Meiden Z.A.C. D1 – S.V.I. D 1 oefenen in stadion

Foto van auteur

Zwolle – Op vrijdag 2 november a.s. spelen de meiden D1 van Z.A.C. om 17.30, voorafgaand aan de BeNe League wedstrijd PEC Vrouwen – sc Heerenveen een oefenwedstrijd tegen de D1 meiden van S.V.I. Een Zwolse derby onder een groep enthousiaste meiden, welke uitkomen in de Pupillenafdeling van beide Zwolse verenigingen. De Z.A.C. meiden staan in de 2e Klasse najaar competitie ongeslagen bovenaan met 15 punten uit 5 wedstrijden. Gescoord werd er 29 keer en de doelvrouwe werd slechts 7 keer gepasseerd.

meiden_d1.jpg

Het zal u niet zijn ontgaan: Het meiden- en vrouwenvoetbal is flink in opkomst, niet alleen landelijk maar ook in Zwolle. Het ontstaan van vrouwenvoetbal vindt zijn oorsprong in Engeland in de 19e eeuw, tijdens het bewind van Koningin Victoria. Nederlandse vrouwen volgden dit voorbeeld, maar de Nederlandse Voetbalbond (NVB) heeft deze ontwikkeling lange tijd tegengewerkt. Immers vrouwen konden nou eenmaal niet voetballen en een vrouw in sporttenue was in veler ogen een onzedelijk gezicht. Vandaag de dag is dat beeld wel anders. Het seizoen 2012/2013 is het 3e jaar in het bestaan van de Zwolse vrouwenvoetbalclub PEC Zwolle. De club speelt tot aan de winterstop in de Nederlandse BeNe League Orange en na de winterstop in de Women’s BeNe League en zal verder deelnemen aan het toernooi om de KNVB beker. Het elftal staat onder leiding van Bert Zuurman.

Op vrijdagavond 2 november 2012 spelen de PEC Zwolle vrouwen de BeNe league wedstrijd tegen sc Heerenveen. Een cruciaal duel voor deelname aande A-league. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. De toegang voor beide wedstrijden is gratis. Ingang via het spelershome aan de Ceintuurbaan. Zowel bij Z.A.C. als bij S.V.I. kunnen zich nog meiden en dames aanmelden om te gaan voetballen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Meiden Z.A.C. D1 – S.V.I. D 1 oefenen in stadion”

Reacties zijn gesloten.