FC Zwolle wint topper tegen Willem II

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond zeer goede zaken gedaan door van mede titelkandidaat Willem II te winnen. De uitslag werd 1-0. Vooraf de wedstrijd vond net als in het vorig seizoen voor de wedstrijden tegen RKC en FC Den Bosch een Corteo plaats. Op het Koningsplein, in het centrum van Zwolle, verzamelden op initiatief van Vak Noord een paar honderd supporters om vanuit de binnenstad in een wandelmars naar het stadion te lopen.

img_7454_copy.jpg

FC Zwolle speelde een goede wedstrijd. Het verschil werd alleen niet in nog meer doelpunten omgezet. In de 10e minuut scoorde Nassir Maachi het enige doelpunt van de wedstrijd. Slot en Van Hintum (vlammend schot op de paal) waren dichtbij een doelpunt. Dat was ook één keer bij ex- FC Zwolle speler Schreurs het geval. De beide keepers, Meul en Boer, speelden een hoofdrol deze wedstrijd. Beiden wisten belangrijke kansen om zeep te helpen. De bevrijdende tweede treffer voor Zwolle bleef uit. FC Zwolle blijft door de winst de trotse koploper in de Jupiler League. Concurrent Eindhoven won met 0-1 van Fortuna Sittard en volgt op 3 punten. Zwolle staat nu 7 punten los van de Tilburgers.

img_7796_copy.jpg

img_7423_copy.jpg
De 1-0 is gevallen

img_7424_copy.jpg

img_7578_copy.jpg

img_7617_copy.jpg

img_7656_copy.jpg

img_7723_copy.jpg

img_7736_copy.jpg

img_7784_copy.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “FC Zwolle wint topper tegen Willem II”

  1. Het is idd dat er lichtbakken staan dat je ziet dat het een stadion is, anders was het gewoon een kantoor ofzo.
    Jammer voor de voetballers en fans dat ze niet in een wat mooier stadion terecht kunnen. Het is ze van harte gegund.

  2. De sfeer is anders prima in het stadion, dus wat doen jullie nu moeilijk dan?

    Goede wedstrijd vanavond, hadden wel wat meer goals mogen vallen, maar Zwolle speelde het wel volwassen uit.

  3. Bericht door Marcelovic, op 4 november 2011 om 22:26
    @Assendörper

    Zeg dat maar tegen die 500 man die liepen…

    Waren het er maar 500?:)

  4. Door een vroege goal van Nassir Maachi won FC Zwolle vrijdagavond met 1-0 van Willem II. Winnende trainer Art Langerer had weinig te klagen.

    FC Zwolle domineerde maar vergat de score hoger uit te laten vallen. Toch was trainer Art Langeler na afloop te spreken over de uitkomst van het duel. ‘Op een bal van Danny Schreurs, vlak na de rust, zijn we niet in de problemen gekomen. We beginnen goed aan het duel en moeten na vijftien minuten al ruim voorstaan. De 1-0 was eigenlijk wat te mager. Na de rust hebben we het duel gecontroleerd. Toch blijf het gevaarlijk. We hadden het eerder af moeten maken.’

    ‘Je domineert en geeft geen kans weg, maar je weet dat die ene bal cruciaal kan zijn’, vervolgde Langerer. ‘We hadden gezien onze kansen de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. Wel vind ik het goed dat we het duel over de streep trekken. We hebben gewonnen en staan er goed op. We moeten het proberen door te zetten naar de winterstop en dan de faxen en telefoons uitzetten in de hoop dat er geen spelers worden weggehaald.’

    Willem II-collega Jurgen Streppel kon wel leven met de einduitslag. Hij zag zijn eigen spelers hard werken maar wel heel weinig creëren. ‘Vooraf was het op papier dé topper. Zelf waren we eigenlijk heel benieuwd waar we naar elf duels zouden staan tegen in mijn ogen de absolute titelkandidaat van de Jupiler League. In de eerste helft hadden we moeite met het gladde veld, maar vooral met de vele positiewisselingen van FC Zwolle. We werden in de tegenstoot nog wel gevaarlijk maar tot grote kansen kwamen we niet. FC Zwolle was de eerste helft gewoon de betere ploeg.’

    ‘In de tweede helft hebben we het een en ander omgezet. Dat lukte ons aardig waardoor het ook meer een wedstrijd werd. Toch hebben we op de kans van Danny Schreurs na, die meteen na rust de 1-1 had moet maken, terecht verloren van een beter FC Zwolle’, aldus Streppel.

    ‘Wij moeten nu stappen gaan maken want zo ver zijn we op dit moment nog niet. We gaan ons zeker verbeteren en we hopen dat we aan het eind van het seizoen dicht bij FC Zwolle kunnen komen. Het verschil met FC Zwolle is nu zeven punten. Volgens mij is dat wel eens meer geweest’, verwees Streppel subtiel naar de voorsprong die FC Zwolle vorig jaar weggaf aan RKC Waalwijk.

    Door de zege blijft FC Zwolle koploper. Willem II blijft steken op een derde plaats, vier punten achter FC Eindhoven. (Stef de Bont)

  5. Mooiiiiiii, deze winst. Ik kon er zelf niet bij zijn, helaas. Ik heb wel gemerkt, via twitter en mijn berichtgevers via sms, het verloop van de wedstrijd. Hiervoor mijn dank. Maar bespeur ik uit bovenstaande (sommige) berichten, dat sommige reageerders onder hun steen vandaan beginnen te kruipen? Marcello, jij hebt je in het begin ook wel eens minder positief uitgelaten. Maar ik hoop en denk dat we nu de winterstop beter door komen als vorig jaar. (diverse oorzaken, insiders weten wel wat en hoe, niet alleen vertrek Etienne).
    Wel hoop ik van ganser harte dat we Lachman kunnen behouden. Ook die woorden van Art, dat de voormalige erediv. ploegen Sparta en Willem II net iets meer geld te besteden hebben in de winterstop. We zullen zien. Alle bekenden, tot over twee weken.

  6. Goede wedstrijd van zwolle, nu de betonbak van binnen nog wat fatsoeneren. Wel heel mooi vind ik de grote groenwitte vlag met het protret van Marten Eibrink daarop, een terecht eerbetoon aan deze markante persoonlijkheid!

  7. @joppuh,

    Deze man heeft er voor gezorgd dat de club nog steeds bestaat het is niet meer dan normaal dat wij in samenwerking met de supporters deze vlag hebben laten maken.

    Bij deze dan ook een oproep aan alle supporters wij willen nog graag een aantal themavlaggen laten maken mochten er supporters zijn die daar een idee over hebben stuur dit dan naar info@fcztifosi.nl

    Met sportieve groet FCZ Tifosi

  8. Knappe overwinning.

    Eerste helft vond ik wat betreft de sfeer wel tegenvallen, denk dat Zwolle wat overrompeld was door het uitvak dat er ‘vooral’ de eerste helft flink wat geluid uit bracht. Van Noord hoor je dan niets meer, denk dat Diederik de eerste helft niets gehoord heeft van die kant. Zo nu en dan een trommeltje, maar daar krijg je weinig mensen mee in de benen.
    Tweede helft kwam er meer sfeer van Oost en dat was zeker te merken!

    Al met al een heerlijke avond op de lange zijde!
    Grt Peter

  9. Bericht door Assendörper, op 4 november 2011 om 22:08

    Hoe gek kun je zijn om vanuit de binnenstad in een wandelmars naar die betonbak te lopen.

    Niet. Gewoon clubliefde
    :D:D:D

  10. Deze man heeft er voor gezorgd dat de club nog steeds bestaat het is niet meer dan normaal dat wij in samenwerking met de supporters deze vlag hebben laten maken.

    Daar ben ik mij terdege van bewust, vandaar dat ik het even wilde opmerken. En het groenwit staat nog steeds allemachtig prachtig, met een zwarte broek eronder! 🙂

Reacties zijn gesloten.