Verlichtingscampagne scholieren van start

Zwolle –  Een spontane, opvallende actie van de Thorbecke Scholengemeenschap zorgt ervoor dat een groot aantal jongeren veiliger door de stad fietst. De Zwolse school heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) benaderd voor een grote fietsverlichtingscontrole. Op woensdagochtend 2 november is het zover. Dan wordt een groot aantal scholierenfietsen gecontroleerd op de locatie vmbo-pro.

De actie is bijzonder. Niet alleen vanwege het grote aantal leerlingen dat door de controle (weer) veilig op weg kan gedurende de steeds korter wordende dagen. Maar ook omdat de regionale afdeling van VVN nog niet eerder actief benaderd is door een school voor voortgezet onderwijs om een dergelijke actie te organiseren. De controle is het startmoment van de campagne Fietsverlichting in Overijssel. De slogan van de campagne is “Ik val op…"

Verkeerswethouder René de Heer is blij met het initiatief van de Zwolse school: “Als gemeente werken we goed samen met onze scholen om de verkeersveiligheid van kinderen en jongeren te vergroten. Op bijna alle scholen wordt daar aandacht aan besteed. Op ongeveer de helft van alle scholen in Zwolle gebeurt dat met behulp van de expertise van de Rovo, het Regionaal orgaan verkeersveiligheid Overijssel. Als scholen, zoals in dit geval, zelf met initiatieven komen om onze scholieren veiliger onderweg te laten zijn, kunnen we dat natuurlijk alleen maar toejuichen. Een lichtend voorbeeld”, zegt de wethouder enthousiast.

Op het plein naast de Thorbecke Scholengemeenschap locatie vmbo-pro staan woensdag 2 november de mensen van Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond paraat om alle fietsen te controleren. Ouders krijgen van te voren een brief thuis waarin staat welke verlichting gevoerd mag worden en op welke manier. Ook krijgen de leerlingen nog aanvullende informatie mee naar huis.

Doelstelling van de campagne is fietsers te stimuleren op te vallen door middel van de juiste verlichting. Fietsen met licht is prettig. Je ziet meer en je wordt door anderen gezien. Zo kom je veilig en zonder bekeuring thuis. Alle leerlingen krijgen tijdens de actie woensdag nog een extra opsteker voor de donkere dagen; een reflecterende band voor om de arm. Opvallen in het donker, daar gaat het om! Startmoment Deze actie Fietsverlichting in Overijssel wordt georganiseerd door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Verlichtingscampagne scholieren van start”

  1. goeie aktie! als automobilist zie je in het donker fietsers zonder licht niet of pas op het laatste moment. Je speelt met je eigen gezondheid/leven als je niet voor een paar euri lichtjes regelt op je fiets. Kost geen drol, vooral niet bij de Action. Kleine moeite, groot effect!

Reacties zijn gesloten.