Bouwvakker gewond bij nieuwbouw rechtbank

Zwolle – Een bouwvakker is vrijdagochtend een verdieping naar beneden gevallen op de bouwplaats van de nieuwe rechtbank aan de Groot Wezenland. De man was boven op het gebouw bezig met werkzaamheden.

 wz01dya.jpg

Hij is door brandweerlieden op een brancard gelegd en via een container met een kraan naar beneden getild. De man is vanaf de bovenste etage naar beneden gevallen en heeft vermoedelijk een wervel gebroken. Zijn val werd gebroken door een zogenoemde veiligheidsvloer.

wz02dya.jpg

wz03dya.jpg

De bouwvakker durfde in eerste instantie niet op de brancard gelegd te worden. Door zijn postuur kon hij niet de trap af worden gedragen omdat dat te smal zou zijn. Hij is met een brancard in een container gelegd en die is via een kraan naar beneden getild. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis. De precieze verwondingen zijn niet bekend.

wz04dya.jpg

wz05dya.jpg

wz06dya.jpg

wz07dya.jpg

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Bouwvakker gewond bij nieuwbouw rechtbank”

  1. Ik snap het artikel niet: de man is een verdieping naar beneden gevallen maar is wel van de bovenste verdieping naar beneden gevallen? Hoe hoog is dat gebouw in aanbouw dan? 1 verdieping hoog?

  2. @Marrianne, het staat er toch echt duidelijk. Gewoon nog eens rustig doorlezen.

    @Gewonde bouwvakker: Hopelijk is er geen blijvend letstel en herstel je weer helemaal!

  3. Ik zal mijn vraag wel wat duidelijker stellen: op welke verdieping bevindt zich een veiligheidsvloer? Op elke verdieping?
    En is een veiligheidsvloer er alleen om de val te breken of houdt die vloer de persoon die valt ook echt tegen op die vloer?
    Nou duidelijk genoeg hoop ik wat ik niet snap?
    Wat in elk geval duidelijk wordt door dit bericht is dat een veiligheidsvloer geen garantie is dat je ook daadwerkelijk niks kan overkomen…

Reacties zijn gesloten.