Grote verkeerscontrole in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 24 november werd van 16.00 tot 24.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Zwolle. De controle was tussen 16.00 en 19.00 uur gericht op de controle van brom- en snorfietsen op het Twistvlietpad, de Eemlaan en de Montiverdilaan. Daarna richtte de controle zich op rijden onder invloed en (fiets)verlichting op de Rieteweg en Mozartlaan.

In totaal werden daarbij 473 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor: rijden zonder rijbewijs op een bromfiets: 2x, ondeugdelijke fietsverlichting: 36x, overschrijding constructiesnelheid bromfiets: 12x, rijden met een bromfiets in een voetgangersgebied: 2x, niet kunnen tonen rijbewijs: 9x, voeren mistlampen 1x, niet dragen helm op een bromfiets: 1x, niet voeren verlichting bij nacht: 1x en het niet dragen autogordel: 1x.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Grote verkeerscontrole in Zwolle”

 1. In totaal werden daarbij 473 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders bleken teveel te hebben gedronken.

  Misschien moeten ze een keer een alcoholcontrole houden op de Marslanden en Hessenpoort op vrijdagmiddag/avond, dan pakken ze er flink wat meer.

  Ik ken genoeg mensen die na de vrijdagmiddagborrel op het werk nog gewoon met 6-8 biertjes achter de kiezen in de auto stappen.

 2. Daar ligt dan ook een schone taak voor jezelf. Je laat ze dus gewoon met teveel drank op in de auto stappen.
  Ik zou daar zeker iets van zeggen, en heb één keer (anoniem) een bestuurder aangegeven bij de politie. Werd toen later zelfs teruggebeld door de politie, en werd bedankt voor de tip.

 3. Bericht door vdberg, op 25 november 2012 om 12:42
  Daar ligt dan ook een schone taak voor jezelf. Je laat ze dus gewoon met teveel drank op in de auto stappen.

  Wat BSMA stelt is een algemeen bekend gegeven.
  Maar de schone taak die u hem vraagt te doen is vrijwel niet mogelijk, want de beste man zou er een dagtaak aan hebben.
  Dat is aan de politie om te doen.
  Overigens weet ik uit eigen ervaring dat er binnen het korps IJsselland zo nu en dan ook stevig ingenomen wordt en de desbetreffende agenten dan tóch achter het stuur kruipen om naar huis te gaan.

 4. @vdberg, als ze bij een ander bedrijf werken dan waar ik werk, kan ik ze moeilijk tegenhouden en weet ook niet hoe laat ze vertrekken.

  Heb ook een keer mijn eigen broertje van de weg laten halen door de politie toen hij na een avond stappen nog achter het stuur stapte.

 5. De politie controleert ook vaker op “rest”alcohol tijdens de maandagochtenspits. Weinig mensen houden rekening met de tijd die het lichaam nodig heeft voor afbraak van alcohol en denken na slapen en koffie weer fris te zijn.

 6. [Maar de schone taak die u hem vraagt te doen is vrijwel niet mogelijk, want de beste man zou er een dagtaak aan hebben. Dat is aan de politie om te doen./quote]

  Precies, dat moet je aan de politie overlaten. We moeten hier geen oost-Duitse geheime dienst praktijken krijgen waar je de eigen buurman niet meer vertrouwt omdat je de kans loopt bij elke misstap de politie op je dak krijgt. Daar ging alles ook in het geniep, misselijke mensen zijn dat.

 7. tuurlijk ze moeten hun strepen weer zien te verdienen en nog voor de kerst even een extra bonus zien binnen te krijgen makkelijk om op andermans kosten een goede kerst te hebben en JeanJacquesRousseau heeft best gelijk agenten hiero stappen ook gewoon in hun auto als ze een paar biertjes hebben gehad in hun vrije tijd zijn het ook geen brave burgers he

 8. Ik word ook maar agent als ik het verhaal M&M mag geloven. Door flink bonnen uit te schrijven gaat m’n salaris omhoog en krijg ik ook nog eens een leuke kerstbonus. Lijkt me een heerlijk beroep. Ik met een bonus de kerst in en alle arme fietsertjes zonder licht met een prent.

  ………….

  right…..

 9. Als je mensen die verkeerde dingen doen ben je een ‘naar persoon’ bezig met ‘Oost-Duitse praktijken’. Mooi is dat! Vooral niet meehelpen aan een veiliger Nederland. Stel je voor. Als iemand die ik ken bezopen achter het stuur stapt, probeer ik dat eerst zelf tegen te houden, wil hij/zij niet luisteren, bel ik gewoon de politie. Elke alcoholdode is er 1 teveel.

 10. @ Jasper-, “als iemand die ik ken bezopen achter het stuur stap probeer ik dat eerst zelf tegen te houden” En als je die persoon dan niet kent? Dan hou je hem of haar niet tegen? @vdberg; als je anoniem belt hoe kun je dan terug gebeld worden door de politie? Anoniem is anoniem lijkt mij.

 11. Anoniem en anoniem zijn 2 dingen.

  Geloof je nou werkelijk dat ze niet weten vanaf welk nummer gebeld wordt? Die controle blijft echt wel (al is het maar voor de ‘geinbellers’)

  Anoniem bellen wil zeggen dat je naam niet buiten het telefoongesprek gebruikt gaat worden en niet meer dan dat volgens mij.

 12. Bericht door Japser_, op 26 november 2012 om 09:42

  Als je mensen die verkeerde dingen doen ben je een ‘naar persoon’ bezig met ‘Oost-Duitse praktijken’. Mooi is dat! Vooral niet meehelpen aan een veiliger Nederland. Stel je voor. Als iemand die ik ken bezopen achter het stuur stapt, probeer ik dat eerst zelf tegen te houden, wil hij/zij niet luisteren, bel ik gewoon de politie. Elke alcoholdode is er 1 teveel.

  Precies!

  En @vdberg: niets mis mee! Er zouden meer mensen moeten zijn die zo kordaat optreden!

Reacties zijn gesloten.