voordat je conclusies trekt. (Maar dat zal je wel niet doen omdat je niet van voetbal houdt)

  22. John:

    Ik keur elke vorm van geweld af
    Ik proost op alle supporters zowel die van vanmiddag

    Edwin:

    Ik ben tegen onnodig geweld.
    Maar tegen Dordt hoolies is alles veroorloofd!

    Hier klopt volgens mij iets niet.

  23. precies, volgens jou klopt het niet. Voor mij in ieder geval wel en voor meer die er hetzelfde over denken, maar dat betekent niet dat jij het er mee eens hoeft te zijn natuurlijk!

  24. Bericht door ingrid, op 12 augustus 2011 om 22:43

    Ok, was me niet helemaak duidelijk. Maar de boodschap blijft wat mij betreft hetzelfde

    Volgens mij zeggen we allebei precies hetzelfde maar dan op een andere manier;)

  25. Hallo alemaal,

    Ik volg al een tijdje de discussie hier tussen een aantal personen, en kreeg daar ook wel een beetje genoeg van.

    Maar Marcello heeft wel een punt als hij of zij zegt dat er van geweld sprake is als dat de supporter zo uitkomt. Is er sprake van oud zeer, dan mag het ineens wel. Kunnen die mensen niet over hun eigen ego heen stappen? Is een weiland buiten Zwolle niet een oplossing? Ergens bij de Brinkhoek.

    Denken de supporters wel aan hun omgeving en aan de reputatie van hun stad en club als ze weer eens gaan rellen of vernielingen in mijn stad aanrichten? Ik geloof dat niet. En dat alles in het belang van de club. Wat een rotsmoes!

  26. Dat is het grappige, het geweld wordt afgekeurd, maar als het 5 tegen 5 zou zijn is er wel ruimte voor begrip?

    5 tegen 20 is misschien niet mis, maar als die 5 er voor kiezen dan moeten ze dat toch zelf weten? Meestal blijft het dan ook 5 tegen 5, maar tegen dordt is dit anders door het verleden. Jongens die zich met elkaar meten, meer is het niet.Over het algemeen vallen er geen zwaargewonden aangezien er nog regels en codes zijn. Het hooliganisme is een fenomeen wat al jaren bestaat.Bijna elke club heeft zo?n groep. De ene keer zijn ze geliefd, de andere keer liever kwijt dan rijk, maar ze zullen er altijd zijn. Vergelijk het met de film fightclub.
    En inderdaad kunnen ze beter op een wat meer afgelegen plek afspreken,maar als jij deze discussie zat bent dan ga je toch even lekker ergens anders posten?

  27. Er is voor mij geen begrip voor wat voor zinloos geweld dan ook. Dus ook niet in een situatie van 5 tegen 5 personen John. Dat heb je verkeerd begrepen.

    En de andere kant uitkijken als er iets aan de hand is? Nee hoor, zo’n persoon ben ik niet.

  28. haha sjonge jonge, mensen waar maken jullie je toch zo druk om?? jullie nemen klakkeloos een krantenbericht over alsof dat de waarheid is ?? miss al is in jullie opgekomen dat 75% van wat er in de krant staat betreffende voetbalsupporters helemaal niet klopt ?? nee he want navraag doen zodat je weet in plaats van denkt dat kennen jullie niet?? maar lekker afgeven op van alles en nog wat dat kan dan weer wel! typisch nederland… tevens heeft zoiets helemaal niks met de club te maken en ook helemaal niks met voetbal… voor het geval dat nog niet duidelijk was?? dus hoezo een koppeling maken daarnaar? het was op het station hallo, alles wat in en rond het stadion gebeurt dat heeft met de club te maken! de rest kun je beter zien als zoals in amerika gangs die met elkaar een robbertje vechten!.. nou ja suc6 allemaal met allerlei conclussies trekken en van alles veroordelen in plaats van beoordelen… sk

  29. tuurlijk, dat lijkt me meer dan normaal. vind het gewoon zo sneu dat int algemeen, mensen altijd snel dingen veroordelen terwijl ze er niet bij en klakkeloos de krant overnemen en geloven, dan geef je veel ruimte voor kortzichtigheid, wat weer niet intelligent over komt

  30. Bericht door KvDijk, op 13 augustus 2011 om 11:13

    En ik wil nog even melden dat de verhouding van 5 tegen 20 vechtende supporters ook niet kies is.

    Tegen Dordt mag dat, weten ze nu ook eens hoe dat is.

  31. @Pipo, volgens mij wordt er van diverse kanten bevestigd in de reacties dat het “supporters” van Zwolle waren, maar wie ben ik.

    In een weiland achteraf is het blijkbaar geoorloofd?!? Lijkt me goed om alle zichzelf noemende supporter die wil vechten (of zich meten met andere zichzelf noemende supporter) van alle BVO in NL naar dat weiland te sturen en het uit te laten vechten. De laatste die overblijft pakken we op, dan kunnen we weer rustig voetbal kijken, want DAAR gaat het om voor supporters….

  32. Zijn de zogenaamde supporters al bekend geworden? Ik hoop, ook voor de echte supporters, dat ze een pittige straf gaan krijgen. Dit kan toch niet!

Reacties zijn gesloten.