CU wil definitieve stalling voor vloot reddingsbrigade

Foto van auteur

Zwolle – De fractie van de ChristenUnie in Zwolle heeft in de vergadering van 14 maart 2011 vragen gesteld over de toenmalige brandbrief van de Reddingsbrigade. Die brief handelde over de behoefte aan een definitieve stalling voor de vloot van de brigade. Er is toen uiteindelijk een tijdelijke oplossing gevonden bij de brandweer. Deze tijdelijke oplossing heeft een einddatum: 31 december 2012.

12-08-2011_opendag_brandweer_zwolle_3.jpg

Tijdens het slotconcert van het Stadsfestival is fractievoorzitter John van Boven als gast aan boord van één van de reddingboten getuige geweest van de noodzakelijke aanwezigheid van de reddingsbrigade bij watergebonden activiteiten. Op maandag 10 september 2012 heeft Van Boven een mail gestuurd naar de ambtenaar waarvan de griffie meldde dat hij betrokken is bij zaken rond de reddingbrigade. Omdat Van Boven tot op heden taal noch teken heeft vernomen komt de fractievoorzitter nu met mondelinge vragen.

Deze vragen zijn:

1. bent u op de hoogte van de eindigheid van de tijdelijke oplossing van de stalling voor de vloot van de reddingsbrigade bij de brandweer

2. bent u met ons overtuigd van nut en noodzaak van een dienst die de reddingsbrigade aan de bevolking en zeker bij watergebonden activiteiten.

3. ziet u voor u zelf een taak weggelegd in het zoeken naar een definitieve oplossing voor de stalling van de reddingboten.

4. bent u bereid het uiterste te doen om een oplossing te zoeken en daarvoor in contact te treden met het bestuur van de reddingsbrigade

John van Boven

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “CU wil definitieve stalling voor vloot reddingsbrigade”

 1. Trouwens, ooit van een slobeend gehoord? Inmiddels oververtegenwoordigd in bepaalde plassen. Campagne? Met dank aan Ari.
  Het heeft niet kunnen baten…

 2. Het eerdere verzoek / notitie was bij de verkeerde afdeling terecht gekomen.
  Verontschuildiging van de burgemeester volgt.

  Burgemeester antwoord op vragen:

  1. Ja
  2. Ja, overtuigd
  3. Samen doen.

  Gemeente heeft bemiddelende en faciliterende rol.
  Gemeente wil zich inspannen om oplossing te vinden. Locatie Harm Smeengekade blijft langer open. Eindje in 2013.
  Ambtenaar zegt verschillende keren wel contact te hebben gehad.

Reacties zijn gesloten.