FC Zwolle wint met 0 – 4 van AGOVV

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft op sportpark Berg en Bos gedaan wat het moest doen, namelijk winnen met 0-4 van AGOVV. Hierdoor blijven de Zwollenaren mee draaien in de top van de Jupiler League en klimmen naar de tweede plaats op de ranglijst. Door de grote uitslag leek het een makkelijke avond in Apeldoorn. Toch werd de wedstrijd pas naar ruim een uur spelen beslist. Norair Mamedov was de grote man bij de bezoekers, want hij wist deze avond het net drie keer te vinden en scoorde een zuivere hattrick.

2901_1313785542_zwolle.jpg

Iedere week begint het elftal van trainer Art Langeler beter te draaien en weten de spelers elkaar beter te vinden. De trainer van FC Zwolle is na afloop van de wedstrijd tevreden, maar kritisch. ‘De uitslag is misschien een beetje geflatteerd, maar we hadden voor de thee de wedstrijd al moeten beslissen. Dit duurde vanavond dan ook te lang’. Toch kan de trainer tevreden zijn over zijn ploeg, want er waren genoeg aanknopingspunten om de komende weken mee verder te gaan. De eerste helft spelen de Zwollenaren redelijk goed. Furdjes Robby Narsingh zet zijn ploeg binnen het kwartier al op voorsprong na een knap doelpunt in de korte hoek. Zwolle domineert de gehele wedstrijd, maar voor de thee wordt er niet meer gescoord.

Na de boswandeling van de kleedkamers naar het speelveld domineren de blauwvingers de gehele tweede helft. Er wordt bij vlagen goed gecombineerd en dit wordt dan ook uitbetaald door twee mooie doelpunten van Norair Mamedov. Via een strafschop weet hij ook nog een derde doelpunt te scoren en zo is zijn eerste hattrick in Zwolse dienst binnen. Langeler na afloop van de wedstrijd: ‘we hebben vanavond verdiend gewonnen, de tussenstand in de rust had natuurlijk al groter moeten zijn. De gehele wedstrijd was de opdracht druk te blijven zetten. Toch was er weer een fase in de wedstrijd waarin wij onder druk kwamen te staan. Groot compliment voor Norair Mamedov, want hij heeft het de eerste wedstrijden moeilijk gehad, maar vandaag een mooie hattrick voor hem’. Op de vraag van een journalist of de trainer nu moeite gaat krijgen om een keuze te maken tussen Onair Mamedov en Jeroen Ketting in de spits antwoord de trainer nuchter: ‘ik heb nooit moeite om keuzes te maken en dit is iets wat we natuurlijk ook graag willen’.

Volgende week vrijdag 26 augustus staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 20:00 uur zal de bal dan weer rollen op het kunstgrasveld in het FC Zwolle stadion. Sparta uit Rotterdam is dan de tegenstander.

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
AGOVV: Huiskamp; Corte, Reekers©, van de Kooy, Siers, Wille, Cairo (77. Van Ewijk), Schwiebbe, Berends, Laghmouchi en Krohne (62. da Silva)

FC Zwolle: ter Wielen; van Polen, Lachman, Aafjes©, van Hintum (82. Pot), Olijve, Narsing (77. Bakkati), Achebteh, Mamedov, van den Berg en Maachi

Scoreverloop:
14. 0-1 Furdjes Robby Narsingh
65. 0-2 Norair Mamedov
77. 0-3 Norair Mamedov
85. 0-4 Norair Mamedov (strafschop)

Gele kaarten:
Reekers, de Corte en Schwiebbe (AGOVV) Aafjes(FC Zwolle)

Toeschouwers:
2311

Arbitrage:
Dhr. van Sichem (scheidsrechter), dhr. Geutjes & dhr. Inia (ass. scheidsrechters) en dhr. Berben (4e official)

Bron: FC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “FC Zwolle wint met 0 – 4 van AGOVV”

  1. Mooi, Langeler krijgt ze wel aan het voetballen, anders dan die eeuwige zeurzakken hier beweren, hahaha, bueno noche. forza Zwolle 🙂

  2. Inderdaad ‘zwollenaar is away’ ,

    die zeurzakken komen alleen onder de steen vandaan, als ze de pen in azijn kunnen
    dopen. 🙂
    Triest hoor !

Reacties zijn gesloten.