CDA wil aantal coffeeshops terugdringen

Foto van auteur

Het is al een tijdje bekend in de stad. Coffeeshop Zero Zero is gesloten ‘wegens omstandigheden’, zoals het netjes op de deur van de coffeeshop is aangeplakt. Beide compagnons zijn thans verwikkeld in afzonderlijke strafprocedures waarvan één vooralsnog heeft geleid tot een celstraf van één jaar daadwerkelijk zitten voor één van de eigenaren. De reden voor de veroordeling bestond uit het voorhanden hebben van in totaal ongeveer 25 kilo aan hasj en wiet en verboden vuurwapenbezit.

Het CDA is waakzaam ten aanzien van het coffeeshopbeleid in de stad Zwolle. “Zonder uitzondering worden de huidige coffeeshops door hun directe omgeving (omwonenden, ondernemers) maar ook passanten, veelal ervaren als haarden van overlast en onrust. Het subjectieve veiligheidsgevoel rondom coffeeshops vertoont een diepe dip bij menig Zwollenaar.”, zegt het CDA vrijdag. De partij ziet nu een mogelijkheid om het aantal coffeeshops in Zwolle terug te dringen van 5 naar 4, en stelt daarover een aantal vragen aan het college van de stad. 

 

 

Het CDA Zwolle staat voor een afname van het aantal coffeeshops in Zwolle. De sluiting van coffeeshop Zero Zero biedt naar het idee van het CDA een uitgelezen mogelijkheid het maximale aantal gedoogbeschikkingen voor coffeeshops in Zwolle terug te brengen van 5 naar 4.

Het CDA heeft de volgende vragen: 

1.  Bent u op de hoogte van de sluiting van coffeeshop Zero Zero en de veroordeling van een van de compagnons van de coffeeshop?

2.  Bent u met het CDA van mening dat de sluiting van coffeeshop Zero Zero een onderzoek naar het terugbrengen van het maximale aantal coffeeshops in Zwolle de moeite waard maakt en bent u bereid daadwerkelijk hiernaar onderzoek te verrichten?

3.  Kan gegeven de huidige feiten en omstandigheden, reeds zonder dit eventuele onderzoek, het maximale aantal van 5 naar 4 worden teruggebracht?

4.  Worden vragen 2 en 3 met een ‘nee’ beantwoord, in hoeverre is het mogelijk het huidige coffeeshopbeleid aan te passen, zodat persoonlijke negatieve omstandigheden rondom eigenaren van coffeeshops (zoals deze zich hebben voorgedaan met de huidige compagnons van coffeeshop Zero Zero) uiteindelijk wél kunnen leiden tot definitieve sluiting van de coffeeshop en vermindering van het maximale aantal gedoogbeschikkingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “CDA wil aantal coffeeshops terugdringen”

  1. Wat is het verband tussen de sluiting van Zero Zero als gevolg van het plegen van een strafbaar feit en de wens om het aantal coffeeshops terug te dringen? Dit lijkt eerder op criminalisering van elke coffeeshophouder dan dat er een feitelijk verband zou bestaan. Zitten we soms weer in de periode van verkiezingsretoriek? Dan scoort het CDA in dit geval even niet als het gaat om het aanleggen van verbandjes ter heling van de samenleving 😉

  2. koffieshops van 5 naar 4…dit is wel een beetje weinig voor een stad van dit kaliber…zero-zero gesloten vanwege het in bezit hebben van meer dan de toegestane hoeveelheid, maar met minder shops worden ze toch gedwongen om meer in huis te hebben omdat de vraag ook vergroot wordt…het welbekende verhaal van vraag en aanbod…

  3. ja de verkiezingen komen eraan en dan hoor je dit geleuter weer. CDA laat ook eens wat van zich horen >:(

    Je hoort ze verder bijna nooit (dat heeft ook voordelen zullen we maar zeggen :D) .. dus vooruit…. als ze er maar geen gewoonte van maken

  4. hoe minder legale verkoop punten, hoe meer illegale dealers. Kortom, hoe minder legale verkoop, hoe meer criminaliteit je krijgt. Sukkels….!

  5. eindelijk weer een normalisering van de buurt rond de HOF VAN ZWOLLE. De combinatie van jeugd kroegen en zero zero is geen goede combinatie gebleken.Straat handel van soft spul als wiet bij de jeugd onder de 14 jaar rond om zero zero is nu verdwenen.Het is aan de gemeente raad nu om er bij de burgemeester er op aan te dringen dat de voorwaarden voor een vergunning gehandhaafd diend te worden,N.L. een vergunninghouder moet van onbespoken gedrag zijn dus geen veroordeling hebben.

Reacties zijn gesloten.