Matthäus Passion weer in Grote of St. Michaëlskerk

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 31 maart 2012 wordt na enige jaren de Matthäus Passion van Johann Sebastiaan Bach weer uitgevoerd in de Grote of St. Michaëlskerk van Zwolle.

nvds.jpg

Bach’s Matthäus Passion behoort tot de machtigste en meest ontroerende uitingen van het lijdensverhaal van Christus. Vanaf de eerste noten tot het adembenemende slotkoor heeft Bach door het spelen met getallen en harmonisaties de complete partituur geladen met talrijke subtiele symbolische verwijzingen naar de woorden van het evangelie van Mattheüs.  Los van religieuze noties en bespiegelingen is het magistrale stuk van de meester uit Leipzig één van de onbetwiste muzikale monumenten uit de klassieke muziek. Onder leiding van dirigent Wolfried Kaper brengt het koor Arise uit Kampen in samenwerking met het Kampen Boys Choir dit magistrale werk ten gehore.

Solistische medewerking wordt verleend door:

Aart Mateboer – tenor – Evangelist
Robbert Muuse – bas – Christus
Klaartje van Veldhoven – sopraan
Petra Stoute – alt
Eyjolfur Eyjolfsson – tenor – aria’s
Ira Spaulding – bas – aria’s Het concert wordt begeleid door het Ensemble Conservatoire.De deuren van de Grote Kerk gaan open om 18.30 en het concert begint om 19.00 uur.
Voor deze speciale avond zal de kerk op een bijzondere wijze worden uitgelicht.Kaarten zijn verkrijgbaar via de VVV Zwolle en via de site van www.arisekampen.nl of www.grotekerkzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)