Tijdelijke afsluiting Gerenweg

Zwolle – In verband met asfalteringswerkzaamheden is de Gerenweg afgesloten voor alle verkeer van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Het gaat om het gedeelte tussen de Marsweg en de Oldeneelallee.

Vanaf 15 augustus wordt gewerkt aan het fietspad en de aansluitingen met de Gerenweg. De werkzaamheden bestaan uit: • het frezen van de bestaande asfaltlaag; • het opnieuw asfalteren van de rijbaan; • het aanbrengen van beton in de opstelvakken voor de verkeerslichten; • het aanbrengen van de nieuwe markering. Daarnaast worden er nieuwe detectielussen ter hoogte van de verkeerslichten aangebracht op donderdag 25 augustus. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats ter hoogte van één van beide kruisingen.

De werkzaamheden aan de Gerenweg beginnen op 15 augustus. In de eerste week, van 15 tot en met 19 augustus, vinden de werkzaamheden hoofdzakelijk plaats aan het fietspad (zijde Marconistraat) en de aansluitingen met Newtonweg en Galvaniweg. Op de aansluitingen worden de klinkers vervangen door asfalt. Om alle bedrijven en parkeerterreinen aan de Galvaniweg bereikbaar te houden, wordt door middel van rijplaten een noodweg aangelegd. De aansluiting Newtonweg is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via Pascalweg. Fietsers moeten rekening houden met hinder door de werkzaamheden.

Omleidingsroute Gerenweg

Tijdens de asfalteringswerkzaamheden vanaf maandag 22 augustus wordt het verkeer met borden en door verkeerregelaars omgeleid. De omleidingsroute voor doorgaand verkeer is via Oldeneelallee, Marsweg en omgekeerd. Fietsers kunnen via de Gerenweg, maar ondervinden wel hinder. Op donderdagavond 25 augustus (koopavond) wordt het verkeer met bestemming Marconistraat en Faradaystraat omgeleid via Oldeneelallee, Marsweg, Ittersumallee, Anthony Fokkerstraat, Marsweg, Marconistraat en omgekeerd.

Aansluitend op de Gerenweg zijn in de omgeving van de Marslanden wegwerkzaamheden gepland aan de:

• Marsweg, tussen Ittersumallee en Oldeneelallee, van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 9 september. De werkzaamheden duren de gehele dag en nacht.

• Oldeneelallee, vanaf Gerenweg tot IJsselallee, van maandag 12 september tot en met vrijdag 7 oktober tussen 19.00 en 06.00 uur. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

• Marsweg, vanaf de kruising Hortensiastraat – Marsweg (ter hoogte van Landstede) tot en met het kruispunt Ittersumallee, van maandag 10 oktober tot en met vrijdag 28 oktober tussen 19.00 en 06.00 uur.

De bovengenoemde data zijn onder voorbehoud.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)