JenaXL pitcht voor microkrediet

Foto van auteur

Zwolle – Donderdag kregen de leerlingen van VO-school JenaXL hun eigen microkridiet uitgereikt. De leerlingen hebben, in het kader van de Xperience Day for Change, een pitch gehouden bij de Rabobank.

microkrediet.jpg

JenaXL is een school voor voortgezet onderwijs, waar leerlingen onderwijs krijgen volgens het Jenaplanconcept. De Xperiences maken een belangrijk deel uit van de school. Alle eerste- en tweedejaars leerlingen van JenaXL hebben in de eerste periode van het schooljaar gewerkt aan hun eigen ondernemingsplan. Om een startbedrag te verdienen moesten de leerlingen hun plan presenteren aan een jury met leden van de Rabobank en de stichting Day for Change. Met de Klasse!Actie van Day for Change leren de leerlingen ondernemen met een eigen microkrediet. Met dit ‘startkapitaal’ zetten leerlingen eigen bedrijven op waarmee zij echt geld gaan verdienen!

Met de opbrengst zet de stichting Day for Change microkrediet projecten in ontwikkelingslanden op. Zo maken leerlingen op een speelse manier kennis met ondernemerschap en leveren ze een belangrijke bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking. Microkrediet is het wereldwijde succesverhaal in de strijd tegen armoede.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “JenaXL pitcht voor microkrediet”

 1. Wow wat geweldig dat deze leerlingen die verantwoordelijkheid krijgen. Zij worden goed voorbereid op de maatschappij waarin ze leven! Prachtig! Zeer benieuwd naar de uitvoering!

 2. Mijn beste RD. Welk een beperktheid om slechts over het product te spreken. De ervaring van deelname en kennis over de achtergrond van DfC, is voor de leerlingen meer waard dan welk product dan ook!

 3. Beste Sjig, je was erbij enig idee welke ervaringen zij opgedaan hebben? Welke kennis zij opgedaan hebben? Persoonlijk haal ik dat niet uit dit artikel.

  Het lijkt een mooi initiatief maar uit dit artikel valt mijn inziens niet op te maken of de leerlingen ook daadwerkelijk iets geleerd hebben.

  Een promo praatje voor JenaXL lijkt dit.

 4. Ik was er niet bij. Sorry. Weet dus niet welke kennis ze hebben opgedaan. Heb echter andere initiatieven en ervaringen van DfC gegoogeld. Ervaringen die goed zijn voor ieder kind. Promo voor JenaXL? Absoluut. Echt onderwijs mag gepromoot worden.

 5. Sjig ja leuk die kinderen een verantwoordelijkheid te geven op dit gebied .Laat ze de jena Xl scholieren in Zwolle zuid ook een beetje verantwoordelijkheid bij brengen om de boel buiten deze school in zuid niet te vervuilen met hun versnaperingen.In de pauze zie ik deze kinderen buiten hun brood eten en blikjes drinken op de bankn bij het warepark met afvalbakken ernaast maar zeemijlen alles op het grasveld.

 6. Billy dat kan je wel zeggen maar laat het maar eens bij jou zelf voor de deur of in je tuin gegooit worden kraai je wel anders.Als je kinderen verantwoordelijkheid wil geven dan in hun totaliteit

 7. Pieters: en je burgerplicht? Zelf al de verantwoordelijkheid genomen om de bewuste jongeren aan te spreken? Of de school binnen gelopen en te overleggen?

Reacties zijn gesloten.