PEC Zwolle wint ook in Heino

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft dinsdagavond het oefenduel tegen tweedeklasser (zondag) vv Heino gewonnen met 1-3. De doelpunten vielen pas na rust en kwamen van de voet van Mimoun Eloisghiri (2x) en Christiaan Cicek.

Nadat Zwolle na de theepauze op een 0-2 voorsprong was gekomen scoorde Heino, de kampioen van de Derde Klasse (zondag), een doelpunt tegen door Bas Jansen (1-2). Cicek wist met een goal een blamage voor Zwolle te voorkomen. Het was voor de kersverse eredivisionist  de derde overwinning in een reeks van oefenwedstrijden. Eerder werd van OVC ’21 (0-13) en Olympia ’28 (0-7) gewonnen. Donderdag 19.30 uur speelt PEC Zwolle voor het eerst in Zwolle, en wel op Sportpark De Siggels tegen het jubilerende vv SVI. Voor de Zwollenaren een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vernieuwde selectie.

Het team van trainer Art Langeler kent een aantal versterkingen waarvan Wiljan Pluim, Joost Broerse en Fred Benson de nodige eredivisie-ervaring meebrengen.

Op Sportpark ‘de Siggels’ aan de IJsselcentraleweg (Zwolle Zuid) wordt donderdag 12 juli om 19.30 uur afgetrapt. Kaarten zijn o.a. in de voorverkoop verkrijgbaar bij het stadion van P.E.C. en in het clubhuis van SVI. Deze is zaterdagsmiddags vanaf 14.00 uur geopend. Volwassenen betalen € 6,- en kinderen (tot 12 jaar) slechts € 3,-. In de voorverkoop betalen de volwassenen € 5,-.

PEC Zwolle had dinsdag nog hard getraind, maar dat was volgens Darryl Lachman niet echt een excuus. ,,We liepen teveel met de bal, dat moet je tegen dit soort tegenstanders niet doen. Dan moet je één, hooguit twee keer raken. Bovendien speelden we ook te veel door het midden." Hierdoor kreeg Zwolle pas halverwege de eerste helft een paar kansen. Maar onder meer een stiftje van Sherwin Grot (naast), een schot van Wiljam Pluim en een vrije trap van Cicek troffen geen doel. ,,We hadden best wel met drie doelpunten verschil de rust in kunnen gaan. Dan loop je nar rust uit naar een grotere score. Neemt niet weg dat ik veel meer verwacht", vertelde trainer Art Langeler.

Lachman en de invallers Jesper Drost en Mimoun Eloisghiri waren de enige drie spelers over wie Langeler tevreden was. Dat de trainer content was over laastgenoemde, kwam mede door zijn twee doelpunten halverwege de tweede helft. Eerst prikte hij een breedtepas van Mustafa Saymak binnen, om vervolgens met een stiftje de goalie van Heino te verschalken. Zwolle leek de wedstrijd simpel uit te kunnen spelen, maar Bas Jansen verraste Leon ter Wielen. Het afstandschot leek houdbaar, maar tussen de buien door liet Ter Wielen de bal door zijn benen gaan. Heino rook kansen op de 2-2, maar vlak voor tijd maakte de diepgestuurde Cicek de bevrijdende 1-3.

Ondanks het mindere resultaat keek Lachman tevreden terug op de afgelopen anderhalve week. ,,Het gaat op zich best lekker. De nieuwe jongens brengen allemaal wat extra’s mee, dat is mooi."

Donderdag komt PEC Zwolle voor het eerst op Zwols grondgebied in actie. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt bij SVI in Ittersum.

PEC Zwolle eerste helft:
Ter Wielen; Van Polen, Lachman, Broers, Van Hintum; Aafjes, Grot; Hiwat, Van den Berg, Pluim; Cicek

PEC Zwolle tweede helft:
Ter Wielen; Epe, Lachman (60. Malaihollo), Broerse (60. Talu), Van Hintum (70. Koenders), IJzerman, Grot (60. Gravenbeek), Van den Berg (60. Drost), Saymak, Eloisghiri; Cicek

Scoreverloop:
69. Mimoun Eloisghiri 0-1
71. Eloisghiri 0-2
79. Bas Jansen 1-2
89. Christiaan Cicek 1-3

Scheidsrechter:
Dhr. Mulder

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “PEC Zwolle wint ook in Heino”

  1. Au! Eredivisie tegen tweede klasse amateurs 1-3 is gewoon slecht.

    verliezen is slecht, beetje tegenstand is alleen maar goed…

    De uitslagen worden steeds minder

    Beste mensen de bovenstaande uitspraken komen van de zogenaamde mooi weer supporters.

    Fc Zwolle is kampioen geworden, en speelt zn 2de oefenwedstrijd tegen een 2de klasser en de doelpuntenregen bleef uit! Er wordt gesproken over zeer slecht voetbal ( wat overigens ook door de coach is opgemerkt!)!
    Mag ik de mensen er op attenderen dat zwolle net met een nieuwe ploeg is gestart en dat ze aan het zoeken zijn naar het juist te spelen systeem die ze wilen hanteren in de eredivisie!

  2. Mag ik de mensen er op attenderen dat Zwolle er nu al wel moet staan om de komende weken uit te bouwen naar een beetje stabiele eredivisionist. Over een maand moeten we er staan!
    Ik heb hier al eerder gemeld dat de aankopen niet je van het zijn. Daar baal ik enorm van!! Het wordt héél moeilijk het komend seizoen. Een moeizame strijd om niet laatste te worden.

  3. Ook het NL-elftal moet er over een maand staan. Er staat nu hélemaal nixxx. Net als in handhaving van PEC heb ik ook vertrouwen in plaatsing van Oranje onder Lowie…en in een kampioenschap van AJAX. Maar dat is er de hele zomer door gewoon blijven staan….met of zonder Vertonghen.

  4. Dan wordt het ook een rampseizoen voor Feyenoord die wonnen immers maar met 1-5 van FC Horst. Echt jammer dat men waarde hecht aan deze uitslag. Maarja, dat zegt meer over de voetbalkennis van de posters dan over PEC. Uitslagen in de voorbereiding zeggen he-le-maal niks. 18 augustus moeten onze mannen er staan en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons handhaven.

  5. Menschen, menschen. Het is een oefencampagne. Als het gezeik nu al begint, dan kunnen we dit seizoen nog lachen. Maak je toch niet zo druk. We gaan dit seizoen heus geen europees voetbal halen en dat is ook niet de doelstelling.

  6. Wat een gezeik weer. Oefenpotje tegen een tweede klasser heeft als doel wat te experimenteren en uit te proberen, dat er gewonnen wordt is leuk meegnomen. Het gaat erom dat het team er midden augustus staat en die oefenpotjes tegen amateurs gaan er hopelijk aan bijdragen dat er dan een team staat dat zich kan handhaven.

  7. Iemand misschien ook opgevallen dat er tig x gewisseld is en het team van de 2e helft bijna helemaal anders is als de eerste helft? Lijkt wel of de trainers aan het kijken zijn wat een ieder in zijn mars heeft en zoekt naar de juiste combi…oh? Daar zijn die oefenwedstrijden ook voor…vandaar!!!
    Zucht!:(

Reacties zijn gesloten.