Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PEC Zwolle

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – PEC Zwolle reist dit weekend af naar Zuid-Limburg. De ploeg van trainer John van ’t Schip neemt het zondagmiddag om 14.30 uur op tegen Fortuna Sittard. Voor beide ploegen wordt het een belangrijk duel om steviger in de grote middenmoot van de Eredivisie te geraken.

PEC Zwolle heeft na tien speelronden één punt meer dan Fortuna Sittard: 11 om 10. Afgelopen weekend werd er door de Blauwvingers in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. Het was de tweede puntendeling van dit seizoen, nadat het eerder in Alkmaar al 2-2 werd tegen AZ. De wedstrijden tegen FC Groningen, FC Emmen en Excelsior werden winnend afgesloten. Deze week plaatsten de Blauwvingers zich voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Op De Vijverberg werd met 2-5 gewonnen van De Graafschap, mede dankzij vier treffers van Zian Flemming.

Fortuna Sittard promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie, door als tweede te eindigen achter kampioen Jong Ajax, in toen nog de Jupiler League. Het elftal van trainer René Eijer presteert naar behoren. De Graafschap en NAC Breda werden verslagen en tegen FC Utrecht, Willem II, Excelsior en FC Emmen werd gelijkgespeeld. Ook de Limburgers wisten deze week de achtste finale van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Donderdagavond werd er met 2-3 gewonnen in Nijmegen van N.E.C.

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in competitieverband was op 9 april 2012. Op die dag zetten de Zwollenaren een grote stap richting het latere kampioenschap in de Eerste Divisie, door met 0-1 te winnen in Limburg. Arne Slot maakte de enige treffer van de middag. In september 2013 kwamen de clubs elkaar tegen in de eerste ronde van de KNVB Beker. In het MAC3PARK stadion wonnen de Blauwvingers met 2-0 dankzij goals van Joost Broerse en Rochdi Achenteh. De thuisploeg bekerde verder en kroonde zich later dat seizoen tot winnaar van het toernooi.
Fortuna Sittard – PEC Zwolle begint zondagmiddag om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. Hij fluit voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd van de Zwollenaren. Eerder was Bax de leidsman bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Patrick Langkamp en Frank Jansen zijn de assistent-scheidrechters. Official is Edgar Bijl. Luca Cantineau is de VAR van dienst en wordt bijgestaan door Richard Polman. Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)