Vergunningen

Foto van auteur

Na de vuurwerkramp in Enschede – de cafébrand in Volendam – de Schipholbrand – en de brand in de operatiekamer van een ziekenhuis in Almelo – zou je zeggen dat we daar van geleerd zouden moeten hebben. Maar wat zien we op 26 oktober op de televisie in het programma Netwerk? Daar zien we onze eigen burgemeester Jan Henk Meijer met een bedeesde stem aan de verslaggever verklaren – dat onze twee Isala-klinieken niet beschikken over een gebruiksvergunning. Met andere woorden : Deze gezondheidsinstellingen waar veel hulpbehoeftige patiënten aan hun bed gekluisterd liggen – zijn bij een eventuele brand hun leven niet écht helemaal zeker. En nog niet zo héél lang geleden – werden er óók in de gemeenteraad vragen gesteld hoe het zat met de gebruiksvergunningen in de zwolse-horeca. Het antwoord van de gemeente was toen: we zijn er druk mee bezig. Natuurlijk allemaal prima – maar wettelijk en juridisch gezien kan dit natuurlijk niet. Wat het de veiligheid van personen betreft – mag er gewoon nooit – maar dan ook helemaal nooit – gesjoemeld worden met de wetten en veiligheidsregeltjes die we samen met elkaar hebben afgesproken. Burgemeester Meijer en de ambtenaren van gemeente Zwolle – hebben hier dus nog wel wat huiswerk te doen – lijkt mij zo. Nog een geluk – dat het verstrekken van een vergunning voor een straatfeestje – sinds kort is afgeschaft. Die tijd hebben ze alweer gewonnen – en kunnen ze besteden aan het wegwerken van de échte en véél grotere veiligheids-problemen in onze stad.  

Polleke  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Vergunningen”

  1. Als ik stekelbaarsjes in de Willemsvaart wil vangen – dan heb ik een visvergunning nodig. Wil ik gevulde koeken langs de deuren gaan verkopen – dan heb ik een ventvergunning nodig. Zonder zo’n vergunning loop ik immers de kans op een dikke vette bekeuring van oom agent. Maar een ziekenhuis waar een paar honderd mensen worden verpleegd – kan en mag hier in Zwolle gewoon straffeloos zonder gebruiksvergunning draaien. Hoe zit dat burgemeester en korpsbeheerder Henk Jan Meijer? Is dit niet meten met verschillende maten?

  2. @Henk
    H?©?©L goed opgemerkt Henk. Niet Jan Henk – m?¡?¡r Henk Jan heeft hier wat uit te leggen. Polleke zat tijdens het schrijven van zijn column denk ik aan andere – v?©?©l leukere zaken te denken. Op zo’n manier wordt hij natuurlijk nooit een goede columnist. Dus Polleke – voortaan w?©l even goed opletten h?? voor je wat opschrijft.

  3. Leendert, misschien heeft Polleke het wel een beetje bewust gedaan om zo duidelijk te maken dat we toe zijn aan een nieuwe burgervader? Alleen is dat wel een erg zware sanctie op datgene wat hier gebeurd is (of juist niet gebeurd is). 😀

  4. @Henk
    Henk Jan mag wat mij betreft rustig zijn tweede termijn als burgemeester van Zwolle afmaken. Daarn?  mag hij wel plaatsmaken voor bijvoorbeeld een PvdA of SP politicus. Nijmegen (iets groter dan Zwolle) heeft haar PvdA-burgemeester Guusje Terhorst ingeruild voor het oud-Tweede Kamerlid Tom de Graaf. Dus waarom ?³?³k hier niet eens wat anders – dan altijd maar een VVD-er als burgemeester. Hoe Polleke dat ziet zou ik niet weten. Maar misschien leest hij de reactie’s op zijn columns wel en reageert hij er op.

Reacties zijn gesloten.