FC Zwolle dichtbij kampioenschap

|   Laatste wijziging

Sittard / Zwolle – FC Zwolle heeft maandagmiddag van Fortuna Sittard gewonnen. In Sittard werd de einduitslag 0-1. Met een punt of winst in één van de laatste drie wedstrijden is FC Zwolle kampioen! A.s. vrijdag volgt het belangrijke duel tegen FC Eindhoven. Zwolle kan zich dan bij winst thuis kampioen kronen. Het kampioenschap is nu wel heel dichtbij!

De wedstrijd was nog maar amper goed op gang of doelman Diederik Boer kwam in de 3e minuut ongelukkig in aanraking met Fortuna spits Van Zaanen. De keeper moest 5 minuten op veld behandeld worden voordat hij kon worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk heeft Boer een oogkas gebroken, en zal daardoor de komende ‘finales’ moeten missen. Na de onderbreking kreeg Nassir Maachi een mooie kans om de 1-0 te maken. Na aanvankelijk in het strafschopgebied geduwd te zijn schoot hij in het 16-meter gebied tegen de keeper op. Even later was het aan de andere kant spits Hoesen die vrij voor reserve keeper Leon Ter Wielen verscheen. De Zwollenaar pareerde de aanval met verve, en wist daarmee een tegentreffer te voorkomen. Later schoot Arne Slot nog tegen de paal. Tot dan waren de teams aan elkaar gewaagd, al hield Zwolle voldoende druk op de aanval van Fortuna. FC Zwolle kreeg derhalve de beste mogelijkheden. Met 0-0 gingen de voetballers de rust in.

In het begin van de tweede helft werd Joey van den Berg door Usta aan zijn shirt getrokken in het strafschopgebied, maar een penalty bleef uit. In de aanval daarop scoorde Arne Slot in de 56e minuut de 0-1. De rest van de tweede helft was het spel rommelig. Een paar kleine kansen vielen er te noteren.

De nummer twee FC Eindhoven verloor thuis met 0-2 van Almere City. Sparta Rotterdam staan nu weer op positie twee met 60 punten. Sparta won met 2-1 van Veendam. Door de winst heeft Zwolle nu 68 punten en staat 8 punten los op de nummer twee Sparta. Er moeten nog 3 wedstrijden gespeeld worden. Zwolle heeft aan twee punten genoeg voor het kampioenschap van de Jupiler League 2011-2012!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

42 gedachten over “FC Zwolle dichtbij kampioenschap”

  1. Bij een gelijkspel is Zwolle helemaal nog geen kampioen. Alleen wanneer Sparta punten laat liggen is een gelijkspel tegen Eindhoven voldoende.

  2. Je moet je diep schamen, Langesteder, voor deze reactie !

    Walgelijk .

    Onbeschaamde en goedkope internet reactie in optima forma . Bah !

  3. Er komt een extra tribune met 1.000 stoeltjes (oost). Deze wordt morgen/woensdag geplaatst.Plaatsen gaan als laatste in de verkoop.

  4. Kampioenen daar!! En dan Eindhoven er tegen Almere af whaha. Top weekend zo en dat er nog velen mogen komen.
    Idd extra tribune bij de FP tribune, zal plek hebben voor mannetje of 1000. Zwaar kut voor Diederik, hoort er gewoon bij te zijn aanstaande vrijdag. Echte Zwolle man.

    Vrijdag knalluuuhh!!

  5. Keeper Boer is zojuist bij het stadion in Zwolle aangekomen. Hij reed niet in de spelersbus mee. Met zijn vrouw achter het stuur vetrok hij even later in een auto naar zijn huis.

  6. Bericht door zwolluh, op 9 april 2012 om 20:48
    RTV Twente is bij de ontvangst van de bijna kampioenen NERGENS te
    bekennen!!
    Heb gister tweet geplaatst met betrekking op vrijdag. Ze gaan het volgens mij wel groots aanpakken ondaks dat het buiten Twente is.

  7. Primera winkel bij station is om 7.00 uur s’morgens open. Weet niet vanaf hoe laat ze op de site kunnen om kaartjes te reserveren.

  8. sjonge jonge of ze al kampioen zijn ze moeten wel winnen anders hebben ze nog steeds niks hoor:o kan maar zo nog een rkctje worden als vorig jaar volgens mij waren ze toen ook al kampioen:P

  9. Bericht door fcz010, op 9 april 2012 om 20:19
    @Trotse Zwollenaar, zwolluh schreef 19.40 uur dat er nog 1.000
    tribuneplaatsen bij komen.
    Je moet die toeschouwersaantallen bij Zwolle altijd met een korreltje zout nemen. Er worden altijd meer toeschouwers aangegeven dan er in werkelijkheid zijn geweest.

  10. Dat TV Oost er vanavond niet was lijkt me niet zo gek, FC Zwolle heeft nu nog helemaal niets, vrijdag worden ze de terechte kampioen en uiteraard is RTV Oost dan wel aanwezig. RTV Oost RTV Twente noemen getuigt van een enorm hoog Calimero-gehalte wat geen recht doet aan de prestatie die FC Zwolle dit seizoen levert en het doet ook geen recht aan de Zwolle-fans, die terecht trots zijn op hun helden! Veel plezier iedereen a.s. vrijdag bij de kampioenswedstrijd, gaat helemaal goedkomen!

  11. Stadshagenees, je bent niet geheel op de hoogte van de uitzendingen van RTV Twente. Die zender is nogal op Twente gericht. Daar zijn vast wel statistieken voor. Het afgelopen seizoen werd b.v. GA Eagles – FC Zwolle niet uitgezonden maar alle thuiswedstrijden van de Twente dames wel. Dan hebben we het nog alleen maar over voetbal. Ik had geen moment de minachting naar onze supporters op het oog!! Die zijn juist heel erg (emotioneel) betrokken.

  12. @fcz010
    We hebben wel een clublied! Namelijk: http://youtu.be/Sl2pUwI1A1E

    @TrotsteZwollenaar
    Deze week komt er een noodtribune aan de oosttribune, deze geeft 1000 extra plaatsen voor de wedstrijd van vrijdag.

    Ik heb 5 filmpjes geupload op mijn youtube account! Met o.a. het doelpunt van Arne Slot en de terugkomst van de spelers. Klik op mijn naam bovenin!

  13. @trotse Zwollenaar

    Er worden altijd meer toeschouwers aangegeven dan er in werkelijkheid zijn geweest.

    Dus ze geven express meer toeschouwers (lees inkomsten) op dan ze daadwerkelijk hebben gehad? Zou niet van een hele sterke bedrijfsvoering getuigen. Ik geloof er dus ook geen pepernoot van. Of heb je iets waarmee je je uitspraak kunt onderbouwen?

  14. RTV Twente wordt volgens mij ook nog gesubsidieerd door de Provincie. Al jarenlang zijn er klachten dat RTV Twente georienteerd is op Twente. Dan worden er weer schimmige onderzoekjes en statistiekjes tevoorschijn gehaald om het tegendeel te bewijzen. Hier weten we wel beter!
    Luister maar eens naar het RTV Twente nieuws ‘s-morgens om 6 uur. Het is de lokale radio van Twente. Wie gaat hier nu eens een keer serieus wat aan doen?

  15. Bericht door zwolluh, op 10 april 2012 om 00:08
    Wat een waardeloos clublied. Geen fijne eenvoudige tekst. Ook nog nooit gehoord!! Beter is, ‘Ik ben een Zwollenaar’.

    Elke thuis en uitwedstrijd wordt het wel gezongen in het stadion, dus…

  16. Wat een waardeloos clublied. Geen fijne eenvoudige tekst. Ook nog nooit gehoord!! Beter is, ‘Ik ben een Zwollenaar’

    Dat het lied de laatste jaren niet meer massaal wordt gezongen ligt aan het feit dat driekwart van het stadion het niet kent. Maar die kennen wel meerdere liedjes niet, alleen de standaard liedjes en de liedjes die de laatste 2 jaar zijn bedacht. Jammer dat de nieuwe toestroom aan supporters niet de moeite nemen om ook de klassiekers te leren.

Reacties zijn gesloten.