Koopzondag Zwolle 2012

Zwolle – De koopzondagen voor het centrum van Zwolle in het jaar 2012 zijn vastgesteld op: 4 maart 2012, 1 april 2012, 6 mei 2012, 2 september 2012, 7 oktober 2012, 4 november 2012, 2 december 2012 en 23 december 2012 .

Dit jaar zijn er in het centrum van Zwolle nog koopzondagen op 18 december – Centrum, buurt- en wijkwinkelcentra, verspreide buurtwinkels, overige perifere locaties en branches, Tuincentra Hessenpoort en Marslanden, Bouwmarkten Voorst – en 26 december (Tweede Kerstdag) – Centrum, buurt- en wijkwinkelcentra, verspreide buurtwinkels en overige perifere locaties en branches Woonboulevard Marslanden perifere detailhandel, Tuincentra Hessenpoort en Marslanden, Bouwmarkten Voorst – in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Koopzondag Zwolle 2012”

  1. Het was wel bijzonder dom om deze zondag 4 december niet te benutten voor koopzondag. Voor zowel de klanten als de winkeliers was dat dan een topdag geweest!

  2. Had de jas al aan! was er ook zeker van vandaag koopzondag, voor de zekerheid nog ff nakijken. Tsss nee dus tjonge jonge niet slim nee.:(

  3. Ik denk dat de meesten zaterdagavond of zondag St Nicolaas vieren. Dus ik vind het niet raar dat de winkels gesloten zijn. En Dineke. je hebt zeker een punt. 🙂

  4. @Dineke, ook voor het winkelpersoneel geld tegenwoordig, dat het in kan houden dat je soms op een zondag moet werken. Dit geld voor veel beroepen al sinds mensenheugenis. Je word ingepland en dan vierje sinterklaas toch op een andere dag. En wil je echt sinterklaas op de dag zelf vieren, dat is morgen pas.

    Heb je wel eens aan de omzet gedacht die een winkelier nog kan halen op zo’n laatste dag voor sinterklaas.

  5. Hallo Ingrid, Ik ben het helemaal met je eens. De tijd dat je als winkelmedewerker vrij bent op zon- en feestdagen is gepasseerd. Het is passend in het rijtje van medewerkers in zorg, horeca en hulpdiensten.
    Nu had ik overigens vandaag een koopzondag verwacht, niet dat ik daarvan gebruik had gemaakt.

    Aan een ieder die de goede Sint verwacht, heel veel plezier gewenst.

  6. Bij de SPAR staan op zondag net zoveel mensen in de rij als er totaal in de kerk zitten op zondag. Alleen die laatste groep heeft nog net wat teveel macht waardoor ze maar voor de rest bepalen dat je niet naar de supermarkt mag op zondag :L

  7. @marian.. goed geconstateerd, volgens het 2011 koopstromenonderzoek winkelt 66 % van de nederlanders op zondag (en 34 % winkelt dus niet op zondag) .
    Als inwoners van een stad niet in hun eigen supermarkt/ winkel op zondag terecht kunnen gaat een groot gedeelte naar een andere stad wat dus verlies aan werkgelegenheid in Zwolle betekent…

    jammer voor de kleine winkelier die zijn zaak naar de k… geholpen ziet worden en voor het winkelpersoneel dat zijn/haar ban verliest.

  8. Ik dacht ook dat het deze zondag koopzondag in Zwolle zou zijn, maar na even gekeken te hebben was dat niet zo.

    Toen dachten we maar naar Heerlen te gaan, maar daar waren zelfs de toegangswegen naar het overdekte winkelcentrum afgesloten omdat de stahoogte in de winkels te laag werd en de parkeermogelijkheden aldaar niet in mijn verzekeringspakket zitten.

  9. Als de winkels vandaag open waren geweest, dan hadden die nu alleen mensen getrokken die al Kerstinkopen gingen doen, of een enkeling die morgen nog Sinterklaas viert, maar er is eerder deze week al aangetoond dat 11 procent vrijdag, 34 procent zaterdag al Sinterklaas vierde en 29 procent deed dat zondag. Een nog kleiner precentage viert het maandag als het echt 5 december is. Dus een koopzondag vandaag was echt overbodig geweest. Bovendien moet iedereen morgen gewoon werken of naar school, en dinsdag ook. Dan is het ook niet handig om uberhaupt morgen Sinterklaas te vieren.

  10. @wouter

    Als inwoners van een stad niet in hun eigen supermarkt/ winkel op zondag terecht kunnen gaat een groot gedeelte naar een andere stad wat dus verlies aan werkgelegenheid in Zwolle betekent…

    jammer voor de kleine winkelier die zijn zaak naar de k… geholpen ziet worden en voor het winkelpersoneel dat zijn/haar ban verliest.

    Beetje kortzichtig allemaal, het kan je dus geen moer schelen dat werkgelegenheid en banen in een andere stad verloren gaan als Zwolle de winkeltijden verruimt.

    Ieder dorp en stad zal zich op den duur in de concurentiestrijd storten, met als gevolg dat bijna overal winkels langer open zullen zijn. Aangezien de euro maar een keer kan worden uitgegeven, betekent dat dus uiteindelijk de omzet overal op hetzelfde niveau terug zal vallen. Met name de kleine ondernemers zullen daardoor door de hogere kosten (meer vaste lasten, meer personeelskosten) op den duur het loodje leggen. Gevolg.., banenverlies en verschraling van het winkelaanbod.

  11. this van sommige mensen dom gelul.waarom moest nu zondag de winkels los.een ieder heeft meer dan tijd genoeg om ruim voor die zondag inkopen tegaan doen voor sinterklaas.gun ons werknemers ook eens een gezellige dag met de familie.maarja ons mensen moet alles weer op het laatste moment.ik zou zeggen plan de zaakjes wat beter zo is die zondag dan ook niet nodig om de boel los tegooien.>:(>:(>:(>:(

  12. @jacco

    Niet vaak je eigen buurtje uit geweest?

    In de meer dan de helft van de Nederlandse steden zijn er nu meer dan 12 koopzondagen. De aankopen van inwoners van Zwolle worden dan ook steeds vaker inandere steden en ook via internet gedaan. Jammer dat kortzichtige …. de winkelier in Zwolle niet de vrijheid geven om zelf te bepalen op zondag open te zijn of niet.

  13. Opvallend dat voor velen de ‘economie-van-het-meer’ een synoniem lijkt te zijn voor de ‘economie-van-het-beter’.
    De vergelijking met andere steden mondt standaard uit in kwantitatief gedreven vergelijkingslijstjes. Niet alleen in een aantal reacties hier, maar vooral in de publicaties van de gemeente Zwolle.

    @Wouter
    Misschien kan je de stelling onderbouwen dat inwoners van Zwolle steeds vaker hun aankopen in andere steden doen (en of dat omgekeerd ook zo is)? En indien dit al zo is of het aantal koopzondagen daarin een rol speelt of juist andere meer kwalitatief gedreven indicatoren?

  14. Op 2e kerstdag zouden de winkels in het Centrum open zijn zoals op deze site vermeld. Niet dus, alles gesloten. Meerdere mensen liepen in de stad vol verbazing. Het ijssculpturen festival gekeken en dan ff lekker de stad in, erg jammer

Reacties zijn gesloten.