Net geen diploma maar wel naar het hbo

Foto van auteur

Voor leerlingen die net niet geslaagd zijn voor hun examen, maar geen tijd willen verliezen biedt Windesheim twee trajecten aan, waarbij ze alvast kunnen beginnen met een hbo-studie: Alvast studeren en Flexibele toelating. Deelnemers van ‘Alvast Studeren’ kunnen binnen een jaar hun havo- of vwo-diploma halen én gelijktijdig studeren op Windesheim. Op deze manier benutten zij dit ‘overgangsjaar’ zo optimaal mogelijk. De afronding van havo of vwo vindt zoveel mogelijk in de avonduren plaats op de afdeling VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs) van ROC Deltion in Zwolle, van ROC Landstede in Harderwijk of van een ander ROC in de buurt. De hbo-studie volgen zij overdag op Windesheim.

Deelnemers van het instroomproject Flexibele Toelating doen eerst een toelatingsonderzoek. Het toelatingsonderzoek bestaat uit vier stappen. Eerst een capaciteitentest en een domeintoets. Daarna stellen de deelnemers een portfolio samen. Op basis van dit portfolio voeren zij een gesprek met docenten van Windesheim. Flexibel staat dus niet voor ‘gemakkelijk’, het is een vrij pittig traject. Slagen zij voor het toelatingstraject, dan kunnen zij in september 2007 starten met een hbo-opleiding bij de School of Social Work of de School of Engineering & Design van Windesheim. In tegenstelling tot het project ‘Alvast studeren’ behalen ze met het project ‘Flexibele toelating’ geen havo of vwo diploma. Toegang tot het hbo krijgen ze via de toelatingstoets.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Net geen diploma maar wel naar het hbo”

  1. Ik snap in deze tekst ?©?©n ding niet helemaal: wat gebeurt er als de leerling alsnog niet slaagt voor de HAVO? Zijn dan de behaalde punten die zij voor de HBO-opleiding op dat moment al hebben gehaald ineens niet meer geldig? Hoe gaan ze dit oplossen?

  2. dit vind ik een verkeerde ontwikkeling!
    Mensen die w?©l knetterhard voor hun examens geleerd hebben (en daardoor dus een vervolgopleiding kunnen starten in het hoger onderwijs) worden hierdoor in feite dus weer gelijkgeschakeld met mensen die het examen dus niet gehaald hebben…..

    Voor mensen die hun examen niet halen, helaas pindakaas, volgend jaar beter. Als dit werkelijk doorgaat, dan verloedert niet alleen het hoger onderwijs van nederland, maar daarmee ook de toekomst.

Reacties zijn gesloten.