Acht arrestaties voor hennepkwekerijen regio Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Bij een gezamenlijke actie van de politie, het openbaar ministerie en defensie tegen georganiseerde hennephandel zijn op woensdag 14 november acht personen aangehouden. Gedurende de actie werden zestien locaties in Zwolle, Heerde, Raalte, Apeldoorn en Dalfsen bezocht. Daarbij werden, naast de acht aangehouden verdachten, ook zeven hennepkwekerijen aangetroffen. Weblog Zwolle deed er overdag al verslag van.

woonwagenkamp_stadshagen_4.jpg
Foto via Twitter @LeonSiebert

In deze kwekerijen stonden op dat moment ruim 700 planten en 1200 stekken. De planten, stekken en de apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Bij de kwekerijen werd de stroom illegaal aan het net onttrokken en was er sprake van een (brand)gevaarlijke situatie. Bij deze locaties werd de elektriciteit afgesloten. Daarnaast werden twaalf auto’s, zeven scooters, twee caravans, een autoambulance en een paardentrailer in beslag genomen. Tevens werd beslag gelegd op contant geld, verdovende middelen (hard- en softdrugs), wapens, munitie, schilderijen, flatscreens, meubilair, sieraden en twee woonwagens. Alle verdachten werden ingesloten op het bureau. Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen, witwassen en het deelnemen aan een criminele organisatie. Bij de actie werd ook defensie ingeschakeld. Defensie levert technische ondersteuning bij de doorzoekingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

35 gedachten over “Acht arrestaties voor hennepkwekerijen regio Zwolle”

 1. Het is nog erger als ik had gedacht na het nieuws op Weblog eerder vandaag. Goede vangst voor de politie. Eindelijk die kampers een keer aangepakt. Misdaad loont niet!!

 2. het maakt niet uit of het een woonhuis is of op een woonwagenkamp. als er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen moet het gewoon hard aangepakt worden.

 3. Ook wapen en munitie. Dat zijn geen grappen meer. Zware jongens dus. Goed dat ze gepakt zijn. Nu vasthouden, en hun leven lang laten betalen graag!!

 4. Ik wou dit nog even zegen als je nu kamper/reiziger/huisbewoner/woonbootbewoner bent, je hebt je aan de wet te houden is er niet voor niks en als je dan toch een wiet plantage hebt en illegaal stroom aftapt bedenk dan wel dat er misschien brandt kan uitbreken met alle gevolgen van dien , je brengt wel je gezin in gevaar en je naaste buur . mijn mening je bent fout geweest accepteer je straf dan ook.

 5. Als ze een inval doen bij boeren bellen of kloppen ze aan hier op het kamp met een kettingzaag dwars door de deur is toch niet normaal er liggen kinderen in die wagens wat zijn het toch een stel helden h? als ze aan hadden geklopt hadden ze gewoon de deur opgedaan ik vind het niet normaal hoe wij worden behandeld en jullie met je belasting wij betalen allemaal belasting net als een boer

 6. Erg jammer dat er zo’n grote ophef is gemaakt er is ontzettend veel schade veroorzaakt bij alle woonwagens ,terwijl er voor zo’n mega actie ontzettend weinig is gevonden .Er staat wel heel stoer dat er van alles in beslag is genomen maar dan moeten ze er ook bij vermelden dat het meeste daarvan gewoon terug gaat naar de rechtmatige eigenaar de bewoners dus!Mensen hebben altijd een oordeel zijn het niet de allachtonen ,dan zijn het wel de hangjongeren ,Zijn het niet de lui uit holtenbroek de achterstandswijk dan zijn wel de reizigers.Dan heb je natuurlijk nog de junkies en alceholisten,de satudara en angels!!Wij mensen hebben altijd commentaar .Beste mensen kijk eens in de spiegel en denk eens eerlijk na over u zelf en eigen familie .En alle konte likkers die dan nog over blijven zitten waarschijnlijk zondag weer vooraan in de KERK om vervolgens maandag zich weer te vergrijpen aan ander mans kind.En dan heb je de BOEREN van ouders die zoiets pikken en het aan de wouten overlaten of dan heb je de reizigers die het voor hun kinders opnemen !!Tjah waar wil u uiteindelijk bijhoren bij die luie burger mensen in hun vaak vieze huizen ,of bij de mensen van het kamp waar iedereen welkom is ,Er word gezegd uitkerings trekkers maar er zijn meiden die kapster zijn ,eigen winkels en salons hebben ,mannen met eigen bedrijven in de metaal of autos .Harder werekende mensen zijn er haast niet .Als zo’n inval in stadshagen was geweest in een rijtjes huis bij byv de tandarts of telefoniste was er ook niet zo’n ophef !!Binnen 3 dagen zijn de meeste mannen weer bij de wagen en kan justitie nog verder als 5,8 miljoen euro de schuld in (zie krant vorige week),,tjah als ze dagelijks huiszoekingen doen en dagelijks duizenden euros vernielen tjah >>>van wie zn centjes word dat betaald??

 7. Nog maar kort geleden is een Zwolse horecabaas met 5 of 6 kroegen in eigendom en een belangrijke functie binnen de horecabond betrapt op het hebben van een grote wietkwekerij in IJsselmuiden
  Zijn daarmee alle horecabazen criminelen?

 8. Het kweken van hennep, wapenbezit etc. is voor iedereen verboden en niet gerelateerd aan een of andere bevolkingsgroep.
  In een -keurige- straat in Zuid is onlangs ook een hennepkwekerij opgedoekt, dat kan ook.

  Dit lijkt wat heftiger te zijn gezien de genoemde feiten.

 9. Of je nu in een woonwagen woont of in een landhuis, dat maakt geen drol uit toch?!
  Ilegaal stroom tappen, harddrugs en wapenbezit is gewoon reden voor harde aanpak en een goed onderzoek naar al je andere handeltjes.
  Geen probleem mee, succes!:D

 10. ik ben een boer. ben een burger. dan zijn dat de reizigers . feit blijft dat we allemaal mensen zijn. en als boer kan ik zeggen dat justitie niet goedwijs is zoals ze bij de woonwagens te keer gaan. woonwagen bewoners hebben gelijk, ze worden gediscrimineerd. ik ken verschillende van deze mensen vaag en ik weet dat (ondanks ze misschien iets doen wat volgens de wet niet mag) ze super goed zijn voor de kinderen familie en vrienden. en geloof me een boer een woonwagen bewoner en een allochtoon die goed voor de mede mens is kan ik meer respect voor opbrengen dan de boeren kinder verkrachters , de oude mensen berovers en de overvallers. ik geloof niet dat er ook maar 1 woonwagen bewoner zich aan dat soort vieze dingen schuldig maakt. maar goed mensen zullen altijd oordelen over een ander. maar de meeste die hier reageren met het verhaal van terrecht. dat zijn de gevaarlijkste mensen. ik heb genoeg levens ervaring dat er heel heel heel veel mensen (die dan de nette mensen waren) onder ons veel ergere streken hebben gehad. deze mensen (en dat moet nog maar aangetoond worden) ontduiken soms misschien iets de belasting en ze zullen is wat bij verdienen. maar kom op kijk na onze regering en onze wet. daar zit het probleem. wel coffeeshop in de straten maar geen groothandel voor wiet. geen geld bij mogen verdienen maar wel zonder goedkeuring van de bevolking allerlei belasting verhogingen door voeren. den haag daar zitten de echte boeven. bekeuringen omhoog om hun salaris gelijk te houden. maar jan met de pet met 1400 euro moet in het gareel.
  kortom eindeloze discussie, maar mensen die hier de woonwagen bewoners over 1 kant scheren. word wakker het is 2012.

  gezinnen van de bewoners ( nederlanders) heel veel sterkte met het leed. hopen dat jullie kinderen gewoon kunnen slapen voorlopig. en hopen dat ze geen trauma hier aan over houden.

  sterkte een boer.

 11. Leuk geprobeerd ‘boer’, maar in deze praatjes trap ik niet. Je taalgebruik en beargumentering maakt wel duidelijk dat je een pleidooi houdt voor ‘je eigen groep’.
  Feit blijft, je overtreed de wet, en dat moet bestraft worden. Bij iedereeen! Zo is het.

 12. Aan dergelijke verhalen heeft niemand iets. Wat niet mag mag niet maar kennelijk wil richard v toch iets duidelijk maken?
  De rechter zal uiteindelijk oordelen over de feiten..
  Dat zal los staan van het gegeven of iemand in een flat, een landhuis of in een Chalet woont (Chalet is in dit geval m.i. de betere benaming voor woonwagen).

 13. Oké iedereen ze mening , maar blij zijn en enkele reis en er van genieten bah alleen jaloerse mensen en bange mensen zechen zoiets…

 14. het zijn ook altijd de woonwagenbewoners die het maar doen de brave burgers doen tegenwoordig niks meer die zijn allemaal zo heilig je doet het zelf dus moet je ook op de blaren zitten dat hoort bij iedereen zo en ga dan niet de woonwagen bewoners alleen over 1 kant scheren want zo werkt het niet ze worden tegenwoordig al genoeg gediscrimineerd en als het bij een ander gebeurt dan beginnen ze gelijk te huilen dat ze gediscrimeerd worden zowel burgers boeren buitenlanders enzovoort zo slecht volk is het nou ook weer niet alleen de normale nederlanders zien dit volk als een bedreiging maar er is niks mee dus stel je niet zo aan dat het alleen maar slecht volk is je kan beter tegenwoordig banger zijn voor de buitenlanders dan de woonwagen bewoners van tegenwoordig dus hou die onzin maar voor jezelf en laat die mensen gewoon leven zoals hun het willen.

 15. Tsa, wel eens gehoord van mensen die op school over het hoofd werden gezien en nu (nog steeds)slecht Nederlands schrijven/analfabeet zijn?
  En toch proberen hier te reageren net als de rest?

 16. Calimero reactie Suze. Jezelf een slachtofferrol aanmeten brengt doorgaans totaal geen begrip op.

  Ontopic; als je je bezig houdt met illegale hennephandel dan neem je ook bewust het risico een keer gepakt te worden lijkt mij. Risico van het vak, niet zeuren.

  Opgeruimd staat netjes. En dat heeft helemaal niets met levensovertuiging te maken.

 17. Als je goed kijkt zie je bij de eerste reactie dat cissie het woord ,, Kampers ,, gebruikt en daar is de hele discussie om gaan draaien en dan zie je dat er sommigen er bij gaan discrimineren… Terwijl het om invallen gaat van politie wat dagelijks gebeurt bij andere bevolkingsgroepen, we meten ons geen slachtoffer rol aan maar reageren op het woord kamper , de hele discussie is de manier waarop er invallen worden gedaan op woonwagenkampen met kettingzagen door de deur en het ontploffen laten van deuren,,, waarom bij ons en niet bij de burgerbevolking? Want als ze hadden aangeklopt dan hadden ze de deur ook wel los gedaan en rustig mee gegaan dus bij de overheid zit al de discriminatie en vooroordelen en dat maakt de burgerbevolking vijandig tegen over ons , dus het gaat niet om levensovertuiging maar waarom bij ons op Dees manier en bij de burgerbevolking met de zelfde delict op een normale manier.

 18. @Suze:
  Ik reageerde op je vorige bericht.

  @Willem:
  Ik snap dat je daar nijdig om wordt, de hele reactie is ook denigrerend. Maar je gebruikt toch zelf ook het woord “woonwagenkamp”, is het woord “kampers” dan niet gewoon daar een verbastering van? Dat snap ik niet.

  Voor de rest ik kan je gelukkig niet vertellen hoe het er aan toe gaat als een hennepkwekerij wordt opgerold in een woonwijk (of ze netjes aanbellen, of de deur ineens inbeuken) of op een woonwagenkamp.
  Feit blijft natuurlijk wel, als er helemaal geen illegale stroomtap, illegale hennepkwekerijen, wapens, aanwezig waren, dan was deze discussie niet eens relevant geweest.

 19. Hoe jullie ook ons noemen ,, lees ik op je eerste reactie ,,,eindelijk die kampers eens aangepakt,, in die zin komt Kampers heel denigrerend over maja dat vin je nu zelf ook en vin ik wel sportief… En hoe we genoemd willen worden is niet interessant in Deze discussie , ten eerste zijn ze nu nog verdacht en ten tweede ze hebben bij 1 of 2 van die verdachten die dingen werden aangetroffen en overige 14 bewoners helemaal NIKS is aangetroffen en ook met ontploffen van deuren uit hun woning zijn gehaald ,dus mijn vraag is bij ons word als er 1 in de straat word verdacht van hennepkweekerijen ect. Alle mensen op die manier worden aangepakt en er op word aan gekeken terwijl er 1 bij jou in de straat de zelfde delict pleegt hij alleen op normale manier word opgehaald en de rest in de straat word met rust gelaten? Dus de overheid begin al met discriminatie.. Het gaat om de manier waarop er met ons word om gegaan en dat os niet 1 x maar vaker gebeurt op lokatie (woonwagenkamp) door heel Nederland.. Laten ze ons ook net als jullie met Respect behandelen… Als je kijkt wat de overheid met pedofielen doen gewoon weer tussen de burgerbevolking zetten en weer een kans geven Ppff die een kinds leven kapot heeft gemaakt voor dat zulk mensen komt de overheid voor op en bij ons worden zulke mensen niet getolereerd.. En omdat wij ( woonwagenbewoners ) zijn worden we over 1 kam geskoren en waar baseren ze dat op? Odelay de discussie is niet relevant omdat delict daar word hij wel door de rechter door gestraft maar het gaat er om hoe de overheid het aanpakt en hoe we worden neer gezet pure Discriminatie…

 20. Als er in vroegere tijden op het toenmalige grote kamp De Hanerick iemand gearresteerd moest worden, dan kwam de befaamde motoragent Franke Bootsma voorrijden en die zette dan rustig zijn motor neer, liep naar de desbetreffende wagen en deed voor de deur keurig zijn laarzen uit.
  Binnen ging hij dan rustig in gesprek en niet veel later kwam hij dan met de beoogde verdachte(n) naar buiten zonder dat er allerlei ophef ontstond.
  De met veel machtsvertoon omgeven inval van van de week wordt door de politie om publicitaire redenen met veel bombarie naar buiten gebracht alsof de wereld nu eindelijk van alle kwaad verlost is.
  Maar over enige tijd zal, zoals al zo veel vaker gebeurd is, blijken dat er relatief gezien weinig aan de hand was en zal de rechterlijke macht wederom de vloer aanvegen met het verrichtte politieonderzoek en buitensporige optreden.
  En ja, als dan dit topic geopend wordt met een denigrerende en bewust provocerende opmerking door een naïef of wellicht onwetend iemand, dan kan ik me de emotionele reacties van de medebewoners van dat kamp zeer goed voorstellen.
  Maar gelukkig laat Willem Meijer zien dat er vanuit die geledingen ook op een normale en zinvolle wijze aan de discussie kan worden bijgedragen.
  En dat is iets waar menig ‘burger’ een voorbeeld aan mag nemen.

 21. Hier valt wat voor te zeggen inderdaad, als je met respect wilt worden behandeld dan zul je ook respect moeten tonen.

  Alleen mensen als Frankie zul je niet rap meer zien jammergenoeg.:(
  Ik denk ook dat ervaring van zowel onze plaatselijke politie als die in andere steden heeft aangetoont dat deze benadering blijkbaar niet meer werkt.
  En dan ligt het probleem toch echt bij de mensen in kwestie.
  Tijden veranderen en dus mensen ook.

 22. @sPECky.

  Ik denk dat vooral de bureaucratisering van de politie gezorgd heeft dat er nog maar bitter weinig gerespecteerde agenten zoals Franke Bootsma zijn.
  En het feit dat de nieuwe lichtingen agenten niet meer worden aangenomen op basis van kennis en kunde, maar vooral op het slaafs gehoorzamen van de leidinggevenden.
  De benadering zoals Franke die hanteerde werkt nog steeds, maar wordt niet meer getolereerd door de op cijfertjes en hun eigen ego geilende managers binnen het korps.
  Bootsma schreef bijvoorbeeld hoogstens vijf bekeuringen per jaar uit en wist vaak te volstaan met het uitdelen van waarschuwingen.
  En als je dan nog een keer de waarschuwing negeerde dan kreeg je een ouderwetse en enorm harde schop onder je kont en wist je voor de rest van je leven wat hij bedoelt had te zeggen.

 23. Ik weet het, ik heb hem en nog een of twee agenten zoals hem ook meegemaakt.
  En als ik eerlijk ben denk ik dat dit voor de meeste mensen ook veel beter werkte.

  Maar die veranderingen zoals binnen de politie heb je overal tegenwoordig.
  Bureaucratisering, slaafse regelnaaiers en mensen die het gewoon allemaal niet snappen.
  Bijna iedere Nederlander komt dagelijks dit soort dingen tegen.
  Op straat, in de winkel, bij evenementen en op het werk.

  Sommigen weten niet beter, anderen durven of weten niets te zeggen.
  En dan heb ik het over, zowel de mensen die dit doen als de mensen die er mee worden geconfronteerd.

  Het heeft echter geen zin voor ze om in een slachtofferrol te kruipen.
  Er gebeuren gewoon dingen op sommige plekken die niet in de haak zijn.
  En als ze elkaar de hand boven het hoofd houden en zich vervelend/intimiderend opstellen zijn ze al gauw allemaal verdacht.
  Zo werkt het overal.

 24. Zoals ik in dat andere topic al schreef zie ik liever dat de politie zich gaat richten op de werkelijk schandelijke en ziekmakende criminaliteit zoals mensenhandel, kindermisbruik en moderne slavernij.
  Maar daar wordt geen capaciteit voor vrijgemaakt, terwijl voor de drugsgerelateerde criminaliteit meer dan 75% van de capaciteit gebruikt wordt.
  In steeds meer landen om ons heen, en tegenwoordig zelfs al in sommige staten van de VS, ziet men in dat het een heilloze weg is om nog langer zo door te gaan.
  Haalt men de drugs uit de criminaliteit dan dalen de enorme winsten en vooral ook het overgrote deel van de bijbehorende problemen.

 25. Wel erg diep in de nacht te zien, dus stel de recorder maar vast in:

  Nederland 2 17-11-2012 02:35 – 04:05

  Nederwiet

  Documentaire.

  De Nederlandse coffeeshop is een potsierlijk fenomeen. De voorkant heeft een gewone winkeldeur, daar mag je wiet kopen en gebruiken. Maar het verbouwen van wiet en het aanleveren daarvan is verboden. En daarom heerst er aan de achterkant van de coffeeshop angst en criminaliteit.

 26. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 16 november 2012 om 19:41
  Zoals ik in dat andere topic al schreef zie ik liever dat de politie zich gaat richten op de werkelijk schandelijke en ziekmakende criminaliteit zoals mensenhandel, kindermisbruik en moderne slavernij.

  Zo heeft ieder zijn wens, JJR hebt u studie gehad op heT WWK/

Reacties zijn gesloten.