FC Zwolle heeft kampioenschap in zicht

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond 3 belangrijke punten gepakt. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Emmen werd de uitslag 1-0. Vooraf de wedstrijd werd door de supporters een zogenaamde corteo georganiseerd, een wandelmars vanuit het centrum van Zwole naar het stadion.

 06-04-2012_fc_zwolle-emmen_03.jpg

Koploper Zwolle had de hele wedstrijd overwicht op het veld, maar kwalitatief was het spel matig. In de eerste helft uitte zich het verschil in krachtsverhouding door verschillende kansen voor Zwolle en een schot op de paal van Nassir Maachi. Met een brilstand werd rust genomen. Nassir Maachi wist in de 57e minuut wel doel te treffen. De 1-0 werd ook de einduitslag. Concurrent en nummer twee in de competitie Sparta Rotterdam liet in Maastricht 2 punten liggen bij MVV (1-1). Nummer drie FC Eindhoven won uit bij FC Den Bosch (0-2) en staat nu op de tweede positie in de Jupiler League. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat Zwolle 6 punten voor op nummer twee FC Eindhoven. Het kampioenschap komt nu daadwerkelijk in zicht!

06-04-2012_fc_zwolle-emmen_02.jpg

06-04-2012_fc_zwolle-emmen_04.jpg

06-04-2012_fc_zwolle-emmen_08.jpg 

06-04-2012_fc_zwolle-emmen_01.jpg

 06-04-2012_fc_zwolle-emmen_07.jpg

06-04-2012_fc_zwolle-emmen_05.jpg

06-04-2012_fc_zwolle-emmen_06.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “FC Zwolle heeft kampioenschap in zicht”

  1. 09 – 04 Fortuna Sittard-FC Zwolle
    13 – 04 FC Zwolle-FC Eindhoven
    20 – 04 WillemII-FCZwolle
    27 – 04 FC Zwolle-SC Veendam

    succes, ik hoop het van harte maar zie het nog niet zo maar gebeuren gezien de wisselvallige uitslagen van de afgelopen tijd.

  2. komende 2 wedstrijden winnen en Zwolle is kampioen. Niet makkelijk, maar wel mogelijk.

    Hoe mooi zou het zijn om thuis tegen Eindhoven kampioen te worden!

  3. Het gaat nu om de punten, Achenteh en Maachi maken nu het verschil maar er mist echt leiderschap in het veld, het middenveld staat niet goed en Slot rendeert daardoor nauwelijks, evenals Van den Berg trouwens. Laatsten spelen al weken ver onder de maat. Toch mogen we er van uit gaan dat het kampioenschap ons niet meer ontgaat.

  4. Mooi resultaat met werkelijk prachtige foto’s. He tkampioenschap kan nu niet meer gemist worden. Maak die zegekar maar alvast klaar 😀

  5. De laatste tijd denk ik veel terug aan een seizoen of drie geleden. Van die jaargangen waarin FC Zwolle al in oktober ??uitgevoetbald?? was. Een veels te grote achterstand op de koploper, terwijl de play-offs altijd werden gehaald. Waarin een vroegtijdige uitschakeling volgde. Toch sleurde we ons week in week uit naar het stadion om naar een ploeg te kijken die vaak een parodie op voetbal speelde. Met spelers als Giglio, Plat en Huymans worstelde de club zich naar het einde van het seizoen. Hoogtepunten waren op een enkele hand te tellen. Hoe anders is dat nu. Alleen realiseren we ons niet half, hoe goed FC Zwolle er als club momenteel voorstaat.

    Sprak gister voor de wedstrijd een vriend die er heilig van overtuigd was dat Zwolle-Emmen in een knetterende 5-0 overwinning zou eindigen. Alle ingrediënten waren volgens hem aanwezig. ??Zwolle staat eerste, Emmen staat laatste en is ook nog eens hopeloos uit vorm. Zeven nederlagen op rij, waarin de hunebedden het net geen enkele keer wisten te bollen. Ook staat de club aan de rand van een faillissement, wat geen motiverende omstandigheid is voor de heren voetballers. Let op, 5-0 dat gaat het worden.?? Na afloop van de wedstrijd liep ik hem weer tegen het lijf. Zwaar teleurgesteld en met de pest op z??n voorhoofd marcheerde hij naar de uitgang. Mij nog net toeschreeuwend wat een regelrechte schande het is dat je van deze veredelde amateurs met 1-0 wint. Ietwat verbouwereerd bleef ik achter. Net zoals bij de witte zakdoekjes en het fluitconcert na het rustsignaal. Hypocriet gedrag. Want ondanks dat het spel niet denderend was, creëerde Zwolle in de eerste helft een stuk of zes goede kansen. Vliegen er daar twee van binnen, dan staat iedereen in de rust op de banken en loopt men in polonaise naar het bier en de hamburgers. Bij de eventuele promotie naar de Eredivisie zullen wij als supporters dan ook een (grote) stap moeten maken. Want we zijn de afgelopen twee seizoenen verwend geraakt, zonder dat we het onszelf realiseren. Op het hoogste niveau gaat Zwolle meer verliezen dan winnen. En moeten we weer leren blij te zijn met een gelijkspel. Dat gaat om een ware mentaliteitsverandering vragen.

    Welnu, eerst de komende week zien door te komen. Twee krakers van jewelste. Waarbij de ploeg volle support hoort te krijgen! Er zit stress in de benen, natuurlijk. Dat is niet raar. Daar heeft elke ploeg last van als een kampioenschap binnen handbereik ligt. Kijk bijvoorbeeld naar Real Madrid. Zelfs deze grootmacht ziet een kolossale voorsprong verdampen als sneeuw voor de zon. Juist wij als supporters kunnen onze spelers door die stress heen sleuren. Blijf rustig, ook al staat het bij rust een keer 0-0. Projecteer geen eigen angst of frustratie op de ploeg maar zet die emotie om in steun. De Eredivisiehaven zien we al liggen, de eerste boeien kunnen bijna aan land worden gegooid. Slechts twee overwinningen is FC Zwolle van aanmeren verwijderd. Laten wij zorgen voor de wind in de zeilen!

  6. Aanstaande maandag vol gas en dan vrijdag thuis het kampioenschap binnen halen, spelen dat hele Eindhoven kapot. Waar is dat feestje, hier is dat feestje!!
    Kampioenen!!

  7. dank mike, ik had hem zelf al in beeld staan als bericht maar mijn verbinding werkte niet echt mee, dus had wat overhaast de laptop dicht geklapt 😉

  8. Eredivisie Live zendt maandag de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Zwolle uit. De vrijdag erop (de kampioenswedstrijd) tussen FC Zwolle – FC Eindhoven ook!

  9. dus marcello jij gaat er vanuit dat zwolle maandag gaat winnen tegen fotuna.laten we het hopen maar ik vrees dat tegen eindhoven thuis er nog geen beslissing zal vallen

  10. Ik heb het gevoel ook dat vrijdag de beslissing nog niet gaat vallen. Mijn gevoel blijft zeggen dat we gaan verliezen in Sittard. Want Fortuna heeft iets dat wij niet hebben. En dat is de vorm en het vertrouwen al gaan die twee hand in hand!

Reacties zijn gesloten.