Swollwacht stelt vragen over voedselbank

Foto van auteur

Zwolle – Ruim zes jaar kent Zwolle een voedselbank. Een door veel Zwollenaren zeer gewaardeerd initiatief. Zij verleent hulp aan zo’n 250 kwetsbare gezinnen en zo’n 450 gezinnen die in tijdelijke moeilijkheden zijn gekomen. De huisvesting is echter nu een probleem.Aan de ene kant speelt mee dat de voedselbank per 1 november 2011 dakloos dreigt te geraken, omdat het pand waar het nu is gevestigd aan de Friese wal (Schaepmanlocatie) opgeleverd dient te worden. En aan de andere kant is er schijnbaar sprake geweest van ambtelijke missers als het gaat om het zoeken naar een passende oplossing voor toekomstig onderdak van de Voedselbank Zwolle.

Op dit moment is er gelukkig een woningbouwcorporatie geweest die haar verantwoordelijkheid heeft genomen, maar helaas is het aangebodene geen oplossing ivm overlast door knaagdieren (ratten en muizen). De oude brandweerkazerne aan de Harm Smeengekade zou wellicht een goed alternatief dan wel oplossing kunnen zijn. Swollwacht stelt daarom de volgende vragen aan het college.

1. Bent u al op de hoogte dat het voorbestaan van de Voedselbank Zwolle wordt bedreigd? 2. Zo ja, wat heeft inmiddels ondernomen qua ondersteuning in facilitaire zin? 3. Bent u met ons van mening dat wij de aanwezigheid van de Voedselbank Zwolle moeten koesteren en zij op ondersteuning moeten kunnen rekenen van de Gemeente Zwolle? 4. Kunt u aangeven waar het in het proces binnen de gemeentelijke organisatie is misgelopen? 5. Wat is de oorzaak hiervan? 6. Bent u bereid om voor 16 oktober 2011 de Voedselbank Zwolle tijdelijk te voorzien van adequate en degelijke huisvesting?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Swollwacht stelt vragen over voedselbank”

  1. ja of de gemeente moet niet zo moeilijk doen stelletje zeikerds
    eigenlijk moet je gewoon als de mensen die eten krijgen via de voedselbank niks meer krijgen die lui die daar voor gezorgd hebben of er juist niet voor gezorgd hebben dat het niet zou gebeuren een week geen eten geven
    hallo mensen het is 2011 doe is normaal we leven niet in afrika dit maakt mij echt boos
    die ambtenaren zitten s avonds lekker bij de librije te eten en ja dat is zo (heb er gewerkt)

    ik heb er 1 woord voor belachelijk hun moeten gewoon subsidie krijgen!!!!! gemeente zwolle doe niet zo zielig

  2. Ik wil er wel op wijzen dat wethouder van As duidelijk heeft gemaakt dat lang niet alle vrijstaande gebouwen van de gemeente zijn .Die gebouwen die dat wel zijn ,zijn vaak weer niet geschikt voor een voedselbank.We hebben echter maar 1 gebouw nodig en die moet te vinden zijn.Kom maar op met de suggesties

Reacties zijn gesloten.