CDA wil einde gedogen coffeeshop TaK-straat

Foto van auteur

Zwolle – Het CDA heeft kennis kunnen nemen van de veroordeling van de eigenaar van de exploitant van de coffeeshop aan de Thomas à Kempisstraat. Als sprake is van een onherroepelijke veroordeling, dan moet volgens het CDA de gedoogbeschikking worden ingetrokken.

Graag zou het CDA opvolgend zien dat geen nieuwe procedure wordt opgestart voor afgifte van een nieuwe gedoogbeschikking. Dat het aantal coffeeshops beperkt blijft tot 4. Mocht het college wel overgaan tot afgifte van een nieuwe beschikking, dan zullen volgens het CDA strikte voorwaarden moeten worden gesteld aan de plaats waar deze nieuwe coffeeshop zou kunnen komen. Te denken valt aan voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving, de locatie mag niet liggen aan een belangrijke verkeersroute voor scholieren en er moet sprake zijn van een met omwonenden opgesteld beheersplan. CDA: "Duidelijk zal dan zijn dat aan de Thomas à Kempisstraat geen nieuwe coffeeshop terug kan komen." Aan het college zijn door het CDA de volgende vragen gesteld:

 

 • Is sprake van een onherroepelijke veroordeling?
 • Gaat u na een gebleken onherroepelijke veroordeling over tot intrekking van de gedoogbeschikking? Zo ja, op welke termijn? Zo nee, op welke gronden?

· Bent u met ons van mening dat bij een eventuele procedure voor de afgifte van een gedoogbeschikking, de Thomas à Kempisstraat niet opnieuw onderdak moet bieden aan een exploitatie van een coffeeshop.

· Bent u bereid te komen tot beleid voor spreiding van coffeeshops over de stad Zwolle, waarbij in het kader van beheersbaarheid expliciet voorwaarden worden gesteld aan de beoogde vestigingslocatie. Zo ja, op welke termijn gaat u daar het initiatief toe nemen?

Martijn van der Veen

CDA Zwolle

Brief CDA:

Geachte college,  

Onder andere uit het artikel in de Stentor van 26 februari 2013, hebben wij vernomen dat de exploitant van de coffeeshop “Dino’s” in de Thomas á Kempisstraat in een strafrechtelijke procedure is veroordeeld. In het jaar 2007 is, zoals u bekend, de gedoogbeschikking van de voormalige coffeeshop ‘Zero Zero’ aan de Kamperstraat ingetrokken na onherroepelijke uitspraken in strafrechtelijke procedures tegen beide exploitanten. Met deze uitspraken werd niet langer voldaan aan de eisen om een coffeeshop te mogen exploiteren. 

Het CDA verwacht dat ook de gedoogbeschikking voor de exploitatie van de coffeeshop aan de Thomas á Kempisstraat zal worden ingetrokken na een onherroepelijke veroordeling van de eigenaar/exploitant. Een en ander in overeenstemming met het vastgestelde coffeeshopbeleid. Opvolgend zal, u inschattende, een nieuwe procedure worden begonnen om de vijfde gedoogbeschikking te vergunnen.

Laat helder zijn dat het CDA dit liever niet ziet gebeuren. Maar mocht u het toch voornemens zijn, dan zien wij graag dat naast de Bibob-criteria t.a.v. de exploitant, ook randvoorwaarden worden gesteld t.a.v. de locatie waar deze vijfde coffeeshop eventueel zou moeten komen.

Te denken valt aan:

–          de aanwezigheid van voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving;

–          niet zijnde gelegen aan een belangrijke verkeersroute (voor scholieren);

–          niet gelegen in de nabije omgeving van scholen en/of andere openbare gebouwen;

–          aanwezigheid van een in overleg met de omwonenden opgesteld beheersplan.

Het CDA heeft al voor dergelijke criteria gepleit vooruitlopende op de afgifte van de gedoogbeschikking aan de coffeeshop in de Kamperstraat in 2007. 

Met inachtneming van het voorgaande, stelt het CDA de volgende vragen:

 • Is sprake van een onherroepelijke veroordeling?
 • Gaat u na een gebleken onherroepelijke veroordeling over tot intrekking van de gedoogbeschikking? Zo ja, op welke termijn. Zo nee, op welke gronden.

·          Bent u met ons van mening dat bij een eventuele procedure voor de afgifte van een gedoogbeschikking, de Thomas à Kempisstraat niet opnieuw onderdak moet bieden aan een exploitatie van een coffeeshop.

·          Bent u bereid te komen tot beleid voor spreiding van coffeeshops over de stad Zwolle, waarbij in het kader van beheersbaarheid expliciet voorwaarden worden gesteld aan de beoogde vestigingslocatie. Zo ja, op welke termijn gaat u daar het initiatief toe nemen? 

Alvast hartelijk dank voor de beantwoording. 

Met vriendelijke groet, 

Martijn van der Veen

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “CDA wil einde gedogen coffeeshop TaK-straat”

 1. Was het niet CDA’er van Dooremolen die destijds de vergunning voor Dino’s heeft geritseld omdat z’n dochter iets had met de eigenaar ?

 2. Liever vandaag nog weg dan morgen die rottent.
  In een straal van 100 meter alleen overlast door die corrupte criminele tent.
  De eigenaars deugen van geen kant net zoal als de meeste klanten wat er rond wandeld.
  Direkt sluiten en vergunning af pakken!!!!

 3. Buurt, heb je daar concrete aanwijzingen voor, of is dat je gevoel erover? In mijn ogen is een bedrijf nog altijd slachtoffer van een schietpartij, niet dader. Wanneerklanten overlast veroorzaken in de buurt, dan is dit logischerwijs ook vervelend voor de coffeeshopeigenaar,omdat die daardoor kans loopt op sluiting. Stel dat de door de politie genoemde optie voor het dadermotief klopt, namelijk dat de schutter wraak wilde nemen omdat hij de coffeeshop niet in mocht vanwege ongewenst gedrag. Dan zou je met een de coffeshopeigenaar straffen, omdat hij beschoten is omdat hij zich probeert te houden aan de richtlijnen van de politie en omgeving. Dat zou onredelijk zijn. Aangezienhet politieonderzoek nogloopt, en dit dus nog een optie is, lijkt het me te vroegom al over sluitingte spreken. Ook wanneer dit een spekkie naar
  Het bekkie van cda zwolle is.

 4. ”hebben wij vernomen dat de exploitant van de coffeeshop ⤽Dino??s⤝ in de Thomas á Kempisstraat in een strafrechtelijke procedure is veroordeeld”

  dit is waar het om gaat.
  en dit staat denk ik los van die schietpartij!?;)

 5. >:( waarom zijn er ?berhaubt van die drugs tenten… verhuis ze maar naar berkum, alleen toegestaan naast de vila van een wethouder, en niet bij onschuldige mensen in de straat, dat lijkt me een goed plan!

Reacties zijn gesloten.