Gemeente Zwolle stimuleert digitale communicatie

Foto van auteur

Zwolle – Als iedereen gedegen digitaal werkt en communiceert, worden we met succes de lokale overheid die we willen zijn. Dat zegt de gemeente Zwolle, die voor de tweede maal een Digi3daagse organiseert, dinsdag 5 tot en met donderdag 7 juni.

Wat betekent Het Nieuwe Werken voor de medewerkers van de gemeente Zwolle? En hoe ga je om met Bring Your Own Device: je privé gekozen en gekochte apparatuur gebruiken om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. De Digi3daagse geeft handvatten en daagt de gemeenteambtenaar uit om na te denken over de gewenste cultuur in het gebruik en je gedrag rondom digitaal werken en communiceren. Deze Zwolse Digi3daagse telt ruim tweehonderd deelnemers en vijftig workshops. De gemeente heeft 1100 medewerkers. Omdat de een verder is dan de ander, zijn er verschillende instapniveaus tijdens de Digi3daagse.

Wie beperkte ervaring heeft met digitale communicatie gaat naar de workshop Digi voor dummies. Wie zich al profileert in de social media, maar wel tips kan gebruiken, kan de workshop ‘Ik op internet’ volgen. Een sterk punt van de bijeenkomsten is dat ze door en voor collega’s worden gegeven. De driedaagse is een initiatief van de gemeentelijke werkgroep DigiZ, die de opdracht heeft medewerkers digitaal bewust en digitaal vaardig te maken.

Tweede editie

Het is de tweede keer dat de gemeente Zwolle een Digi3daagse voor medewerkers houdt. Tijdens de eerste editie, in november 2011, lag de nadruk op kennismaking met digitale en sociale media, zoals Facebook, LinkedIn en Yammer. Nu krijgen medewerkers meer tips voor het inzetten ervan in hun dagelijks werk. Daarnaast besteedt de Digi3daagse ook aandacht aan digitale hulpmiddelen, zoals geavanceerd werken met zoekmachines en gebruikstips voor software

1 gedachte over “Gemeente Zwolle stimuleert digitale communicatie”

  1. Digitale communicatie is iets dat ontzettend snel veranderd en leeft. Zelf door flink bij te leren, loop je die communicatie altijd achterna. Dat Zwolle in die communicatie wil investeren zal haar geen windeieren opbrengen. Eva Joos.

Reacties zijn gesloten.