Knap

Zwolle – Je nek uitsteken, om een product te maken dat én duurzaam is én commercieel interessant. Het lukte ondernemer Martin Luinstra in samenwerking met een aantal partners uit de regio. De composiet kipper – een kunststof laadbak – die zij ontwikkelden viel al eerder in de prijzen en maakt nu kans op de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011.

 08846569.gif

Wethouder René de Heer van Zwolle brengt de nominatie van het regionale consortium graag onder de aandacht. “Het is natuurlijk niet aan mij als bestuurder om stemadvies te geven”, lacht De Heer. “Maar de Fiby Kipper, zoals het genomineerde product heet, zegt veel over de kwaliteiten van onze regio”, betoogt de wethouder. Het product is innovatief en duurzaam, en komt voort uit eendrachtige samenwerking: “En dat zijn waarden waar we al op inzetten, en die we nog veel meer willen benutten”, legt de bestuurder uit. “Voor deze genomineerde laadbak wordt slim gebruik gemaakt van bestaand materiaal, dat echter via innovatieve technieken en een nieuwe toepassing zorgt voor een gebruikvriendelijker product dat beter is voor het milieu, en uiteindelijk ook voor de portemonnee.”

De wethouder geeft aan dat in de zestien gemeenten die de regio Zwolle vormen juist in gezamenlijkheid gekozen hebben om bedrijven en instellingen zo goed mogelijk te faciliteren om bijvoorbeeld de productie van innovaties als de Fiby Skipper te stimuleren. “We zien goede kansen om de regio verder te ontwikkelen in onder meer de clusters nieuwe materialen, duurzaamheid en logistiek. Wat mij betreft leidt dat in de toekomst tot nog meer nominaties en prijzen voor mooie initiatieven uit onze regio.” De Fiby Skipper kan naast de vakjuryprijs óók de publieksprijs winnen. Een mooie erkenning van de onderneemkracht in onze regio. Bent u enthousiast over deze kanshebber? Dan kunt u stemmen op de duurzame innovatie van het consortium:https://www.facebook.com/rabobank?sk=app_208157095915813

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)