Atelier Brood in Groninger Museum

Foto van auteur

In Groningen wordt vanaf 5 november een tentoonstelling gehouden over Zwollenaar Herman Brood.

Cha Cha: fenomeen Herman Brood. Zo luidt de naam van de tentoonstelling die het Groninger Museum wijdt aan de vijf jaar terug overleden zanger en schilder.
In de kunsttempel wordt het atelier nagebouwd dat Brood naliet toen hij op 11 augustus 2001 van het dak van het Hilton sprong. In de gangen van het museum hangt een groot aantal van zijn prenten en schilderijen. Verder zijn er video’s en foto’s van Anton Corbijn uit de beginjaren van Brood’s carrière.

Meer info hier. Groninger museum

Dialoog over Herman Brood voor Bijcard-houders 

Op 5 november 2006 zou Herman Brood zestig jaar zijn geworden. Ter gelegenheid daarvan organiseert het Groninger Museum een tentoonstelling over hem, die zich concentreert rond het atelier van de kunstenaar, de plek waar Brood veel van zijn schilderijen maakte, muziek componeerde, teksten schreef, vaak sliep en zijn onconventionele levenswijze vrij spel had. Het vormt feitelijk de meest directe en concrete afspiegeling van Broods leven en kunstenaarschap. Dit atelier, dat sinds de dood van Brood vrijwel onaangeroerd is gebleven, wordt in z’n geheel ingebouwd in het museum. Behalve het atelier zal een kleine selectie schilderijen en tekeningen te zien zijn. 

BIJcard-aanbieding
Op 19 november 2006 kunt u exclusief een dialoog over Herman Brood bijwonen. Deze dialoog vindt plaats tussen Arjan Peters en Bart Chabot. Chabot kreeg bekendheid door zijn biografiereeks over zijn vriend Herman Brood. De levenstijl van Chabot – druk, snel en vooral aanwezig – is terug te vinden in zijn schrijfstijl.
Arjan Peters is onder andere redacteur en literatuurcriticus van de Volkskrant. Hij voerde vier uitvoerige gesprekken met Bart Chabot. Dit resulteerde in het boekje ‘De Broodschrijver, een portret over de Herman Brood-biografie van Bart Chabot’.

Programma:
13.15 uur 
Ontvangst met koffie of thee en een Broodje Halfom of een Broodje Gezond (Vernoemd naar de boektitels van Bart Chabot)
14.00 uur
Dialoog tussen Arjan Peters met Bart Chabot over Herman Brood, het schrijven van Herman Brood en het leven na Herman Brood.
ca. 15.00 uur
Gelegenheid om de tentoonstelling “Cha Cha. Fenomeen Herman Brood”  en de overige exposities in het Groninger Museum te bezoeken.

U betaalt om deze exclusieve dialoog bij te wonen slechts 27,50 p.p.

Extra voor BIJcard-houders:
Op vertoon van een kortingsbon (welke u ontvangt bij aanvang van de dialoog) ontvangt u in het museum bij aankoop van de Brood-biografiecassete van Bart Chabot 5,- voordeel op de normale verkoopprijs van 50,-. Deze cassette zal door Bart Chabot gesigneerd worden.

Datum arrangement
Deze dialoog zal plaatsvinden op 19 november 2006 en aanvangen om 13.15 uur

Reserveren
Reserveren kan via het Groninger Museum, afd. Publieksactiviteiten (050 – 3 666 555). Aanmelding kan t/m 31 oktober 2006. Bij te weinig aanmeldingen wordt deze bijeenkomst geannuleerd.

Meer informatie
Voor meer informatie belt u met de
afdeling Publieksactiviteiten (bereikbaar ma t/m vrij 13.00 – 17.00 uur via telefoonnummer 050  – 3 666 555) of via de
email.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)