Het weer: wolkenvelden

Foto van auteur

Zwolle – Woensdag staat in de kustgebieden een krachtige tot harde wind uit het westen tot noordwesten, maar de zware windstoten zijn grotendeels verdwenen. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig en (zuid)westelijk van richting. Verder trekken veel wolkenvelden over het land. Af en toe breekt de zon door, maar er is ook kans op een bui. De maxima komen tussen 7 en 9 graden uit.

03-01-2012_weerfoto_zwolle_vanaf_parkeerdek_diezerpoort.jpg
Diezerpoort

In de avond draait de wind naar het zuidwesten en neemt weer toe in kracht. In het noordwestelijk kustgebied staat opnieuw een stormachtige wind. In de loop van de avond gaat het regenen. De meeste neerslag valt in de noordelijke helft van het land. De minima komen uit tussen 5 en 8 graden. Donderdag opnieuw en onstuimige dag. De (noord)westenwind is krachtig tot hard in het binnenland en stormachtig langs de kust. Misschien wordt aan zee stormkracht bereikt, windkracht 9. De ochtend verloopt bewolkt met regelmatig buien. In de middag draait de wind naar het noordwesten. De buiigheid neemt af en vanuit het noordwesten breekt af en toe de zon door. De maxima komen uit 8 graden in het oosten en 10 of 11 graden in het westen.

Vrijdag staat er minder wind en blijft de neerslag overdag beperkt tot een enkele bui. Het is wisselend bewolkt met maxima tussen 7 en 9 graden. De dagen daarna zet het wisselvallige en vrij zachte weer zich voort met vrij veel bewolking en elke dag kans op neerslag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Het weer: wolkenvelden”

Reacties zijn gesloten.