Michel Mulder grijpt net naast goud op WK Afstanden

Heerenveen / Zwolle – Michel Mulder heeft zondag, op de slotdag van de WK afstanden, zilver veroverd op de 500 meter. De Zwollenaar kwam slechts 0,01 tekort om Olympisch kampioen Mo Tae-bum van de wereldtitel te houden.

Michel Mulder, die zijn vorm deze maand al had getoond door een WB-zege in Berlijn met de beste Nederlandse tijd, was na de eerste race vijfde met een tijd van 34,99. In een geweldige tweede race reed Mulder vervolgens een baanrecord (34,66) en klom de rappe sprinter naar de prachtige tweede plek. Mo won de eerste 500 meter in 34,80 en duldde op de tweede in 34,84 alleen de ontketende Mulder voor zich. Tweelingbroer Ronald Mulder, twaalfde na de eerste 500 meter (35,22), werd op de tweede knap derde in 34,85. Hij werd uiteindelijk zesde in het klassement.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Michel Mulder grijpt net naast goud op WK Afstanden”

  1. Knap gedaan voor een schaatser uit Zwolle.Een hele goede prestatie om bij de wereldtop te horen.Veel succes voor de toekomst

  2. In elk dorp zou Michel gehuldigd worden, maar in Zwolle lijkt deze sportman niet te scoren. Misschien omdat hij in Heerenveen woont?

Reacties zijn gesloten.