FC Zwolle ook simpel langs FC Dordrecht 5-0

|   Laatste wijziging

Zwolle – Een heerlijk avondje Zwolle. Vrijdagavond hebben 8234 bezoekers een heerlijke avond gehad in het stadion van FC Zwolle. In een met goed voetbal gespeende wedstrijd liet de ploeg van trainer Art Langeler zien ook dit jaar zonder meer weer in de kop van de Jupilerleague thuis te horen.

fczwolle_fcdordrecht_6896_470.jpg
Nassir Maachi scoort de 2-0 …

Met een groot leider als Arne Slot binnen de linies kunnen de medespelers haast niet anders dan met plezier hun taak vervullen. Ook al zijn er nog wel een aantal blessures binnen de selectie, de ploeg houdt stand en blijft geolied de klus klaren. In deze match waren Gerard Aafjes, Said Bakkati en Christiaan Cicek degenen die de ziekenboeg bevolkten. Met Joran Pot in de basis begonnen de Zwollenaren aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht, de ploeg van Theo Bos die een aantal dagen geleden zijn contract met twee jaar verlengde. Ook de oud-FC Zwolle-speler Cecilio Lopes maakt deel uit van de selectie van de Dordtenaren maar kon door een lichte spierverrekking niet in actie komen.

fczwolle_fcdordrecht_7224_470.jpg
The leader of the band … Arne Slot!

fczwolle_fcdordrecht_7252_470.jpg
Een hard werkende Joey van den Berg … een ware last voor een verdediging.

fczwolle_fcdordrecht_7182_470.jpg
Hattrick voor Nassir Maachi. Hij wordt gefeliciteerd door Art Langeler …

Mede gezien de overwinning van afgelopen week in de derby tegen Sparta, was Theo Bos en zijn ploeg met het volste vertrouwen naar Zwolle getogen. Helaas! Het was alleen voor alles wat FC Zwolle een warm hart toedraagt een leuke wedstrijd, waarin FC Zwolle weer heer en meester was. Zonder veel moeite werden de kansen gecreëerd en een vijftal afgemaakt. Daartegenover stond de verdediging, welke de laatste wedstrijden toch gemakkelijk een aantal doelpunten om de oren kreeg, als een blok overeind. Nassir Maachi was met een hattrick de gevierde man. In de 10e, 18e en 52e minuut deed hij het net voor de Zwollenaren trillen. Een goede tweede was het jonge talent Mustafa Saymak. Hij scoorde in blessuretijd (46e minuut) van de eerste helft en kort na rust in de 48e minuut. Nadat Johan Versluis van FC Dordrecht in de 63e minuut zijn tweede gele kaart ontving en het veld moest verlaten, verwachtte men op de tribunes een stormloop op het doel van de Schapenkoppen. Er werd wel meer druk gezet en er ontstonden nog wel enkele kansen, waarvan een schot van invaller Jesper Drost, de paal raakte, maar van een stormloop was geen sprake. FC Zwolle had volledige controle over het spel en speelde onder leiding van scheidsrechter Bossen de wedstrijd eenvoudig naar het einde. Het feestje was weer in Zwolle!

fczwolle_fcdordrecht_6796_470.jpg

fczwolle_fcdordrecht_6826_470.jpg
Nassir Maachi maakt zijn 1-0 …

fczwolle_fcdordrecht_6855_470.jpg

fczwolle_fcdordrecht_6863_470.jpg

fczwolle_fcdordrecht_6899_470.jpg

fczwolle_fcdordrecht_7044_470.jpg

fczwolle_fcdordrecht_7092_470.jpg
Mustafa Saymak na zijn 3-0 …

fczwolle_fcdordrecht_7099_470.jpg

fczwolle_fcdordrecht_7164_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “FC Zwolle ook simpel langs FC Dordrecht 5-0”

  1. Heeeeeeeerlijke avond in het stadion, wat een endorphine, wordt er los gemaakt. 12 – 0 had maar zo gekunt………. maar je moet een tegenstander ook niet te veel vernederen. je komt elkaar nog een keer weer tegen. Een ieder, tot dinsdag.

  2. was goede wedstrijd van zwolle kant. mooie overwinning.
    nu op naar dinsdag.

    hopelijk zonder dat ventje dat het nodig vond om een stoel in het publiek te gooien…

  3. De liefhebber hoeft niet meer naar Barcelona om een goede pot voetbal te zien. Wat een fantastische eerste helft. Genoten! Laatste 3 wedstrijden gewoon 15 doelpunten gemaakt en 4 punten los van Willem II.

Reacties zijn gesloten.