Icare start inloopspreekuren in Holtenbroek

Foto van auteur

Zwolle – Onlangs is het Icare wijkteam Holtenbroek gestart met wekelijkse inloopspreekuren aan het Straussplein in Zwolle. Tijdens deze spreekuren kan iedereen (kosteloos en vrijblijvend) vragen stellen over zorg en welzijn. Hiermee geeft Icare gehoor aan de wens van inwoners uit de wijk en aan die van huisartsen.

Nicolette van Ommen, wijkverpleegkundige bij Icare Holtenbroek, legt uit: “We merken dat veel mensen in onze wijk vragen hebben over zorg en welzijn, maar soms niet goed weten waar zij met deze vragen terecht kunnen. Hierbij kun je denken aan uiteenlopende vragen als: ‘Ik krijg mijn sokken niet meer zelf aan, wat nu?’, ‘De zorg voor mijn partner wordt te zwaar, wat kan ik doen?’, of: ‘Ik voel me eenzaam, kan hier iemand voor langskomen?’. Mensen kunnen ook terecht op het spreekuur met vragen rondom hulpmiddelen, medicatie of huishoudelijke hulp. Ook merken wij dat huisartsen bij bepaalde zaken een verwijspunt missen voor hun patiënten.” Met de inloopspreekuren is er wekelijks een moment waarop iedereen zijn of haar vragen rustig kan bespreken met de wijkverpleegkundigen van Icare.

Meer informatie

Het inloopspreekuur wordt elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur gehouden aan het Straussplein 1 in Zwolle, waar het wijkgebouw van Icare is gevestigd. Iedereen kan hier binnenlopen zonder afspraak. Voor meer informatie over het inloopspreekuur kunt u contact opnemen met wijkverpleegkundigen Nicolette van Ommen (06 13 02 28 36) of Bertha Smit (06 23 90 50 51).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)