FC Zwolle onderuit in Leeuwarden

|   Laatste wijziging

Leeuwarden / Zwolle – FC Zwolle kreeg zondagmiddag in de uitwedstrijd bij SC Cambuur een flinke tik uitgedeeld. In Leeuwarden werd met 3-0 verloren.

Binnen 5 minuten stond FC Zwolle al op een 0-2 achterstand door doelpunten van Van Boxtel en Droste. Een tegenvaller voor de Blauwvingers zo vroeg in de wedstrijd, maar Zwolle herpakte zich vanaf dat moment goed, en kreeg vervolgens een aantal goede mogelijkheden tot scoren. In de 36e minuut waren het toch weer de Friezen die scoorden via Schepers. Zwolle kreeg in de tweede helft nog een dot van een kans toen Jeroen Drost alleen voor keeper Bizot verscheen. Hij schoot vervolgens jammerlijk tegen de doelman op. De stand 3-0 bleef op het scorebord staan. Trainer Art Langeler: "We hebben een moeilijke uitwedstrijd terecht verloren. Het verwijt naar de spelers ligt niet alleen achterin, ook voorin. Je verliest. So be it. We zullen er vrijdag weer moeten staan." Reden voor paniek is er nog niet. De koploper uit de Jupiler League staat nog fier bovenaan met 6 punten voorsprong op concurrent Sparta Rotterdam, dat met 1-0 van Telstar won.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “FC Zwolle onderuit in Leeuwarden”

  1. ik had het niet beter kunnen verwoorden hij heeft het gewoon overgenomen wat ik al zij hahaha geen reden voor paniek nog 6 punten nog maar 6 wedstrijden niks aan de hand toch:P

  2. En dan zal die wel weer met het verhaaltje komen dat ze nog harder gaan trainen deze week. Zonde van de nederlaag! Die eerste 5 minuten zijn funest geweest voor de hele wedstrijd kun je wel zeggen. Snel vergeten en de blik op Emmen. Die moet je gewoon winnen!:)

  3. Wat een teleurstelling weer voor alle supporters. Zeker voor diegene die mee zijn geweest naar Leeuwarden. Binnen 5 minuten ging hun hoop al in rook op. Zwolle was (gezien de reactie’s op social media van de aanwezigen in Leeuwarden) niet in staat om de wedstrijd te kantelen.

    Heb nog steeds hoop dat het gaat lukken, maar wat gaat het weer moeizaam.

  4. De blik op Emmen?? Emmen heeft heel veel wedstrijden verloren de laatste tijd. Maar zul je zien dat ze hier, juist in Zwolle, net zoals vorig jaar, de punten pakken. En nog steeds positief blijven………………….??????? T’IS OM TE HUILEN. :'(:'(:'(

  5. Ingrid je zegt het zelf al wat gaat het weer moeizaam .Vind jij dan dat zo,n ploeg in de Eredivisie thuis hoort nee toch.

  6. @Pieters, nee niet de groep die er nu staat. Heb de hoop dat ze een leuke sponser achter de hand hebben wanneer ze promoveren. En ik gun het de groep dei hard supporters een promotie.
    Volgend jaar (en hopelijk nog meer seizoenen) een wat andere wedstrijden.

    Hoop doet leven.

  7. Het verwijt naar de spelers ligt niet alleen achterin, ook voorin. Je verliest. So be it.

    Beste Koning Art,
    Je kan ondertussen wel iedereen de schuld geven maar de enige schuldige ben jij.
    Jij maakt de opstelling en jij goochelt elke keer met de spelers, jij stelt constant spelers op die door het ijs zakken. Jij en alleen jij bent verantwoordelijk voor dit elftal. Niet de spelers, media of (terecht) kristische supporters.

  8. Het lijkt erop dat de geschiedenis zich dreigt te herhalen.

    Er zit wederom een groot verschil in de statistieken van FC Zwolle voor en na de winterstop:
    Voor: 17/14/2/1/44/46-16
    Erna: 12/5/3/4/18/17-15

    Stand Jupiler League op basis van de resultaten na de winterstop tot nu toe, tussen haakjes de positie in de winterstop:
    1.Helmond Sport (12)
    2.Sparta Rotterdam (4)
    3.Fortuna Sittard (14)
    4.MVV Maastricht (11)
    5.FC Den Bosch (6)
    6.SC Cambuur (3)
    7.FC Eindhoven (2)
    8.FC Zwolle (1)
    9.Willem II (5)
    10.Go Ahead Eagles (10)
    11.AGOVV Apeldoorn (18)
    12.FC Oss (13)
    13.FC Dordrecht (8)
    14.Almere City FC (9)
    15.FC Volendam (7)
    16.SC Veendam (17)
    17.FC Emmen (16)
    18.Telstar (15)

    Vorig seizoen ging FC Zwolle ook als nr. 1 de winterstop in en zou het op basis van de resultaten in de tweede seizoenshelft als 7de zijn geëindigd, dit seizoen is het verval tot nu toe nog groter (8ste).

    De drie voorgaande seizoenen haalde FC Zwolle uit wedstrijden tegen dezelfde of vergelijkbare tegenstanders 33-34 punten. Als het huidige gemiddelde van 1,5 punt per wedstrijd wordt gecontinueerd pakt FC Zwolle deze tweede seizoenshelft 25-26 punten.

    Vorig seizoen kwam RKC Waalwijk 2 duels voor het einde op gelijke hoogte met FC Zwolle. Ook dit seizoen valt een dergelijk scenario (nog) niet uit te sluiten. Met nog 5 wedstrijden te gaan staan de achtervolgers op respectievelijk 6 (Sparta Rotterdam), 9 (FC Eindhoven), 10 (Helmond Sport), 13 (SC Cambuur) en 14 (FC Den Bosch) punten achterstand.

    Resterend programma drie grootste kanshebbers:

    2/4 FC Eindhoven ?? FC Dordrecht

    6/4 FC Zwolle – FC Emmen; MVV Maastricht ?? Sparta Rotterdam; FC Den Bosch ?? FC Eindhoven

    9/4 Fortuna Sittard ?? FC Zwolle; Sparta Rotterdam ?? SC Veendam; FC Eindhoven ?? Almere City

    13/4 FC Zwolle ?? FC Eindhoven; Almere City FC ?? Sparta Rotterdam

    20/4 Willem II ?? FC Zwolle; Sparta Rotterdam ?? AGOVV Apeldoorn; FC Eindhoven ?? Fortuna Sittard

    27/4 FC Zwolle ?? SC Veendam; FC Emmen ?? Sparta Rotterdam; FC Volendam ?? FC Eindhoven

    Desespereert nimmer! Noar veur??n!

  9. De eerste speler die ik op mijn wedstrijdformulier 😛 had gezet in Leeuwarden was Ter Heide geweest en dan een hele tijd niets…
    Kijk ik afgelopen vrijdag via FCZwolle TV naar Art Langeler en die beste man zit de dubben over Bannink…tja, tja, ja, maar houdt de kaarten liefst nog even tegen de borst (moet je overigens altijd doen Art, voetbal is oorlog of voor mijn part een schaakspel) Alexander Bannink voor de geblesseerde Frank Olijve dus : een vrijbuiter middenvelder voor een plichtsgetrouwe 1ste Luitenant (van Arne Slot-de vrijgestelde Generaal-) , niet slim.
    Een week lang verheugde ik me al op eindelijk Joey van den Berg terug op nr 6 , de plek van de geblesseerde Olijve en dan komt er plaats voor de verloren zoon van Leeuwarden Ter Heide , heb je meteen een kopsterke en lange speler erbij die je node mist door de absentie van Gerard Aafjes en zeker tegen de fysieke tegenstander Cambuur is dit gewenst. Zo ook bleek uit het eerste doelpunt dat gemaakt werd via de ongedekte centrale verdediger van Cambuur , was de man geweest van Ter Heide. Verder ook onbegrijpelijk dat Hiwat niet werd opgesteld, had samen met Furdjel Narsingh het veld breed kunnen houden.
    Ben benieuwd waarmee onze trainer die zeker voor de winterstop het elftal verdienstelijk neerzette, tegen Emmen mee voor de dag komt. Naar mijn bescheiden mening heeft hij na de winterstop een ongelukkige hand gehad in de
    opstelling en me regelmatig negatief verrast. Ook deed hij nodeloos negatief over
    zijn spelers en de teamprestaties van de 1 ste seizoenshelft, toen het duidelijk minder ging na de winterstop en A.L. en verklaring daarvoor moest vinden.
    De punten toen verdient, geachte Heer Art zijn -meestentijds- afgedwongen door goed voetbal en dan is geluk je vaak welgezind en zeker geen dom geluk .

  10. hahaha lachen dat is het eerste goede comentaar wat ik van hem gehoord heb ik voeg er niks aan toe iedereen moet inderdaad maar ff klikken hahaha:P;D

Reacties zijn gesloten.