SVI de favoriet voor kwartfinales in IJsselcup 2018

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Donderdagavond waren de WRZV hallen de bakermat waarop de strijd om de IJssel werd gestreden door de Zwolse en regionale teams. Het toernooi wordt voor de derde maal in successie gehouden en heeft een sterk deelnemersveld met 17 teams. Ook oud- PEC Zwolle is van de partij en dat hebben de vele toeschouwers kunnen aanschouwen. De wedstrijden van de oud- profs konden wederom rekenen op veel publieke belangstelling in beide zalen en vanuit het restaurant.

Oud PEC Zwolle met o.a. Henk van Steeg, Tom IJzerman en Ignacio Tuhuteru lieten zien dat ze het voetballen nog zeker niet verleerd waren. In de eerste poule wedstrijd voor veel publiek wisten de oud profs veel kansen te creëren, maar wist de verliezend finalist van vorige editie niet te scoren. Met de hakken over de sloot pakte Dieze West de volle buit (0-1). Ook de twee poulewedstrijd verloor oud- PEC Zwolle verrassend tegen debutant vv Heino (1-2), die ook als koploper in de poule, na eerder winst op SEH Heerde (5-0) en een gelijkspel tegen Be Quick’28 (2-2), de finaledag mag ingaan. Ook Be Quick’28 is nog in de race voor een plek in de kwartfinale. Na drie gelijke spelen en een zege zal vanavond gewonnen moeten worden van Oud- PEC Zwolle. Dieze West is gedeeld eerste in de poule met Heino en beide teams zijn favoriet om door te gaan naar de kwart finales.

Vv SVI een van de teams die zich last minute heeft aangemeld voor de IJsselcup weet het publiek te verrassen met leuk voetbal en heeft alle wedstrijden tot nu omgezet in winst. Naast Zwolsche Boys, die eerder verrassend met 2-1 won van vv WVF, is SVI de favoriet om door te gaan naar de kwartfinales. Ook vv WVF is nog kansrijk, maar zal moeten winnen van SVI om door te kunnen.
Titelverdediger KHC uit Kampen ligt op koers voor prolongatie van het kampioenschap om de IJssel. Het team uit Kampen met veelal zaalvoetballers, die op hoog niveau acteren wisten alle wedstrijden in de poule te winnen en gaan fier aan de leiding. Ook nieuwkomer DESZ uit Zwartsluis wist het publiek te verrassen met leuk en fris voetbal. DESZ zit op het vinkentouw, maar moest na een spannend duel toch de meerdere erkennen tegen de ploeg uit Kampen (2-4).
Voor de kwartfinales plaatsen de nummers 1 en 2 uit de poule zich en de twee beste nummers drie. De wedstrijden starten om 18.30 uur en de kwartfinales beginnen rond de klok van 21.00 uur. De prijsuitreiking van de IJsselcup wordt gedaan door oud PEC Zwolle speler en trainer Ben Hendriks.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)