Miljoen euro voor Proeftuin de Pelikaan

Foto van auteur

NOCNSF heeft de aanvraag van de samenwerkende sportclubs op sportpark De Pelikaan om in aanmerking te komen als Proeftuin Nieuwe Sportmogelijkheden gehonoreerd. Er worden nu ook financiën beschikbaar gesteld. Zwolle krijgt 1 miljoen euro voor verbetering van Sportpark de Pelikaan.

Dit betekent dat de Pelikaanclubs in samenwerking met SportService Zwolle en Landstede de komende vier jaren de mogelijkheden en middelen krijgen nieuw sportaanbod te creëren en de verenigingen vergaand te professionaliseren. De vijf betrokken Pelikaanverenigingen: Oranje Zwart, voetbalvereniging HTC, Zwolsche Mixed Hockeyclub, Zwolse Tennisclub de Pelikaan en rijvereniging Salland, werken al vijf jaar op bestuurlijk niveau nauw samen. Op dit moment hebben de verenigingen 3000 leden en dat moeten er uiteindelijk 4000 worden. Proeftuin De Pelikaan is een van de 13 projecten in ons land en is de eerste die nu gefinancierd wordt.

SportService Zwolle en Landstede hebben de laatste twee maanden de ambities van de Pelikaanclubs vertaald in een uitgebreid projectplan. Dit projectplan is door de voorzitters van de verenigingen eind november aan een beoordelingscommissie van NOCNSF gepresenteerd. En met succes.
In de komende vier jaren zal keihard worden gewerkt aan een sportaanbod voor iedereen. Naast het bestaande sportaanbod zal met name het accent worden gelegd op het aanbod van recreatief sporten voor jong en oud en mensen met een beperking.

Bij alle activiteiten is expliciet aandacht voor Sport, Tolerantie & Fair Play. Ook biedt dit de mogelijkheid permanente leerwerkplekken in te richten voor studenten van Landstede-breed.

De plannen op de Pelikaan sluiten naadloos aan bij de vorig jaar vastgestelde sportnota “ Samen Beleven” van de Gemeente Zwolle en is een bekroning van de al reeds bestaande intensieve samenwerking op sportpark De Pelikaan en de opgebouwde relatie met SportService Zwolle en Landstede.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)