Gelijkspel PEC Zwolle tegen topklasser Excelsior’31

|   Laatste wijziging

Zwolle – In de sterkst mogelijke opstelling van dit moment is het PEC Zwolle niet gelukt om het vijfde oefenduel te winnen van Excelsior’31. In de eerste helft is de thuisploeg de bovenliggende partij, na rust PEC Zwolle. Omdat beide ploegen wel het aluminium raken, maar niet het net, blijft het bij 0-0. ,,We zijn nog lang niet waar we moeten zijn", aldus trainer Art Langeler.

Zwolle kwam in de eerste helft moeizaam op gang. ,,Ik weet niet waardoor het kwam, maar we waren niet fel genoeg.", vertelde Bram van Polen na afloop. ,,Die eerste helft was echt een drama. We verloren alle duels en ook opbouwend ging het niet goed." Het leidde ertoe dat Excelsior zelfs grote kansen kreeg op de openingstreffer, maar de ploeg van Hans van Dijkhuizen faalde in de afronding. Vlak voor rust had de topklasser de grootste mogelijkheid. Na een van richting veranderende voorzet schoot Robert Wilens vol op de lat. Aan de andere kant kwam Zwolle tot slechts één grote mogelijkheid, Giovanni Hiwat zag zijn inzet via de paal het veld weer inkomen. ,,Excelsior was bij vlagen gewoon de betere ploeg", stelde Langeler, die het door omstandigheden moest doen zonder Diederik Boer, Joost Broerse, Wiljan Pluim, Arne Slot, Furdjel Narsingh, Rochdi Achenteh en Frank Olijve.

Na rust werd het aan Zwolse kant beter. ,,Die helft was nog wel redelijk ja", beaamde Van Polen. Er werd, in de stromende regen, meer gevoetbald en dat leidde ook tot kansen. Een vrije trap van Bart van Hintum belandde via keeper Arjan Kok op de paal, terwijl invaller Ronnie Reniers oog in oog met keeper Kok niet scherp genoeg inschoot. Ook een kopbal van oud Excelsior-speler Christiaan Cicek trof geen doel. ,,Vooraf waren we benieuwd hoe ons niveau zou zijn, zaten we vol vraagtekens", vertelde Langeler. ,,We zijn in ieder geval nog niet waar we moeten zijn."

PEC Zwolle is vanaf maandag op trainingskamp in de omgeving van Venlo om hier aan te werken. Woensdag speelt de ploeg in Arnhem tegen PAOK Saloniki. Aftrap is om 19.00 uur.

Opstelling PEC Zwolle:
Ter Wielen, Van Polen, Lachman, Aafjes (46. Saymak), Van Hintum; Gravenbeek (46. Reniers), Grot, Hiwat (70. Eloisghiri), Van den Berg, Drost; Benson (79. Cicek).

Bron: peczwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Gelijkspel PEC Zwolle tegen topklasser Excelsior’31”

  1. in de sterks mogelijke opstelling.is de topklasse al zo dicht bijgekomen kwa voetbal op de eredivisie.of is zwolle kwa niveau nog lang niet sterk genoeg voor de eredivisie.zeg het maar,ik zet bij deze uitslag heeeel veeeel vraagtekens.

  2. als ze met sterkst mogelijke opstelling 0-0 spelen tegen amateurs hou ik me hart vast voor woensdag. hopen dat dat helemaal geen vernedering wordt dan. al vrees ik het ergste8)

  3. Een aantal spelers van Zwolle zouden nog niet eens in aanmerking komen voor het reserveteam van Ajax. Dit komt niet goed zo!!

  4. Art Langeler, trainer van de promovendus, stak zijn kritiek over de blamage van zijn ploeg niet onder banken of stoelen.

    “Ik heb me dood zitten ergeren, met name in de eerste helft. Ik vind dat we ons de tweede helft redelijk hersteld hebben, maar het maakt niet uit wat je zegt. Uiteindelijk moet je als Eredivisionist winnen van een Topklasser”, zo vertelde Langeler na de wedstrijd tegenover RTV Oost.

    Zwolle miste in de wedstrijd de nodige spelers, maar dat is volgens Langeler niet de enige reden voor het slechte resultaat. “Ten eerste proberen we een systeem aan te leren, waarin we een tegenstander hebben die beter is dan ons. In de voorbereiding krijg je vaak tegenstanders waarbij je zelf veel de bal hebt en dan is dit niet het ideale systeem.”

    “Daarnaast speel ik op dit moment met de sterkste opstelling. De jongens die er dus tegenaan moeten schurken of in de buurt moeten komen van de eerste elf hebben vandaag absoluut niet zeggen. Dat is zorgelijk en ik ben er teleurgesteld over, maar aan de andere kant is dit een incident”, aldus Langeler.

  5. Dit is niet de sterkst mogelijke opstelling aangezien spelers als Boer, Broerse, Achenteh, Olijve, Slot, Narsingh en Pluim niet inzetbaar waren. Neemt niet weg dat de tweede keus van een Eredivisionist een beter resultaat dient te kunnen neerzetten. Al met al deel ik wel jullie zorgen over de gereedheid van PEC Zwolle voor de Eredivisie.

  6. “Ten eerste proberen we een systeem aan te leren, waarin we een tegenstander hebben die beter is dan ons. In de voorbereiding krijg je vaak tegenstanders waarbij je zelf veel de bal hebt en dan is dit niet het ideale systeem.”

    Langeler verklapt hiermee zelf zijn onvermogen!

    Desalniettemin komt de competitie dichterbij en heb ik er zin in!! Maar structurele grote nederlagen kan ik niet verteren. Dat voorspel ik vanwege de matige aankopen. Ik kom hier zeker nog op terug, als ze het slecht doen maar ook als het juist heel goed gaat.

  7. Een trainer is zo goed als zijn spelers. 8)

    en nog eentje:

    Een goede en fitte Slot scheelt een Slok op een Borrel 😛

    Jammer dat Maatchi weg is.

    :'(

  8. Ze oefenen een nieuw systeem en daarbij lijkt het alsof je er helemaal niets van terecht brengt omdat er achterin wordt gehangen (dus Excelsior heeft een onverwachts en een merkwaardig aandoend, gezien de verhouding Eredivisie-Amateurs, overwicht .Vanuit de counter moeten dan de doelpunten vallen. Normaliter. Dat is niet gelukt in Rijssen.

  9. Zoiets als de Graafschap betonvoetbal dus maar dan zonder middenveld want dat hebben we niet.
    Dit gaat echt niet lukken zo.

Reacties zijn gesloten.