Weer drie punten voor FC Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door te winnen van FC Den Bosch. De uitslag werd 1-0.

fczfcd_9.jpg

FC Zwolle was erop gebrand deze avond te winnen na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Voor het begin van de wedstrijd barstte er een groots vuurwerk los. De toon was daarmee gezet! Zwolle had de gehele wedstrijd het betere van het spel. Dat uitte zich in kansen voor Joey van den Berg, Nassir Maachi en Darryl Lachman. De laatste kopte vanuit een corner net naast. In de 63e minuut scoorde Ruud ter Heide de bevrijdende 1-0. Den Bosch kwam er niet aan te pas. In de laatste minuten scoorde invaller Saymak nog bijna de tweede treffer. Bart van Hintum moest na een krachtig kopduel met Van Weerd geblesseerd het veld verlaten. FC Zwolle staat nu weer 6 punten voor op concurrent Sparta Rotterdam, dat zaterdag nog in actie moet komen tegen Fortuna Sittard.

fczfcd_16.jpg
Gespannen gezichten bij trainer Art Langeler en Jaap Stam…

fczfcd_11.jpg

fczfcd_17.jpg
Bart van Hintum naar de grond na een kopduel met Van Weerd…

fczfcd_15.jpg
Van Hintum neemt de meeste vrije trappen…

fczfcd_10.jpg
Lachman kopt net naast…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

54 gedachten over “Weer drie punten voor FC Zwolle”

  1. Mooi voor de supporters en het vertrouwen van iedereen dat Zwolle gewonnen heeft vanavond. Met hard werken begint het allemaal en kun je al een eind komen zien we maar weer. Sfeer was vanavond goed!:)

  2. @Observer, kijk vooral naar de eerste foto. Onmiskenbaar in Zwolle.

    @Yoz, zo’n goede wedstrijd vond ik het niet hoor. Matige wedstrijd zelfs! Veel combinaties kregen geen goed gevolg. Er werd wel hard gewerkt, daar lag het vanavond niet aan.

    Ze zijn er nog lang niet!

  3. @Stadshagenees, op 9 maart 2012 om 23:25

    Omdat het nu wat duidelijker overkomt dat je het de club de club en supporters van harte gunt 😉

  4. @Stadshagenees, op 9 maart 2012 om 23:56

    Jij ook! Fijn weekend! Dat moet wel lukken want het is stukken beter begonnen dan de laatste paar 😉

  5. En nu vol houden tot het einde van de rit . Was niet zo,n bijzondere wedstrijd maar ze hebben gevochten voor de punten.Zo gemakkelijk als ze eerst altijd scoorden zo moeilijk gaat het nu .Langeler stond volgens mij hyper nerveus lands de lijn bang datzeweer de punten lieten liggen .Toen ze eindelijk scoorden sprong hij uit zijn vel.Hopelijk blijven ze dezevechtlust behouden tot het einde van de competitie wens ze ook heel veel succes

  6. De wil was er wel, en gelukkig de 3 pnt over de streep getrokken. Overwinning was wel terecht, ze waren beter als de Bosche Bollen. Nu volhouden en op naar de volgende finale. Vandaag speelt Sparta tegen Fortuna, kijken hoe dat afloopt, blijven ze zeker 3 pnt voor, en mogelijk ……..;-)

  7. @Ingrid en Zwolluh,
    Dank jullie voor de info, je merkt wel dat ik weinig verstand van voetbal heb, maar ondanks dat ben ik een echte Zwollenaar die altijd voor de club is die het zwolse stadswapen nog op het shirt draagt;):)

  8. Heerlijke overwinning! Echt genoten van het spel. En de sfeer was super. Wat ik jammer vondt is dat er na afloop zoveel politie en ME op de been was, terwijl er geen spanningen waren. Dat lokt toch uit. Had niet gehoeven. Maar al met al een mooie avond, en door naar het einde.
    Nog 8 finales te gaan

  9. Ha, dat is mooi. Dat geeft weer vertrouwen. En vertrouwen hebben spelers en supporters nodig om dit seizoen glorieus af te sluiten.
    Beetje onsportief, maar ik hoop dat Sparta vandaag verliest.

  10. nu is alles ineens positief .natuurlijk werdt het hoogtijd dat de volle punten werden gepakt maar laten we maar lekker met beide beenjes op de grond blijven want men is er nog lang niet.ook na mijn mening was het spel ook nog lang niet op niveau wat ik gewend ben.maargoed nu maar hopen dat dit alles positief uitpakt voor de rest van de competitie.succes heren en van hintum veel beterschap gewenst

  11. Wat een heerlijke avond, top sfeer op de ME en FP. Gaan elkaar steeds beter vinden en aanvullen. Waar is dat feestje, hier is dat feestje!

  12. Ondanks de zes punten voorsprong zal Zwolle niet promoveren. Met uitwedstrijden voor de boeg naar WillemII, Oss, Cambuur en thuiswedstrijden o.a tegen Fortuna en Eindhoven zullen ze zekers nog veel punten verliezen. De onrust is in de ploeg gekomen. Eerste instantie werd tegen me verteld dat Claus Boekwg de wedstrijd van de tribune zag om daar informatie door te geven aan Jaap. Maar andere informatie zegt dat Claus is ontslagen. Als dit zo is dan heeft Landstede steeds meer macht binnen de club. Landstede en topsport is één grote farcé

  13. @Weimar, jij bent wel eens erg slecht behandeld geweest door Landstede, of niet? Dat je je gal steeds maar spuwd over de combi FC Zwolle / Landstede. Waarom zou je anders tegen promoveren zijn?
    Mij is er alles aan gelegen om komend seizoen Ajax, Twente en PSV in Zwolle op de mat te zien!!

  14. Blijft hangen dat Boekweg op de tribune zat. Dat is niet gewoon. Maar als hij ontslagen zou zijn verwacht je hem niet op de tribune.

  15. Promotie onder het huidige beleid van Bert Konterman, Art Langerler en op de achtergrond de landstede is een schandalige zaak. Ik gun de supporters en een groot aantal spelers een kampioenschap. Nee ik gun Konterman en zijn vriendjes geen promotie. Vriendjespolitiek hoort bij de sport maar als je die bij je club binnenhaalt dan moet het wel kwaliteit zijn. De ondergang van Gerard van de Belt zegt genoeg. Daarnaast hou ik niet van mensen die met een dubbele pet zitten binnen een club, vereniging of bedrijf.
    Als je wil promoveren moet je hele organistie top zijn en bij de club is dat niet. Alleen door kwaliteit kan je promoveren en een stabiele speler worden in de eredivisie. We zijn bijna 3 jaar verder en je vriend Langeler en Landstede bakken er niks van. Na bijna drie jaar kan je zeggen dat Langeler een fiasco is met zijn vriendjes. Als je promotie wil bereiken moet je nu een hele duidelijke stelling nemen en dat is Langeler met al zijn vrienden eruit gooien.

  16. @WeihmarerRepublik, (wat betekent dit eigenlijk) wanneer je dit soort verhalen de wereld in stuurt, vermeld dan ook even waarop dit gebaseerd is want dat doe je niet.

    Discussie heeft met jou geen zin volgens mij, jij hebt gelijk vind je.

    Aan het eind van het sezoen zullen we het zien.

  17. @Stadshagenees, idd sprotief van je. En gecondoleerd met het overlijden van Wlodi Smolarek, een van jouw helden (FCU) maar ook van mij (Feyenoord)

  18. Veel betere wedstrijd dan afgelopen maandag in Volendam. Ik heb veel strijd en vechtlust gezien. Heerlijk! 9300 bezoekers, lekker sfeertje.
    Voorlopig domineert Zwolle afgelopen 2 jaar de Jupiler dus ik denk dat FCZ incl. trainers zeker ergens iets goed doen. Snap die ophef niet.

    Forza Zwolle!!

  19. Claus Boekweg zit in de laatste acht wedstrijden van de competitie niet meer op de bank bij FC Zwolle.
    De ervaren assistent-trainer wordt vervangen door Gert-Peter de Gunst, de coach van het A1-team.

    “Wij denken dat we met deze samenstelling van de staf de meeste kans maken om kampioen te worden”, zegt voorzitter Adriaan Visser over de opvallende wijziging.

    Boekweg (46) is sinds 2006 assistent-coach in Zwolle en was drie jaar geleden tijdelijk hoofdcoach na het vertrek van Jan Everse. Hij zat vrijdag al op de tribune in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (1-0).

    Visser wil niet zeggen wat er vorige week is voorgevallen bij de technische staf met Art Langeler, Jaap Stam, Boekweg en keeperstrainer Sierd van der Berg. Een ingreep was wel noodzaak, stelt hij. “Boekweg is er ongelukkig mee, en dat valt te begrijpen. Het is ook niet zo dat we hem de Zwarte Piet toespelen. We respecteren het contract dat doorloopt tot de zomer van 2013 en zoeken in overleg met Boekweg naar een passende oplossing. Maar het clubbelang moet de boventoon voeren.”

    Stentor

  20. @Marcello op 11 maart 2012 om 20:07

    Ik weet (nog) niet wat er is voorgevallen. Maar dat moet wel erg ernstig zijn anders schuif je zo??n geroutineerde assistent-trainer, met 537 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan 210 voor FC Zwolle, niet zomaar aan de kant. Zeker niet zolang we nog in de race zijn voor rechtstreekse promotie. En al helemaal niet zonder opgaaf van redenen!

  21. @WeihmarerRepublik, op 11 maart 2012 om 10:05

    Klopt die andere informatie toch.

    De rol van Landstede binnen FC Zwolle vloeit voort uit de afspraken die gemaakt zijn rond de gemeentelijke garantstelling, maar wordt nu wel erg groot met 2 docenten in de technische staf.

  22. En ik denk dat Zwolle beter naar buiten kan komen met de reden van, dan zo geheimzinnig te doen. Wordt het alleen maar onrustiger van.

  23. Linksback Bart van Hintum van FC Zwolle is in de nacht van vrijdag op zaterdag razendsnel geopereerd na de blessure aan het jukbeen, opgelopen in het duel tegen Den Bosch (1-0). Het betekent volgens trainer Art Langeler dat Van Hintum geen weken uit de roulatie is. Blijft wel de vraag of de back maandag kan spelen tegen zijn oude club FC Oss.

    Stentor

  24. @ingrid, op 11 maart 2012 om 21:21

    Eens. Ik snap ook niet waarom er geen uitleg wordt gegeven. Dit leidt slechts tot speculatie(s). Dat kan de club niet gebruiken.

  25. Geweldig dat Fc Zwolle weer drie punten is uitgelopen op Sparta. Het is nog geen gelopen race, dus het lijkt me goed als de club een eenheid blijft. Helaas zijn er ook hier weer mensen die er blijkbaar belang bij hebben om onrust te zaaien.
    Ik zou Claus Boekweg graag zijn privacy gunnen in zijn relatie met zijn werkgever. Ik zie niet in waarom ik er als supporter ‘recht’ op zou moeten hebben om meer te weten.

  26. Als het bij het kader rommelt, dendert dat bij de jongens door. Door Boekweg op de tribuine te zetten neem je dan grote risico’s. Er is duidelijk wat aan de hand. Maar wat??

  27. @Witte op 11 maart 2012 om 22:06

    Het lijkt er sterk op dat in jouw wereldbeeld ‘supporters slechts onrust willen zaaien’. Dat is nu net niet het geval. Supporters willen dat hun cluppie zo goed mogelijk presteert. Een wisseling in de technische staf zonder opgaaf van redenen leidt juist tot onrust en speculatie(s). Wie heeft er belang bij dat er geen uitleg wordt gegeven? Als het goed is zijn hier goede redenen voor of is de onderbouwing weer net zo goed als bij het ontslag van Jan Everse in maart 2009. Om jouw trauma maar weer even te reactiveren.

  28. Ik zie niet in waarom ik er als supporter ‘recht’ op zou moeten hebben om meer te weten.

    Misschien omdat we een betalende VASTE KLANT zijn???
    Voetbal is bedoeld als entertainment?

Reacties zijn gesloten.