Zwemmen en zwemles voor Islamitische vrouwen

Foto van auteur

Zwolle – Met ingang van zaterdag 8 oktober aanstaande begint in het Hanzebad een speciaal zwemuur voor Islamitische vrouwen. De zwemtijden zijn op zaterdag van 17.00 tot 18.45 uur. Op deze tijden kan er deelgenomen worden aan de zwemlesopleiding voor het diploma A in het instructiebad of gezellig en ontspannen recreatief zwemmen in het recreatiebassin met een waterdiepte tot 1.40 meter.

De speciale zwemlessen zijn ook geschikt voor dames met ‘watervrees’. Het zwemmen en de zwemlessen voor (Islamitische) vrouwen wordt uitsluitend gegeven door vrouwelijke zweminstructeurs en vindt plaats in een ruimte afgesloten voor het overige publiek. Het spreekt voor zich dat alleen dames aan deze lessen kunnen deelnemen, maar ook niet Islamitische dames en dames met een maatje meer zijn uiteraard van harte welkom. Deze nieuwe zwemactiviteit is een gezamenlijk initiatief van Swollwacht gemeenteraadslid Cemal Yildirim, de Turks Islamitische Culturele Vrouwenvereniging Zwolle en het Hanzebad. Nadere informatie is desgewenst verkrijgbaar bij de contactpersoon van voornoemde vrouwenvereniging, bereikbaar onder nummer: 06 – 55 11 65 11.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “Zwemmen en zwemles voor Islamitische vrouwen”

 1. Goed initiatief. Haalt vrouwen uit isolement en zorgt ervoor dat ze een belangrijke Nederlandse waarde aanleren: Zwemmen. Niet geheel onbelangrijk in een waterrijk land als de onze.

 2. Goed initiatief. Haalt vrouwen uit isolement

  Ja, in een afgesloten bad en zonder publiek… Dat plaatst je midden in de samenleving… 🙁

 3. Goed initiatief van Swollwacht en hanzebad complimenten.
  Mensen waarom zo negatief,wij hebben het hier over mensen,en als je goed leest is het voor alle vrouwen,en bart1 zij zullen niet in boerkini zwemmen toch vrouwen onderling,denk wat verder.;)

 4. Ik wil ook wel zwemmen voor alleen maar mannen. Dan kan je gewoon een beetje doorzwemmen i.p.v. om leuterende vrouwen heen te moet slalommen. Ideetje Hanzebad?

 5. Bericht door Vegte, op 22 september 2011 om 04:42
  leuk,maar waaromislamitische vrouwen en vrouwn met een maatje meer? dat snap ik niet helemaal!

  Meen je dat nou echt dat je dat niet snapt? Of wil je het gewoon niet snappen?

 6. Ik zou graag een zwemuurtje willen hebben zonder islamieten, met name zonder de mannelijke echtgenoten en nakomelingen van de hoofddoekjesdragers.

  Wat een walgelijk iniatief weer om een middeleeuws gedachtegoed te faciliteren en te stimuleren van gemeenschapsgeld.

 7. Ik ben geen voorstander van zulke initiatieven MAAR er is een keerzijde. Het voordeel van dat dit mogelijk is is dat er nu een klein groepje mensen in Zwolle gebruik maakt van deze faciliteit. Dit is beter dan mensen met dezelfde gedachten te concentreren in een heel land.
  Niemand heeft er echt last van, mensen worden in hun waarde gelaten en er ontstaat geen grote groep extremisten. Dus ik zie toch een voordeel.

 8. Piter Helenius,geef niet zo snel een oordeel,dit initiatief betaald de gemeenschap niet maar iedere vrouw die hiervan gebruik gaat maken betaald het zelf,dus waar maak jij je druk om? ga eerst informeren oordeel dan,jij en soort gelijken van jou daar wordt ik misselijk van, ken je het woordt respect?

 9. Mensen iedereen is vrij in zijn mening maar beetje reel zijn kan geen kwaad,als mensen er voor kiezen dat zij elders naakt willen zwemmen,dat mag en waarom dit dan niet,laat ze met rust en ga wat nuttigs doen.zij klagen toch ook niet over wat wij allemaal wel niet doen.soms zijn wij Hollanders best wel zielig.:o

 10. Dit alles is natuurlijk wel met een religieuze achtergrond opgezet. Ik denk niet dat openbare zwembaden zich daarvoor moeten lenen. Die zijn wel met gemeenschapsgeld betaald. En wat mij betreft voor iedereen openbaar.

 11. Zwembaden zijn helemaal niet per definitie openbaar hoor. Dan is dr een zwem uurtje voor kinderen, dan voor babys met hun mama, dan weer voor jongeren, of ouderen en ga zo maar door. Nu dus ook voor moslimas enzovoort, nou prima. Tegen deze gesloten uurtjes les staan de uurtjes dat er vrij gezwommen mag worden door iedereen die dat maar wilt. Vind jij dat de zwembaden per definitie openbaar moeten zijn behoren ze zo ook alle andere (gesloten) activiteiten te staken.(….)
  Zoals ik al eerder heb gezegt vind ik vind dit een prima iniatief!

 12. ik had niet verwacht dat er nog zoveel rassicten zijn hier in mijn stad.
  denk tog is naar we leven hier met zn allen en hebben allemaal even veel rechten
  als julie nou is op houden met dat gezeik en er samen wat beters van maken valt er ook niet zoveel meer te klagen want het begint uit eindelijk bij julie zelf rassicten wij accepteren het gewoon als julie dat ook zouden doen maak je het een stuk makelijker voor jezelf doe je dat niet heb je pech het is nou eenmaal zo en je hebt het maar te accepteren 😉

  ps: we leven in nederland een land met vrijheid en vrijheid van menings uitting maar rassicme vindt ik wel zo jaren 80 kom op heee!!!!

 13. Ach rasisme. Nu niet meteen gaan overdrijven hé? Deze dames willen zelf graag niet gezien worden (door mannen). Dus waar begint het separatisme? Ik keur dat niet goed.

 14. Grappig, er staat islamitisch en gelijk wordt alleen dat onderdeel onder de loep genomen en uit zijn verband gerukt. Vrouwen met watervrees mogen ook komen en vrouwen met een maatje meer ook. Dames met dezelfde voorkeur voor een vrouwelijke instructrische dus waar doen we moeilijk over???
  Het zwembad is openbaar en anticipeert op elke groepring die een bepaalde voorkeur heeft. Zo lang er plek, geld en ruimte is en ze het dus kunnen aanbieden is dat toch prima?

 15. elachelijk dat de gemeente een knieval maakt voor moslima’s die, blijkbaar, geen onderdeel willen uitmaken van deze maatschappij. Dit betreft een openbaar zwembad. Nu zijn er een paar mensen die niet willen integreren en daarom moet alles voor deze worden aangepast. Deze personen noemen het racisme. Ik noem het jezelf buiten de samenleving plaatsen. Nu is er geen sprake meer van racisme, maar van discriminatie. Want nu mag de man niet meer op gezette tijden zwemmen en onderscheid naar geslacht is niet toegestaan. Laat die moslima’s maar een badje in hun tuin neerzetten. Moslims zaaien op deze manier alleen maar verdeeldheid.

 16. @STW

  Want nu mag de man niet meer op gezette tijden zwemmen en onderscheid naar geslacht is niet toegestaan.

  Het zwembad is normaal gesloten hoor. En ga zelf in de winter in een badje in de tuin zitten. En als je een heel klein beetje verdiept, ik weet er ook echt niet veel van hoor, dan weet je hoe het een beetje zit tussen mannen en vrouwen in die cultuur. Laat ze toch.

 17. Ik kan ben zelf ook een moslima, en draag geen hoofddoek. Ik doe wel gewoon mee met de maatschappij. Maar natuurlijk gaat een jarenlange zich bedekte moslima, zich niet opeens blootstellen als ze gaan zwemmen. Ik vind ook wel s wat is dit nou, maar door ze die kans niet te geven, raken ze volledig geisoleerd. Ik heb alle reactie gelezen, maar als je je idd niet echt verdiept, lijkt het van buitenaf wel onnodig. Maar naar mijn weten gaan daar ook vrouwen naar toe die als kind niet hebben kunnen zwemmen juist door de onmogelijkheden. Dus laten we ze van deze mogelijkheid lekker gebruik maken. Of ik er naar toe ga, misschien. Lekker alleen. Maar ik ga wel liever met mijn hele gezin of mijn partner:

 18. Als je de opzet van dit zwemuurtje nou eens anders vertaald? Het is een uurtje zwemmen voor vrouwen, die zich om welke reden dan ook even liever niet onder de mannen begeven… Of dat nou is om religie of uit schaamte. Want zo is het, denk ik, bedoeld.
  Met als hoofddoelgroep de moslima’s, omdat daar denk ik de meeste vraag naar is, en als extraatje ook andere doelgroepen die er handig gebruik van kunnen maken. Resultaat….. INTEGRATIE!! Heel goed!! Verschillende culturen bij elkaar gebracht. Ik vind het een fantastisch initiatief!

Reacties zijn gesloten.