Unicef Renault 5 – rally doet Zwolle aan

Foto van auteur

Zaterdagmiddag waren er rond theater De Spiegel tientallen Renault 5 types te vinden. De rally was in Zwolle als tussenstop op een traject van Groningen naar Amsterdam. De rally probeert met dit evenement van Unicef geld in te zamelen voor een goed doel in Madagascar. Roline Kranenborg, Unicef vrijwilligster en initiatief neemster van de mobieltjes inzamelactie in Zwolle e.o, overhandigde maar liefst â‚¬ 5.000,-  in de vorm van een cheque aan aanvoerder Sipke Jan Bousema, waar de opbrengst van de inzamelactie en donaties van een aantal sponsoren op staan. De mobieltjes-actie gaat door tot eind van deze maand. De stand is nu over de 600 mobieltjes. De acties hebben in een flink bedrag geresulteerd. In totaal wordt zaterdagavond in Amsterdam ruim € 40.000,- overhandigt.

Presentator Sipke Jan Bousema is initiatiefnemer van het evenement. Hij was vorig jaar als Unicef-Special Representative in Madagascar voor het Little Sister-project, een project waarbij Big Sisters (tienermeisjes) jongere meisjes helpen op school. Hierdoor zijn zowel de jonge als de oudere meisjes gemotiveerd om hun school af te maken en worden ze geen dropouts. De meisjes krijgen bovendien meer zelfvertrouwen. Sipke Jan: “Ik ben gek op het vrolijke Renaultje 5 en op het goede werk van Unicef. Tijdens het bezoek aan het project Little Sister in Madagascar kwam ik oog in oog te staan met heel veel Renaultjes 4 en 5. Daarna wist ik het zeker: ik wil weer een 5’je. Nu brengt dit wagentje mij met veel plezier vooruit hier in Nederland.


Presentator Sipke Jan Bousema is zichtbaar ontroerd door de Zwolse actie…

Bousema: Via deze rally wil ik de meiden in Madagascar ook vooruit helpen. De deelnemende Renaults 5, het zusje Renault 4 en het evenement kunnen allemaal worden gesponsord en het geld kom ten goede aan ‘Little Sister’.’’

In de hoofdstad van Nederland worden de coureurs groots begroet bij het Olympisch Stadion. Daar neemt caberetier Paul van Vliet het bedrag in ontvangst dat is opgehaald met de rally.

Meer weten?

Kijk op www.renault5rally.nl voor onder meer de videoboodschap van Sipke Jan aan alle R5 en R4 rijders

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Unicef Renault 5 – rally doet Zwolle aan”

  1. Ik heb ze gezien…. en zij mij. Ik ben toch met het tochtje van de Fietsersbond meegereden. Tegen de Spoolder Sluis omhoog haalden ze ons in. Ineens had ik een enorme camera op m’n snuit gericht 😀 Dat was even schrikken 😀

  2. Leuke foto! Sipke Jan is overduidelijk ??cht verrast door de hoogte van het Zwolse bedrag. Een compliment aan alle lokale sponsors en de honderden mensen die een oud mobieltje hebben ingeleverd. Voor Unicef dus. En een applausje voor de inzet van Roline Kranenborg – De Hondt, de mevrouw die naast Sipke staat.

Reacties zijn gesloten.