Opnames jongerenserie FILMSTREET van start

Foto van auteur

De Zwolse regisseur Pedram Rahmany heeft een format ontwikkeld waarbij hij het gedrag wil tonen van jongeren in diverse steden (per aflevering een stad) met een eigen jongerencultuur. Het gaat hier om het specifieke gedrag van jongeren tussen de 16 en 25 jaar.

{mosimage}

In de maand oktober (9 t/m 13) zullen er in de Zwolse binnenstad de opnames plaatsvinden van een pilot voor een jongerenserie die “FILMSTREET” gaat heten. “FILMSTREET” beoogt een prikkelende mix van fictie en reality te worden. De thematische scènes gespeeld door acteurs – veelal amateurs of met enige speelervaring – worden voor een groot gedeelte op locatie gefilmd in de binnenstad van Zwolle. Publiek kan -als figurant- bij de opnames aanwezig zijn; daarvoor kan je contact opnemen met de redactie van Weblog Zwolle.

Ook het reality-gedeelte belooft spannend te worden. De toeschouwer ziet zich voor het dilemma staan of hetgeen hij ziet echt is en vormt zich daarover een mening. Dit leidt tot verrassende reacties.
Op 30 juni is de auditie geweest en onder de oplettende blik van de regisseur Rahmany lieten de jongeren waarvan er veel uit Zwolle afkomstig zijn, zien wat ze in huis hebben. Pedram Rahmany werd hierbij terzijde gestaan door zijn artistiek adviseur Louis Spoelstra die niet onbekend is in de film wereld. Het Zwolse karakter wordt ook nog eens onderstreept door de deelname van locale kunstenaars en artiesten. Zo zal Mo(ve)ment, bestaande uit beeldend kunstenaar Tali Farchi en danser Benno Hübner op maandag 9 oktober om
20.00 uur een vrij toegankelijk optreden verzorgen op het plein van de Broerenkerk.
“FILMSTREET” zal worden aangeboden aan de landelijke omroepen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)