Open Kunstroute regio Overijssel klaar voor de start

Foto van auteur

Zwolle – Op 12 september 2011 om 20.00 uur zal in het Restaurant Van der Valk aan de Kranenburgweg 10 te Zwolle de eerste bijeenkomst zijn van de nieuwe opgerichte Open Kunstroute regio Overijssel.

Het initiatief van deze nieuwe kunstroute is opgezet door Harry Penninkhof een Groningse kunstenaar die thans een paar jaar in Zwolle woont en werkt. Penninkhof schildert al meer dan 45 jaar abstracte werken en maakt bijvoorbeeld dames torso’s die ook met de hand zijn beschildert. De kunstenaar kwam op het idee om een nieuwe kunstroute op te zetten door dat de autodidacte kunstenaar geen enkele kans kreeg om zich bij het KCO Kunt Cultuur Overijssel aan te sluiten, omdat zij geen beroepskunstenaar waren. Na een landelijke oproep kwamen de reacties binnen.

Penninkhof heeft inmiddels al een nieuwe site laten registreren www.kunstrouteoverijssel.nl deze gaat pas in de lucht nadat alle puntjes op de I zijn gezet en de eerste open kunstroute zal binnen twee maanden plaats vinden. Alle kunstenaars die zich nog willen aanmelden kunnen dat doen voor 8 september via de mail harry.penninkhof@home.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Open Kunstroute regio Overijssel klaar voor de start”

Reacties zijn gesloten.