Remise Berkum in 1e duel bekerherkansing

Zwolle – Berkum heeft in de eerste wedstrijd van de herkansing voor de KNVB-bekercompetitie met 1-1 gelijk gespeeld bij Bennekom. Dat was een verdienstelijk resultaat, ook al omdat de Zwollenaren al na zo’n 10 minuten met een man minder verder moesten. Doelman Mathijs Bouwhuis weerhield de doorgebroken Kevin Sissing toen van scoren maar deed dat op onreglementaire wijze, waarna hij met een rode kaart op zak naar de kleedkamer moest.

“De groep werd toen goed wakker geschud, ik vond het wel een mooie uitdaging,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. “In de eerste helft heb ik niet kunnen merken dat we met een man minder speelden en hebben we het prima gedaan met 10 spelers. Daarna zette Bennekom meer druk, ging het tempo omhoog en toen werden er bij ons ook meer fouten gemaakt.” Bouwhuis werd vervangen door Rick Oosterwechel, die vervolgens een uitstekende wedstrijd keepte. Piet de Jong, na jaren weer terug bij Berkum en direct in de basis, werd het ‘slachtoffer’ van die noodgedwongen wissel.

In de overtalsituatie had Bennekom meer balbezit maar de acties van de thuisclub verliepen vaak traag en hadden weinig rendement. Net voor rust kwam Berkum zelfs op een 0-1 voorsprong toen Marc van der Meulen zijn broer Chris aanspeelde. Die schudde twee Bennekom-verdedigers van zich af en scoorde met een hard schot in de bovenhoek een prachtig doelpunt.

In de tweede helft voerde de thuisclub de druk op maar Berkum hield tot kort voor tijd stand, al was het soms met kunst- en vliegwerk. In de 84e minuut kwam de bal echter, na mistasten in de Berkum-defensie, bij Marco van Rooijen en tegen diens inzet was Oosterwechel niet bestand: 1-1. Daarna waren er nog enkele hachelijke situaties voor het Berkum-doel en zelfs in blessuretijd moest Oosterwechel nog een geweldige reflex tevoorschijn halen om de gelijke stand op het scorebord te houden. “In die laatste fase hadden we kunnen verliezen, maar eerder hebben wij ook kansen op 0-2 gehad.

Ik ben in ieder geval blij dat we de kansen voor plaatsing in het KNVB-bekertoernooi in eigen hand hebben gehouden,” aldus trainer Ten Berge. Na de wedstrijd volgde een strafschoppenserie die uiteindelijk ook al in een remise eindigde, ditmaal met 4-4 omdat beide teams één penalty misten. De uitslag van die strafschoppenreeks gaat overigens pas meetellen als er teams in deze bekerherkansing met een gelijk aantal punten en een gelijk doelsaldo eindigen.

Doordat Bennekom deze eerste wedstrijd niet wist te winnen speelt Berkum aanstaande zaterdag, 13 augustus, op het eigen sportpark De Vegtlust het volgende duel in deze voorronde voor de KNVB-beker. Die wedstrijd tegen Alverna, dat het komende seizoen in de eerste klasse van het zondagvoetbal uitkomt, begint op het ongebruikelijk tijdstip van 17.00 uur! Als Berkum dat duel weet te winnen is de club verzekerd van een plaats in de landelijke KNVB-bekercompetitie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)