FC Zwolle wint bijzonder duel van Almere City FC

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle beleefde vrijdagavond een bijzondere avond. Na een matige start en later tegen 9 spelers van Almere City FC, kwam de trotse lijstaanvoerder in de Jupiler League tot een moeizame overwinning. De uitslag werd: 3-2

20-01-2012_fc_zwolle-almere_arne_slot___10.jpg

De gasten uit Almere kwamen al snel op voorsprong. In de 6e minuut scoorde Nijholt de 0-1. Binnen een kwartier stond Zwolle op een 0-2 achterstand door een doelpunt van Sluijter. In de extra tijd van de eerste helft kon Nassir Maachi de Blauwvingers nog op 1-2 zetten. Dat werd ook de ruststand. Na een uur spelen kreeg Almere City een teleurstelling te verwerken door een rode kaart van Resodihardjo door een onbesuisde actie. Malone maakte het voor de Flevolanders nog triester door tegen een tweede gele kaart, en dus ook rood aan te lopen. Vanaf dat moment speelde FC Zwolle met 11 tegen de 9 uit Almere. Het thuisdebuut van invaller Ruud ter Heide kreeg kleur toen hij in de 72e minuut raak scoorde (2-2). Het Zwolse kwartiertje kon beginnen, en er kwamen ook kansen. En niet alleen voor de Zwollenaren vreemd genoeg. In de laatste minuut van de reguliere tijd scoorde aanvoerder Arne Slot de bevrijdende 3-2. De topper in de Jupiler League tussen Willem II en FC Eindhoven eindigde in een 1-1, waardoor Zwolle weer twee puntjes uit kon lopen op nummer twee Eindhoven en nu 11 punten los staat.

20-01-2012_fc_zwolle-almere_nassir_maachi_2-2__08.jpg
Nassir Maachi maakt de 1-2

20-01-2012_fc_zwolle-almere__04.jpg

20-01-2012_fc_zwolle-almere__06.jpg

20-01-2012_fc_zwolle-almere__03.jpg

20-01-2012_fc_zwolle-almere__05.jpg

20-01-2012_fc_zwolle-almere_0-1_01.jpg
De 0-1

20-01-2012_fc_zwolle-almere_0-2_02.jpg
0-2

20-01-2012_fc_zwolle-almere__1-2__07.jpg
1-2

20-01-2012_fc_zwolle-almere_arne_slot_3-2___09.jpg
Arne Slot maakt de 3-2

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “FC Zwolle wint bijzonder duel van Almere City FC”

  1. Wees eerlijk ,als ze zo voetballen ,dan verdienen ze het toch niet,om kampioen te worden ,maar als ze zo blijven voetballen ,worden ze dat ook niet…

  2. @Ren, wanneer komt het voetbalniveau weer terug dan? De tegenstander heeft blijkbaar door hoe ze tegen Zwolle moeten voetballen. Almere deed dat gisteren goed. Wanneer de 2 rode kaarten niet waren gevallen, had Zwolle deze wedstrijd gewoon verloren. En als ik dan hoor dat de spelers van Zwolle heel euforisch waren, ben ik bang dat de spelers van Zwolle, niet door hebben dat ze om kampioen te worden, ze er iets meer voor moeten doen dan de afgelopen 2 wedstrijden.

  3. Voor de gene die een goede wedstrijd hebben gezien, Hou die roze bril maar op tot einde van het seizoen..En ja ik was gisteren bij de wedstrijd,,,maar ik heb toch echter een hele andere wedstrijd beleeft…Als die rode kaarten niet waren gevallen was ZWOLLE de kleiberg opgegaan…..realiseer je dat maar.

  4. @Ingrid, wat is dat nou voor onzin “als die rode kaarten….”, die zijn dus wel gevallen, als zwolle 3 keer meer had gescoord hadden ze met 6-2 gewonnen.

  5. @Johnny, dat de rode kaarten zijn gevallen is een feit. En Almere bestreed Zwolle op de juiste manier. Ik denk gezien de twitter reactie’s van enkele Zwolle spelers, dat zij hun rose bril nog op hebben. Maar Johnny we zullen de komende weken zien hoe het verder gaat. Ik zal blij zijn waneer jij gelijk hebt, en dat we aan het eind van het seizoen, kunnen vieren dat Zwolle volgend jaar in de eredivisie speelt.:D

  6. @johnny, meer kun je niet doen als supporter, hoopvol naar de teokomst kijken. Die 11 op het veld moeten het doen. En op de tribune kun je alleen maar de 12e man/vrouw zijn.

  7. Wanneer de 2 rode kaarten niet waren gevallen, had Zwolle deze wedstrijd gewoon verloren

    Ben je helderziend ofzo?
    Als de scheids vorige week niet blind was geweest hadden we daar gewonnen.
    Als, als en als.
    We kunnen het beter over het spel hebben. Ik vond het een blunder van Art om in dezelfde opstelling als vorige week te gaan spelen. Beter was het geweest om bannink ipv Achenteh te zetten en Ter Heide in de spits, waardoor van den Berg op de plek van Mamedov kon staan.

    Vorig jaar ging het mis door constant dezelfde 11 spelers te blijven opstellen. Nu is er een bredere selectie, maak daar gebruik van. Slecht gespeeld? volgende wedstrijd op de bank! En niet van die l*l smoesjes gaan gebruiken dat ze recht hebben op revanche.
    >:(

  8. @Edwin,

    We kunnen het beter over het spel hebben.

    jij denkt dus, dat Zwolle een kans had gehad om te winnen, wanneer de rode kaarten voor Almere niet waren gevallen?

    Waarom zullen we het dan over het spel hebben.

  9. jij denkt dus, dat Zwolle een kans had gehad om te winnen, wanneer de rode kaarten voor Almere niet waren gevallen?

    Dat weet ik niet.

    Waarom zullen we het dan over het spel hebben.

    Omdat ik daar wel een mening over heb.

  10. De tegenstander heeft blijkbaar door hoe ze tegen Zwolle moeten voetballen. Almere deed dat gisteren goed.

    Ik ook.
    Maar blijkbaar verschillen onze meningen.

    Maar volgens mij willen we beiden graag dat Zwolle kampioen wordt.

  11. Ik ook.
    Maar blijkbaar verschillen onze meningen.

    Als de tegenstander weet hoe ze ons moeten bestrijden is het dan niet handig om als technische staf daar wat op te bedenken ipv lafjes roepen dat ze geen paniek wilen zaaien door mensen te wisselen. Volgens mij is het topsport, dus een slechte wedstrijd betekent volgende week op de bank.

    Er moest een brede selectie komen en er wordt een topspits gehuurd maar toch volhouden aan de gelegenheidsopstelling omdat er een aantal wedstrijden mee gespeeld wordt. Dat is vorig seizoen ook gebeurt………

  12. De aanklager betaald voetbal heeft de zaak naar het vermeende spuugincident tussen assistent-scheidsrechter Richard Slot en Almere City FC speler Dennis Hollart geseponeerd.

    Op basis van de verklaringen van de speler, tegenpartij en arbitrage bleek dat er onvoldoende bewijs was dat Slot tijdens de wedstrijd FC Zwolle-Almere City FC in de richting van Hollart gespuugd zou hebben. Om tot vervolging te komen zijn minimaal twee bewijsmiddelen nodig.

Reacties zijn gesloten.