Zwolse bedrijven genomineerd voor MVO prijs 2011

Zwolle – De MVO-prijs Zwolle is een initiatief van COS Overijssel in samenwerking met de Gemeente Zwolle. Het vertrekpunt en de kracht van de MVO prijs ligt bij de mensen en de Zwolse organisaties om die gezamenlijk te laten participeren en betrekken bij de maatschappelijke ontwikkeling. De genomineerden voor de MVO prijs Zwolle 2011 zijn BMA ergonomics, Fietsjoe fietstaxi Zwolle, HA Rental, Joeppie goedspeelgoed, ’t Konkeltje en drukkerij Zalsman.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu, zijn de komende jaren de duidelijke koplopers in hun sector. Koplopers zijn de trekkers van onze economie in Nederland. Maar ook daarbuiten hebben koplopers invloed op een duurzamere samenleving. COS Overijssel wil hierin de kar trekken om in samenwerking met de Gemeente Zwolle en diverse organisaties en het betrekken van burgers, die hierin worden meegenomen, dergelijk ondernemen stimuleren. De zes genomineerden staan vanaf 5 september tot 10 oktober op de website van de MVO prijs. Het publiek in Zwolle kiest in die periode via een online publieksstemming de drie finalisten. De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Uiteindelijk maakt de jury aan de hand van het aanmeldformulier en een bedrijfsbezoek de keuze voor de winnaar. Deze zal worden bekendgemaakt tijdens de zakenvloer Zwolle op 13 oktober 2011.

Het COS zet samen met de gemeente en andere organisaties de MVO-prijs op. Daarbij wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht met lokale ondernemersverenigingen. Ondernemers uit die gemeenten kunnen zich dan tot een bepaalde tijd aanmelden met hun bedrijf.

Vervolgens beoordeelt een onafhankelijke vakjury de inzendingen en worden er zes genomineerden geselecteerd die meedingen naar de MVO-prijs. Een online publieksstemming maakt duidelijk welke drie van deze zes genomineerde ondernemingen doorgaan naar de finale. Uiteindelijk maakt de jury aan de hand van het aanmeldformulier en een bedrijfsbezoek de keuze voor de winnaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)