Edon boekt soevereine zege op Wijthmen

Foto van auteur

Zwolle – Het 75-jarig jubileum feest vorige week heeft de Edon selectie zaterdagmiddag geensins gedwarsboomd voor wat betreft de sportieve aspiraties, want het bezoekende Wijthmen werd in de 1e helft al snel duidelijk gemaakt hoe de verhoudingen lagen.

Na 10 minuten wist Maikel (Julio Ricardo) Kroes al de score te openen en deze vlugge tegenslag had een desastreus effect op de ongetwijfeld goede bedoeleingen van de bezoekers. Het was spits Jeffrey de Nooijer, die met een listig stiftje de keeper volkomen kansloos liet en op fraaie wijze derhalve de 2-0 liet aantekenen. Tekenend voor de overmacht van Edon was dat de alom gewaardeerde waterdrager Kai Smits nog voor de rust met 2 treffers een verdiende 4-0 voorsprong op het scorebord noteerde. Het verzet van Wijthmen was hiermee definitief gebroken. Edon nam na rust wat gas terug hoewel er bij vlagen nog genoeg te genieten viel. Zo zorgde William van Oene nog voor een 5e treffer en wist Tim Benes uiteindelijk, weliswaar met een zware buitenspellucht, het halve dozijn te vervolmaken.

Met deze score blijft Edon op een riante 2e plaats staan en koploper HFC Storica, dat geen fout maakte en vanmiddag overtuigend bij Kampen wist te winnen, in de nek hijgen.

De statistieken:

Maikel Kroes ’10 1 – 0
Jeffrey de Nooijer ’22 2 – 0
Kai Smits ’35 3 – 0
Kai Smits ’40 4 – 0
William van Oene ’60 5 – 0
Tim Benes ’63 6 – 0

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Edon boekt soevereine zege op Wijthmen”

Reacties zijn gesloten.