Berkum moeizaam door naar KNVB-beker

Zwolle – VV Berkum heeft zich door een 2-1 zege op zondag eersteklasser Alverna verzekerd van een plaats in de KNVB-bekercompetitie in een van beide kanten slechte wedstrijd. Hoewel het duel niet eens zo onsportief verliep werd de wedstrijd ontsierd door twee rode en vier gele kaarten.

alverna_-_boeloerdit_2_a.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Het was een teleurstellende wedstrijd maar met een goed resultaat. De uitvoering was van onze kant niet goed, vooral in de eerste helft waren we iedere keer wat te laat en waren we onrustig aan de bal,” analyseerde Berkum-coach Roeland ten Berge. “We konden moeilijk druk houden op de bal en dat was eigenlijk zo in elke linie,” vond Berkum-aanvaller Piet de Jong, die zijn eerste thuiswedstrijd na zes seizoenen afwezigheid bekroonde met een mooi en belangrijk doelpunt. Na krap een kwartier spelen leek Berkum op een voorsprong af te gaan toen een schot van Jesper Beunk werd verlengd door Marc van der Meulen, maar diens inzet ging via de lat over. Vrijwel vanaf de aftrap werden daarna slordigheden bij de thuisclub afgestraft.

De bal kwam via een lange pass bij Rick Hutting die de uitgekomen Berkum-doelman Rick Oosterwechel vakkundig omspeelde en de 0-1 liet aantekenen. Enkele minuten later leek Berkum al weer op gelijke hoogte te komen. Piet de Jong zette Boy Boeloerditi riant vrij voor de goal maar er volgde een veel te slap schot dat op de doellijn werd gekeerd.

Berkum was daarna meer op de helft van de tegenstander te vinden dan omgekeerd maar tot grote kansen leidde dat vooralsnog niet. Na meer dan een half uur was het pas raak toen een voorzet van Chris van der Meulen door alles en iedereen werd gemist totdat Piet de Jong de afgeslagen bal oppikte en mooi uithaalde: 1-1. Op slag voor rust kwam de thuisclub zelfs op voorsprong toen Chris van der Meulen na een afgeslagen Alverna-aanval aan de haal ging met de bal. Na een goede solo werd zijn inzet in eerste instantie nog gekeerd maar de rebound was voor Kassim Bizimana, die er voor zorgde dat Berkum met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

Na rust werd het spel er niet beter op en Berkum-keeper Oosterwechel moest in de 56e minuut alles uit de kast halen om de doorgebroken Alvena-spits Rick Bentvelsen van scoren af te houden. Van beide kanten werd er vervolgens gegrossierd in fouten en slordigheden maar gescoord werd er niet meer. De aandacht ging in die fase meer uit naar de vele kaarten die aan beide teams werden gepresenteerd. In de 72e minuut moesten Berkum-spits Chris van der Meulen en Alverna-verdediger Theon de Veer zelfs met een directe rode kaart naar de kant, hoewel vrijwel niemand had kunnen zien wat er precies was gebeurd. Scheidsrechter Cerik meldde na afloop dat er bij de Berkum-speler sprake was geweest van een natrappende beweging.

In de strafschoppenserie na de reguliere speeltijd, genomen voor het geval er in deze bekerherkansing teams eindigen met een gelijk aantal punten en een gelijk doelsaldo, was Berkum met 5-4 de sterkste. Of Berkum eerste of tweede wordt in deze voorronde voor het KNVB-bekertoernooi is afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Alverna-Bennekom, die woensdag wordt gespeeld. Eén van de twee beschikbare tickets in dat toernooi is in ieder geval door Berkum, met vier punten in twee wedstrijden, veilig gesteld na een zwaar bevochten overwinning op Alverna.

Berkum-Alverna, 13 augustus 2011 (herkansingsvoorronde KNVB-beker)

Eindstand: 2-1 (2-1)

Doelpuntenmakers: 14. Rik Hutting (0-1), 35. Piet de Jong (1-1), 45. Kassim Bizimana (2-1)

Gele kaarten: Patrick van Egmond (Berkum), Theon de Veer, Rick Bentvelsen, Roy Jacobs (allen Alverna)

Rode kaarten: Chris van der Meulen (Berkum), Theon van der Veer (Alverna)

Opstelling Berkum: Rick Oosterwechel, Patrick van Egmond, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Jesper Beunk, Marc van der Meulen, Piet de Jong (78. Frank Hoolsema), Kassim Bizimana, Chris van der Meulen, Boy Boeloerditi (85. Roy Supèr)

Opstelling Alverna: Roy Jacobs, Armando Kitoko, Theon de Veer, Maarten Nas, Rob Ockers (59. Bart van de Laar), Zoran Borojevice (85. Juul Loeffen), Bjorn Arts, Engin Dag, Rick Bentvelsen (75. Sven van Gelder), Rik Hutting, Stefan Gubbels

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)