VV Berkum wint ook van Nunspeet

Foto van auteur

Zwolle – Berkum heeft thuis tegen Nunspeet de vierde achtereenvolgende winst geboekt in een wedstrijd die met 2-1 eindigde maar al voor rust had moeten worden beslist. De door blessures gehandicapte bezoekers konden geen vuist maken, zelfs niet toen ze in de slotfase een aansluitingstreffer maakten en Berkum met 10 man verder moest.

nunspeet_120331-1_small.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“We hadden veel meer moeten scoren maar we maken in ieder geval wel weer doelpunten. Nunspeet moest In de tweede helft komen maar wij hielden de boel goed dicht. Op dit moment tellen gewoon de punten,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge over het niet altijd even aantrekkelijke duel. Nunspeet-trainer Laurens Knippenborg zag dat zijn door blessures gehandicapte ploeg er niet echt aan te pas was gekomen. “We konden de wedstrijd niet laten kantelen en brachten zeker in de eerste helft aanvallend niet wat je mag verwachten op dit niveau.”

Berkum had al binnen twee minuten op voorsprong kunnen komen toen Chris van der Meulen alleen op keeper René van Hemel af ging maar de Nunspeetse doelman kwam goed uit en Van der Meulens lobje mislukte. De Zwolse spits liet ook direct daarna enkele riant ogende kansen liggen en ook zijn collega Kassim Bizimana wist het doel niet te vinden. Na krap een half uur veroverde de opnieuw sterk acterende Zwolse rechtsbuiten Frank Hoolsema de bal en daarna was het wél raak. Hoolsema speelde zich op rechts fraai vrij en passte naar Bizimana, die beheerst voor de 1-0 voorsprong zorgde. Met die stand gingen de teams ook rusten, waarmee het Zwolse overwicht lang niet aansprekend genoeg was verzilverd. 

Na rust legde Berkum wat minder nadruk op de aanval maar ook toen kwam Nunspeet er nauwelijks aan te pas. Eerst plofte een afstandsschot van Pascal Diender buiten bereik van Van Hemel op de deklat en daarna moest de Nunspeetse keeper alles uit de kast halen om een hard schot van Dirk Muis onschadelijk te maken. Pas na meer dan een uur spelen viel de eerste echte doelpoging van Nunspeet te noteren maar het schot van Peter Huijgen ging naast het doel van de Zwolse doelman Mathijs Bouwhuis. Toen even daarna Dirk Muis met een lange bal Chris van der Meulen op weg naar het Nunspeetse doel stuurde en de Berkum-aanvaller koel voor de 2-0 zorgde leek de wedstrijd beslist. In de slotfase maakten de Zwollenaren het zich echter nog onnodig moeilijk. Tien minuten voor tijd zorgde Huijgen met het derde serieuze Nunspeetse schot van de middag voor de 2-1 en een minuut later moest Berkum met 10 man verder toen Jesper Beunk na zijn tweede gele kaart kon inrukken. Nunspeet probeerde daarna natuurlijk nog om langszij te komen maar de thuisclub kwam niet echt meer in de problemen, waarmee opnieuw belangrijke punten werden veroverd in de strijd tegen degradatie. 
 
VV Berkum-VV Nunspeet, 31 maart 2012

Eindstand: 2-1 (1-0)

Doelpunten: 29. Kassim Bizimana (1-0), 69. Chris van der Meulen (2-0), 81. Peter Huijgen (2-1)

Gele kaarten: Marco Drost, Jan-Rudolf Beukers, Douwe Beukers (allen Nunspeet)
Rode kaart: Jesper Beunk (Berkum, 2 x geel)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jeffrey Pohowainjaan, Dirk Muis, Kees Dorgelo (76. Felix Hermsen), Dennis Horstman, Pascal Diender, Jesper Beunk, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen (9. Youp Kok), Frank Hoolsema, Kassim Bizimana

Opstelling Nunspeet: René van Hemel, Gerben Tissingh, Douwe Beukers, Jan-Rudolf Beukers, Peter Huijgen, Marco Drost, Erwin Schouten, Patrick Pluim, Patrick van den Dragt, Sander Bouw (65. Stefan Bouw), Jerrol Poot.

Door: Theo Kölker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “VV Berkum wint ook van Nunspeet”

Reacties zijn gesloten.