Verkeerscontroles politie IJsselland

Foto van auteur

Zwolle – In de nacht van donderdag 28- op vrijdag 29 september zijn bij een verkeerscontrole aan de Jufferenwal 10 bekeuringen uitgereikt aan fietsers die zonder licht reden.

 

De dag ervoor hield de politie ook een verkeerscontrole. Toen werden er voor de onderdelen verlichting, rijbewijs, rood licht, bromfiets, remmen, banden, gordel en helm 79 bekeuringen uitgedeeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Verkeerscontroles politie IJsselland”

 1. Wat een helden die politie snachts fietsers op de bon slingeren terwijl er haast geen kip op de weg is .In het winkelcentrum Zwolle zuid is een fietsverbod daar rijden ze je dagelijks van de sokken. Maar hier zie je zelden of nooit een politie zitten ze dan soms nog te slapen van die nachtelijke werkzaamheden

 2. @Pietres, ik ben blij dat ze s’avonds/s’nachts controleren op het niet voeren van verlichting, de gevaarzetting lijkt me in dit geval iets hoger. Of vind jij het niet gevaarlijk om fietsers tegen te komen zonder verlichting s’avonds/s’nachts.

 3. Pieters is vast zo een die te beroerd is om zijn fietslicht te (laten) repareren en er eens een bon voor heeft gehad. Eigen schuld, dikke …. Je weet dat dat in orde moet zijn. Bult! Eh, punt!

 4. @Diana, nee @Pieters vind dat alle politie van Zwolle in het WKC Zwolle zuid moet rondlopen om mensen die daar fietsen (wat niet mag) moeten bekeuren. En bij andere actie’s van de politie, in een ander deel van Zwolle, plaatst hij de opmerking, dat de politie beter in het WKC Zwolle zuid kan gaan bekeuren. En hoewel ik het soms ook als vervelend ervaar, vind ik het belangrijker dat men controleert op verlichting. Hierbij is de kans dat er iets mis gaat vele male groter.
  Neemt niet weg dat wanneer iemand in het WKC van de sokken gereden wordt, dit ook vervelende gevolgen voor de desbetreffende persoon kan hebben.

 5. Het is wel triest dat we inmiddels moeten kiezen of de Politie óf op verlichting controleert óf op fietsers in het winkelcentrum.
  In beide gevallen moet er blauw op straat zijn, maar de wijkagent in Zuid zit achter zijn beeldscherm als je daar langs loopt…
  (bekeuren gebeurt soms wel maar dan op maandagochtend als de meeste winkels niet open zijn…)

  Als er toch niet wordt gehandhaafd haal dan die borden weg, het is immers wel erg ongeloofwaardig geworden in WKC Zuid!

  Het is veel gemakkelijker om om de hoek te gaan staan (natuurlijk alleen bij mooi weer) en dan iemand met een invalide parkeerkaart te bekeuren die buiten de Thorbeckegracht staat.
  Met een dergelijke parkeerkaart mag je gratis buiten de grachten parkeren.
  Nee, nee, buiten de Singel die achter de Thorbeckegracht ligt….
  Errug logisch.

 6. Dit lijkt me een bekeuring die daadwerkelijk op veiligheid gericht is! Goede zaak!
  En het is ooooo zo gemakkelijk om de bekeuring te voorkomen!

  Het hele controleren in het WKC Zuid: moet óók gebeuren! Maar misschien moeten we ook meer elkaar simpelweg aanspreken op dat gedrag. Gewoon stelselmatig fatsoenlijk zeggen:”Pardon, je mag hier niet fietsen” En natuurlijk gewoon heel naïef in de weg lopen 😀

 7. Als je lekker door het winkelcentrum fietst is er niks irritanter dan voetgangers die eerts naar links en dan naar rechts lijken te gaan en vervolgens gewoon blijven staan, ga toch eens fietsen jullie!!8)

 8. goede zaak! Die idioten die zonderlicht fietsen zie je haast niet, vooralals je met een helm op rijdt, en er zijn tegenliggers…! Levensgevaarlijk! Gewoon fiets afpakken lijkt me het beste…zulke lui horen niet op de weg, ze spelen met mensenlevens…

Reacties zijn gesloten.